Соковиті відбивні зі свинини на сковороді – 10 смачних рецептів з фото покроково

М’які відбивні зі свинини в клярі

Саме м’яке м’ясо без твердої скоринки виходить тільки в клярі. Приготувати м’ясо в клярі – немає нічого простіше. Чітко дотримуйтесь кроки рецепту і отримаєте відбивні не гірше, ніж у ресторані. Обов’язково спробуйте!

Інгредієнти:

  • Свинина (вирізка) – 0,5 кг.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Мелений чорний перець – ½ ч. л.
  • Сметана – 3-4 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 8-10 ст. л.
  • Рослинне масло – для смаження

Процес приготування:

  • Для початку візьміть свинину промийте м’ясо в проточній воді. Шматочки обсушити за допомогою паперового рушника, а потім відбийте їх молоточком з двох сторін. Натріть м’ясо перцем і злегка присолите.
  • В наступну чергу потрібно приготувати кляр. Для цього збийте за допомогою віночка два курячих яйця, а потім додайте до яйця сметану і сіль. Можете також додати трохи перцю або спецій за смаком. Ретельно розмішайте суміш.
  • В окрему ємність висипте трохи борошна і потім приступайте до приготування м’яса. На вогні розігрійте толстодонную сковороду з рослинним маслом і починайте формувати відбивні для обсмажування.
  • Спочатку обваляйте шматочок м’яса в борошні з обох сторін і після цього умочіть свинину в кляр. Після цього знову занурте м’ясо в борошно і можете відправляти обивную на сковорідку. Обсмажувати м’ясо потрібно на середньому вогні, без кришки, по 3-5 хвилин з обох сторін.
  • Коли відбивні будуть готові, можете додатково злегка згасити їх сковороді (якщо м’ясо ще жорсткувате). Для цього потрібно буде додати на дно сковорідки трохи води, накрити кришкою і буквально п’ять-десять хвилин тушкувати відбивні з лавровим листком.
  • Дуже смачно!