Соковита і м'яка качка в духовці – 10 простих і смачних рецептів запеченої качки цілком покроково з фото
Соковита качка цілком у духовці з апельсинами
Апельсини служать не тільки каталізатором розм’якшення м’ясних волокон, але і дарують страві чудовий цитрусовий аромат. Вони знадобляться для фарширування і маринаду, а також для прикраси готового страви. Запікати птицю краще в рукаві.
Інгредієнти:
Качка – 2-2,5 кг
Апельсини – 1 кг.
Майонез – 150 р.
Сіль і перець за смаком.
Часник – 3 зубчики.
Приправа для птиці.
Процес приготування:
Птицю, акуратно ощипанную і випатрану, вимити під гарячою водою, допомагаючи очистити шкіру жорсткою щіточкою. Обсушити тушку зсередини і зовні. Натерти її сіллю і залишити на годину.
Частина апельсинів відкласти для сервірування (достатньо одного середнього плоду). Один апельсин пустити на сік для маринаду. Можна видавити сік вручну або скористатися кухонною технікою. А інші плоди розрізати на четвертинки – ними буде фарширований тушка.
Качку після обробки сіллю полити апельсиновим соком і залишити ще на годину.
Приготувати Маринад з майонезу, розчавленого часнику, спецій для птиці і чорного перцю. Обмазати рясно тушку отриманою сумішшю, можна і зовні, і зсередини.
Апельсиновими часточками начинити внутрішній простір тушки і защипати розріз на шкірі зубочистками або зашити ниткою.
Викласти в підготовлену качку в рукав для запікання, герметично закрити краю і помістити на деко. Випікати птицю 2-2,5 години в духовці за температури 180 градусів. Для утворення скоринки можна розрізати рукав за 15 хвилин до вилучення страви з духовки, збільшити температуру до 200-220 градусів.
Готову качку звільнити від зубочисток або ниток, вийняти зсередини апельсини і викинути їх. Смак апельсин вас не порадує, вони використовувалися для додання смаку та аромату м’яса.
Прикрасити страву з качкою часточками свіжих апельсинів, можна і іншими фруктами.