Соковита і м'яка качка в духовці – 10 простих і смачних рецептів запеченої качки цілком покроково з фото
Простий і смачний рецепт качки по-пекінськи в духовці
У цьому рецепті найважливіше – технологія приготування та особливі спеції. Щоб приготувати справжню качку по-пекінськи, тушку треба маринувати всю ніч, а ще невід’ємним етапом приготування є навмисне запускання повітря під шкіру.
Інгредієнти:
Тушка качки – 2 — 2,5 кг.
Мед – 3-4 ст. л.
Соєвий соус – 100 мл
Кунжутне масло – 1,5 ст. л.
Винний оцет – 1 ч. л.
Часник – 4 зубчики.
Перець чилі мелений – 0,5 ч. л.
Готова китайська суміш приправ або по ¼ ч. л. кориці, анісу, гвоздики, кропу і лакриці або тертого імбиру.
Сіль.
Процес приготування:
Обдати тушку гарячою водою, вищипнути залишки пір’я і видалити зсередини жир і сліди нутрощів. Обсушити і натерти сіллю (приблизно 1 ст. л.). Обмотати харчовою плівкою або викласти в поліетиленовий пакет і поставити на ніч у холодильник.
Перед приготуванням тушку витягти з поліетилену, дати їй постояти деякий час при кімнатній температурі. Після здійснити операцію вдування повітря під шкіру. Для цього можна використовувати простий медичний шприц. Його потрібно наповнити повітрям і, проколюючи в різних місцях шкіру птиці, впускати туди повітря. Це робиться для відділення шкіри від жирового прошарку.
Промаринувати птицю близько години, намазавши її кількома ложками меду.
Після закінчення години змастити тушку таким маринадом: сумішшю ложки меду, двох ложок соєвого соусу, ложки кунжутного масла. Ще раз відправити качку в холодильник на 20 хвилин.
У духовку встановити на низ деко з водою – для створення пари і збирання капає жиру.
Грати промазати маслом і укласти на неї тушку качки. Поставити в духовку на 40 хвилин при температурі 240 градусів. Після зменшити температуру до 150 градусів і продовжувати готувати ще півгодини. Після перевернути птицю на інший бік і запікати ще близько години при температурі 150 градусів
Приготувати соус для подачі пекінської качки. Для цього змішати подрібнені в порошок бадьян, корицю, лакрицю або корінь імбиру, китайську гвоздику, кріп. Сюди ж додати видавлений часник, влити пів ложки кунжутного масла, ложку винного оцту і пару ложок соєвого соусу. Все це, ретельно перемішаний, являє собою традиційний китайський соус хойсинь домашнього приготування.
Готову качку подати на блюді або порізану порційно з соусом хойсинь.