Соковита і м'яка качка в духовці – 10 простих і смачних рецептів запеченої качки цілком покроково з фото

Простий і смачний рецепт качки по-пекінськи в духовці

У цьому рецепті найважливіше – технологія приготування та особливі спеції. Щоб приготувати справжню качку по-пекінськи, тушку треба маринувати всю ніч, а ще невід’ємним етапом приготування є навмисне запускання повітря під шкіру.

Інгредієнти:

  • Тушка качки – 2 — 2,5 кг.
  • Мед – 3-4 ст. л.
  • Соєвий соус – 100 мл
  • Кунжутне масло – 1,5 ст. л.
  • Винний оцет – 1 ч. л.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Перець чилі мелений – 0,5 ч. л.
  • Готова китайська суміш приправ або по ¼ ч. л. кориці, анісу, гвоздики, кропу і лакриці або тертого імбиру.
  • Сіль.

Процес приготування:

  • Обдати тушку гарячою водою, вищипнути залишки пір’я і видалити зсередини жир і сліди нутрощів. Обсушити і натерти сіллю (приблизно 1 ст. л.). Обмотати харчовою плівкою або викласти в поліетиленовий пакет і поставити на ніч у холодильник.
  • Перед приготуванням тушку витягти з поліетилену, дати їй постояти деякий час при кімнатній температурі. Після здійснити операцію вдування повітря під шкіру. Для цього можна використовувати простий медичний шприц. Його потрібно наповнити повітрям і, проколюючи в різних місцях шкіру птиці, впускати туди повітря. Це робиться для відділення шкіри від жирового прошарку.
  • Промаринувати птицю близько години, намазавши її кількома ложками меду.
  • Після закінчення години змастити тушку таким маринадом: сумішшю ложки меду, двох ложок соєвого соусу, ложки кунжутного масла. Ще раз відправити качку в холодильник на 20 хвилин.
  • У духовку встановити на низ деко з водою – для створення пари і збирання капає жиру.
  • Грати промазати маслом і укласти на неї тушку качки. Поставити в духовку на 40 хвилин при температурі 240 градусів. Після зменшити температуру до 150 градусів і продовжувати готувати ще півгодини. Після перевернути птицю на інший бік і запікати ще близько години при температурі 150 градусів
  • Приготувати соус для подачі пекінської качки. Для цього змішати подрібнені в порошок бадьян, корицю, лакрицю або корінь імбиру, китайську гвоздику, кріп. Сюди ж додати видавлений часник, влити пів ложки кунжутного масла, ложку винного оцту і пару ложок соєвого соусу. Все це, ретельно перемішаний, являє собою традиційний китайський соус хойсинь домашнього приготування.
  • Готову качку подати на блюді або порізану порційно з соусом хойсинь.
  • Приємного апетиту!