Соковиті відбивні зі свинини на сковороді – 10 смачних рецептів з фото покроково

Простий рецепт відбивних зі свинини на сковороді з цибулею

М’ясо часто готують на подушці з лука, щоб воно не пригорає і зберігало свою соковитість. Але тоді воно дуже сильно вбирає смак свіжого лука, що подобається далеко не всім. У цьому рецепті цибулю і свинина готуються окремо і обсмажений на маслі цибулю служить лише апетитною добавкою до м’яса.

Інгредієнти:

  • Свинина (м’якоть) – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець мелений – за смаком
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Борошно або панірувальні сухарі – 2/3 ст.
  • Олія – для смаження
  • Масло – для смаження

Процес приготування:

  • Свіжу м’якоть свинини промийте в проточній воді, а потім обсушити м’ясо і наріжте його на рівні стейки вздовж м’ясних волокон. М’ясо злегка відбийте ножем або молоточком, а потім натріть його сіллю і спеціями.
  • У мисочці збийте курячі яйця, злегка посоліть і відставте в сторону. В окрему ємність висипте борошно або панірувальні сухарі – на ваш розсуд.
  • Розігрійте сковороду з рослинним маслом і приступайте до приготування відбивних. Для цього потрібно кожен шматочок м’яса занурити в яйце, потім обваляти в борошні або панірувальних сухарях. Акуратно струсіть надлишки панірування і покладіть м’ясо на гарячу сковорідку.
  • Обсмажуйте м’ясо приблизно за п’ять хвилин з кожного боку на помірному вогні. В цей же час займіться приготуванням лука. Цибулини очистіть і промийте, а потім порубаєте ножем на невеликі шматочки.
  • В окремій сковороді розтопіть вершкове масло і на маленькому вогні обсмажте цибулю до прозорості, лише злегка засмажуючи його.
  • Коли м’ясо і цибулю будуть готові, зберіть відбивні прямо в тарілках. Викладіть готові відбивні зі свинини, а зверху покладіть обсмажену цибулю. Подавайте блюдо гарячим, з будь-яким гарніром на ваш розсуд.