Соковита і м'яка качка в духовці – 10 простих і смачних рецептів запеченої качки цілком покроково з фото

Соковита качка цілком у духовці з апельсинами

Апельсини служать не тільки каталізатором розм’якшення м’ясних волокон, але і дарують страві чудовий цитрусовий аромат. Вони знадобляться для фарширування і маринаду, а також для прикраси готового страви. Запікати птицю краще в рукаві.

Інгредієнти:

  • Качка – 2-2,5 кг
  • Апельсини – 1 кг.
  • Майонез – 150 р.
  • Сіль і перець за смаком.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Приправа для птиці.

Процес приготування:

  • Птицю, акуратно ощипанную і випатрану, вимити під гарячою водою, допомагаючи очистити шкіру жорсткою щіточкою. Обсушити тушку зсередини і зовні. Натерти її сіллю і залишити на годину.
  • Частина апельсинів відкласти для сервірування (достатньо одного середнього плоду). Один апельсин пустити на сік для маринаду. Можна видавити сік вручну або скористатися кухонною технікою. А інші плоди розрізати на четвертинки – ними буде фарширований тушка.
  • Качку після обробки сіллю полити апельсиновим соком і залишити ще на годину.
  • Приготувати Маринад з майонезу, розчавленого часнику, спецій для птиці і чорного перцю. Обмазати рясно тушку отриманою сумішшю, можна і зовні, і зсередини.
  • Апельсиновими часточками начинити внутрішній простір тушки і защипати розріз на шкірі зубочистками або зашити ниткою.
  • Викласти в підготовлену качку в рукав для запікання, герметично закрити краю і помістити на деко. Випікати птицю 2-2,5 години в духовці за температури 180 градусів. Для утворення скоринки можна розрізати рукав за 15 хвилин до вилучення страви з духовки, збільшити температуру до 200-220 градусів.
  • Готову качку звільнити від зубочисток або ниток, вийняти зсередини апельсини і викинути їх. Смак апельсин вас не порадує, вони використовувалися для додання смаку та аромату м’яса.
  • Прикрасити страву з качкою часточками свіжих апельсинів, можна і іншими фруктами.
  • Приємного апетиту!