Соковиті відбивні зі свинини на сковороді – 10 смачних рецептів з фото покроково

Дуже смачні свинячі відбивні з сиром і помідорами

Найніжніші відбивні з сиром і пікантною помідори можна приготувати не тільки в духовці, але і на сковороді. Для цього вам потрібно вивчити наш рецепт і суворо дотримуватися кроки приготування. Ці відбивні потрібно подавати виключно свіжими і ще гарячими, щоб сир не встиг охолонути і приємно тягнувся.

Інгредієнти:

  • Свинина без кісток – 500 гр.
  • Яйце куряче – 1-2 шт.
  • Борошно або панірувальні сухарі – ½ ст.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа для м’яса – за смаком
  • Твердий сир – 50-70 гр.
  • Томат – 1-2 шт.
  • Олія – для смаження

Процес приготування:

  • Шматок нежирної свіжої свинини промийте у воді і наріжте його на шматочки. Ріжте м’ясо вздовж волокон, а потім відбийте його. Для відбивання можете акуратно накрити свиняче м’ясо харчовою плівкою і відбивати його тупою стороною ножа або молоточком – на ваш розсуд.
  • У мисочці збийте курячі яйця, а борошно висипте в окрему тарілку або миску. М’ясо гарненько натріть спеціями з обох сторін, щоб воно увібрало в себе максимум аромату і смаку. Твердий сир заздалегідь натріть на середній тертці або наріжте тонкими пластинами – за вашим смаком.
  • Наберіть в сковороду невелику кількість рослинної олії і розігрійте сковорідку. М’ясо занурте в яйце, потім обваляйте кожен шматочок у борошні або панірувальних сухарях. Надлишки панірування струсіть, інакше вона буде горіти на сковороді, а свинину покладіть на розігріту сковорідку.
  • Поки готуються відбивні, сполосніть помідори і наріжте їх не дуже товстими кружечками. Відкладіть томати в сторону до натертому сиру, чекати своєї черги.
  • М’ясо потрібно обсмажувати з двох сторін приблизно по 5 хвилин, поки шматочки не стануть золотистими з обох сторін. Коли свинячі відбивні зарум’яняться, зменшіть вогонь під сковорідкою і покладіть на кожен шматочок м’яса спочатку кружечок помідора, а потім рівну кількість сиру.
  • Сковорідку з відбивними накрийте кришкою і на дуже маленькому вогні доведіть свинину до готовності, поки не розплавиться сир на відбивних. Готову страву відразу ж подавайте до столу, не залишаючи його на потім.
  • Приємного апетиту!