Соковитий гусак, запечений в духовці – 10 смачних рецептів приготування м'якого гусака з фото покроково
Різдвяний гусак з яблуками в духовці
Різдвяний гусак з яблуками – чудове святкове блюдо, яке відразу перетворить ваш стіл. М’ясо виходить надзвичайно ніжним, соковитим, а скориночка і хрусткою золотистою. Всі гості будуть у захваті! Готуйтеся отримувати компліменти!
Порції: 6
Час готування: 16 годин
Інгредієнти:
Гусак – 1 шт.
Вода – 300 мл
Майоран – за смаком.
Рослинна олія – 2 ст. л.
Сіль – за смаком.
Перець – за смаком.
Яблука – 5 шт.
Чорнослив – 100 гр.
Процес приготування:
Промиваємо гусака під проточною водою і залишаємо його кілька хвилин підсохнути. Почистити нутрощі, видалити жир.
Натираємо м’ясо майораном, сіллю і перцем. Обернем целофановим пакетом і поставимо в холодильник на 10 годин.
Яблука промити, порізати на 4 частини, вирізати серединку з кісточками.
Чорнослив промиваємо і підсушуємо. Змішуємо його з яблуками.
Заповнюємо яблуками і чорносливом тушку гусака. З’єднуємо тушку нитками і зубочистками. Зверху промазуємо рослинним маслом, щоб при запіканні він став рум’яним з хрусткою скоринкою.
Кладемо на деко фольгу, потім укладаємо гусака і загортаємо його в фольгу. Тепер заливаємо воду.
Розігріваємо духову піч при температурі 200 градусів. Ставимо деко з гусаком на 1 годину, після цього розкриваємо фольгу і запікаємо ще 1,5 години при температурі 180 градусів.