Соковиті відбивні зі свинини на сковороді – 10 смачних рецептів з фото покроково

Смачні відбивні на сковороді з свинини з сиром

Ніжні відбивні з сиром можна приготувати не тільки в духовці, але і на сковороді. Для цього вам потрібно лише чітко дотримуватися рекомендацій в рецепті нижче. Соковите м’ясо потрібно подавати гарячим, тому не варто готувати такі відбивні про запас. Краще відразу почастувати себе і близьких найсвіжішої свининою щойно з вогню.

Інгредієнти:

  • Свинина без кісток – 500 гр.
  • Яйце куряче – 1-2 шт.
  • Борошно або панірувальні сухарі – ½ ст.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа для м’яса – за смаком
  • Твердий сир – 50-70 гр.
  • Олія – для смаження

Процес приготування:

  • Візьміть шматок свіжої свинини нежирної і наріжте його на шматочки. Ріжте м’ясо вздовж волокон, а потім відбийте його. Для відбивання можете накрити м’ясо харчовою плівкою і відбивати тупою стороною ножа або молоточком – на ваш розсуд.
  • У мисочці збийте курячі яйця і відставте ємність в бік. Висипте борошно в окрему тарілку. М’ясо натріть спеціями з обох сторін, головне, не переборщити з сіллю. Твердий сир заздалегідь натріть на середній тертці або наріжте тонкими пластинами.
  • Наберіть в сковороду невелику кількість рослинної олії і розігрійте сковорідку. М’ясо занурте в яйце і потім обваляйте кожен шматочок у борошні. Надлишки борошна струсіть і покладіть свинину на сковорідку.
  • М’ясо потрібно обсмажувати з двох сторін по 5 хвилин (приблизно), поки шматочки не стануть золотистими. Коли свинячі відбивні зарум’яняться, зменшіть вогонь під сковорідкою і покладіть на кожен шматочок м’яса рівну кількість сиру.
  • Сковорідку з відбивними накрийте кришкою і на дуже маленькому вогні доведіть гаряче до готовності, поки не розплавиться сир на відбивних. Готову страву відразу ж подавайте до столу, не залишаючи на потім.
  • Приємного апетиту!