Соковитий гусак, запечений в духовці – 10 смачних рецептів приготування м'якого гусака з фото покроково
Покроковий рецепт приготування гусака з яблуками і чорносливом
Гуска, запечена з яблуками і чорносливом стане головною стравою святкового столу! Приготований цілком, з додаванням прянощів і спецій, його м’ясо виходить особливо ніжним і ароматним! Таке блюдо виглядає дуже ефектно, а головне – нікого не залишить голодним!
Порції: 10
Час готування: більше 2 годин
Інгредієнти:
Тушка гусака – 3 кг.
Яблука – 4 шт.
Чорнослив – 7 шт.
Соєвий соус – 3 ст. л.
Майоран – 5 гр.
Сіль – 5 гр.
Перець мелений – 2 гр.
Цукор – 1 ч. л.
Сухарики з білого хліба – 100 гр.
Вода – 3 ст.
Петрушка – 10 гр.
Процес приготування:
Тушку гусака потрібно добре промити, якщо є якісь залишки пір’я, то обпалити їх вогнем і дістати зсередини жир.
Тепер тушку треба натерти зовні і всередині сумішшю з солі і перцю.
Яблука підготуємо, виріжемо серцевину і разрежем досить великими шматочками.
Промиваємо чорнослив і видаляємо з неї кісточки.
Розігріваємо сковороду і розтоплюємо на неї жир.
Тепер 5 хв. обсмажуємо яблука і чорнослив.
Перекладаємо їх в окрему тарілку і додаємо до них майоран і сухарики.
Тепер приступаємо до фарширування гусака приготованою сумішшю. А отвори закриваємо за допомогою зубочисток.
Обертаємо фольгою кінці крил.
Нагріваємо духову піч до 200 градусів.
Підготовленого гусака викладаємо на деко і заливаємо 3 ст. води.
У жир, що залишився на сковороді, вливаємо соєвий соус, додаємо цукор, і тримаємо на невеликому вогні, поки цукор не розчиниться повністю.
Тепер промазуємо тушку отриманим соусом. Так само потрібно буде повторити і під час запікання, через кожні 20 хв. Запікати близько 1,5 годин.
Коли до закінчення готування залишиться 10 хв. проколюємо черевце, що позбутися від зайвого жиру.
Зелень підготуємо, промиємо і даємо трохи обсохнути.