Соковитий гусак, запечений в духовці – 10 смачних рецептів приготування м'якого гусака з фото покроково

Різдвяний гусак з яблуками в духовці

Різдвяний гусак з яблуками – чудове святкове блюдо, яке відразу перетворить ваш стіл. М’ясо виходить надзвичайно ніжним, соковитим, а скориночка і хрусткою золотистою. Всі гості будуть у захваті! Готуйтеся отримувати компліменти!

Порції: 6

Час готування: 16 годин

Інгредієнти:

  • Гусак – 1 шт.
  • Вода – 300 мл
  • Майоран – за смаком.
  • Рослинна олія – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець – за смаком.
  • Яблука – 5 шт.
  • Чорнослив – 100 гр.

Процес приготування:

  • Промиваємо гусака під проточною водою і залишаємо його кілька хвилин підсохнути. Почистити нутрощі, видалити жир.
  • Натираємо м’ясо майораном, сіллю і перцем. Обернем целофановим пакетом і поставимо в холодильник на 10 годин.
  • Яблука промити, порізати на 4 частини, вирізати серединку з кісточками.
  • Чорнослив промиваємо і підсушуємо. Змішуємо його з яблуками.
  • Заповнюємо яблуками і чорносливом тушку гусака. З’єднуємо тушку нитками і зубочистками. Зверху промазуємо рослинним маслом, щоб при запіканні він став рум’яним з хрусткою скоринкою.
  • Кладемо на деко фольгу, потім укладаємо гусака і загортаємо його в фольгу. Тепер заливаємо воду.
  • Розігріваємо духову піч при температурі 200 градусів. Ставимо деко з гусаком на 1 годину, після цього розкриваємо фольгу і запікаємо ще 1,5 години при температурі 180 градусів.
  • Приємного апетиту!