Соковита і м'яка качка в духовці – 10 простих і смачних рецептів запеченої качки цілком покроково з фото
Покроковий рецепт приготування качки з медом
Мед в цьому рецепті є одним з компонентів маринаду і використовується для надання м’ясу апетитною хрусткої скоринки. Пікантний смак надають також цитрусові фрукти і імбир.
Інгредієнти:
Качка – 1,5–2 кг.
Мед – 2 ст. л.
Апельсини – 1 -2 шт.
Соєвий соус і бальзамічний оцет – по 1 ст. л.
Паприка імбир – по ½ ч. л.
Часник – 3-4 зубчики.
Сіль і перець за смаком.
Процес приготування:
Апельсин вимити, натерти ложечку цедри. З плоду віджати сік, а м’якоть і кірки розділити на кілька частин.
Цедру апельсина з’єднати з ½ ч. л. солі, всипати стільки ж чорного перцю і паприки, перемішати.
В окремій ємності приготувати суміш з бальзамічного оцту, соєвого соусу, меду і апельсинового соку. Після всипати сюди тертий імбир.
Тушку качки, вимиту і висушену, в декількох місцях проколоти ножем або виделкою, намагаючись зачіпати тільки шкіру.
Помістити всередину тушки розрізані кірки апельсина з м’якоттю, зубчики часнику і обмазати зовні сумішшю цедри з сіллю, перцем і паприкою.
На деко налити води, поставити на нього решітку, змащену олією. Поставити курку на решітку, накрити її товстим шаром фольги і відправити в духовку з температурою 180 градусів. У такому вигляді готувати 30 хвилин.
Зняти фольгу, потримати ще 30 хвилин птицю на одній і тій же стороні. Після перевернути на іншу сторону, полити сумішшю соку, меду, соусу, оцту, закрити фольгою і знову готувати одну годину. Стежити за тим, щоб на деку знизу була вода.
Зняти фольгу, потримати качку 30 хвилин без неї у включеної духовці. Потім дати постояти після вимикання ще хвилин 7.
Подавати медову качку можна з будь-якими фруктами або гарніром на ваш смак.