Соковитий гусак, запечений в духовці – 10 смачних рецептів приготування м'якого гусака з фото покроково

Покроковий рецепт приготування гусака з яблуками і чорносливом

Гуска, запечена з яблуками і чорносливом стане головною стравою святкового столу! Приготований цілком, з додаванням прянощів і спецій, його м’ясо виходить особливо ніжним і ароматним! Таке блюдо виглядає дуже ефектно, а головне – нікого не залишить голодним!

Порції: 10

Час готування: більше 2 годин

Інгредієнти:

  • Тушка гусака – 3 кг.
  • Яблука – 4 шт.
  • Чорнослив – 7 шт.
  • Соєвий соус – 3 ст. л.
  • Майоран – 5 гр.
  • Сіль – 5 гр.
  • Перець мелений – 2 гр.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сухарики з білого хліба – 100 гр.
  • Вода – 3 ст.
  • Петрушка – 10 гр.

Процес приготування:

  • Тушку гусака потрібно добре промити, якщо є якісь залишки пір’я, то обпалити їх вогнем і дістати зсередини жир.
  • Тепер тушку треба натерти зовні і всередині сумішшю з солі і перцю.
  • Яблука підготуємо, виріжемо серцевину і разрежем досить великими шматочками.
  • Промиваємо чорнослив і видаляємо з неї кісточки.
  • Розігріваємо сковороду і розтоплюємо на неї жир.
  • Тепер 5 хв. обсмажуємо яблука і чорнослив.
  • Перекладаємо їх в окрему тарілку і додаємо до них майоран і сухарики.
  • Тепер приступаємо до фарширування гусака приготованою сумішшю. А отвори закриваємо за допомогою зубочисток.
  • Обертаємо фольгою кінці крил.
  • Нагріваємо духову піч до 200 градусів.
  • Підготовленого гусака викладаємо на деко і заливаємо 3 ст. води.
  • У жир, що залишився на сковороді, вливаємо соєвий соус, додаємо цукор, і тримаємо на невеликому вогні, поки цукор не розчиниться повністю.
  • Тепер промазуємо тушку отриманим соусом. Так само потрібно буде повторити і під час запікання, через кожні 20 хв. Запікати близько 1,5 годин.
  • Коли до закінчення готування залишиться 10 хв. проколюємо черевце, що позбутися від зайвого жиру.
  • Зелень підготуємо, промиємо і даємо трохи обсохнути.
  • Перед подачею прикрашаємо гусака зеленню.
  • Приємного апетиту!