Соковита і м'яка качка в духовці – 10 простих і смачних рецептів запеченої качки цілком покроково з фото

Покроковий рецепт приготування качки з медом

Мед в цьому рецепті є одним з компонентів маринаду і використовується для надання м’ясу апетитною хрусткої скоринки. Пікантний смак надають також цитрусові фрукти і імбир.

Інгредієнти:

  • Качка – 1,5–2 кг.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Апельсини – 1 -2 шт.
  • Соєвий соус і бальзамічний оцет – по 1 ст. л.
  • Паприка імбир – по ½ ч. л.
  • Часник – 3-4 зубчики.
  • Сіль і перець за смаком.

Процес приготування:

  • Апельсин вимити, натерти ложечку цедри. З плоду віджати сік, а м’якоть і кірки розділити на кілька частин.
  • Цедру апельсина з’єднати з ½ ч. л. солі, всипати стільки ж чорного перцю і паприки, перемішати.
  • В окремій ємності приготувати суміш з бальзамічного оцту, соєвого соусу, меду і апельсинового соку. Після всипати сюди тертий імбир.
  • Тушку качки, вимиту і висушену, в декількох місцях проколоти ножем або виделкою, намагаючись зачіпати тільки шкіру.
  • Помістити всередину тушки розрізані кірки апельсина з м’якоттю, зубчики часнику і обмазати зовні сумішшю цедри з сіллю, перцем і паприкою.
  • На деко налити води, поставити на нього решітку, змащену олією. Поставити курку на решітку, накрити її товстим шаром фольги і відправити в духовку з температурою 180 градусів. У такому вигляді готувати 30 хвилин.
  • Зняти фольгу, потримати ще 30 хвилин птицю на одній і тій же стороні. Після перевернути на іншу сторону, полити сумішшю соку, меду, соусу, оцту, закрити фольгою і знову готувати одну годину. Стежити за тим, щоб на деку знизу була вода.
  • Зняти фольгу, потримати качку 30 хвилин без неї у включеної духовці. Потім дати постояти після вимикання ще хвилин 7.
  • Подавати медову качку можна з будь-якими фруктами або гарніром на ваш смак.
  • Приємного апетиту!