Соковита і м'яка качка в духовці – 10 простих і смачних рецептів запеченої качки цілком покроково з фото

Простий і дуже смачний рецепт качки з чорносливом

Чорнослив і качине м’ясо – це дуже гармонійне поєднання. Готувати птицю можна як цілком, так і частинами в будь-якому випадку чорнослив зробить свою справу: дозволить швидше розм’якшити волокна і зробить м’ясо більш соковитим.

Інгредієнти:

  • Качка – 2,5 кг.
  • Чорнослив – 200 р.
  • Цибуля – 200 р.
  • Часник – 3-4 зубчики.
  • Сіль, приправи, рослинне масло.

Процес приготування:

  • Тушку качки після ретельної обробки розрізати на шматки і обсмажити їх на сковороді з рослинним маслом. Якщо готуєте цілу тушку, її не потрібно обсмажувати, а слід попередньо замаринувати, натерти часником, перцем і сіллю.
  • Чорнослив промити і на 20 хвилин замочити у воді. Цей етап можна пропустити, якщо плоди досить м’які. Можна розбавити чорнослив з курагою для різноманітності.
  • Цибулю порізати великими півкільцями і обсмажити на сковороді.
  • Обсмажені шматки курки змішати з приправами, сіллю, часником і викласти у форму для запікання. Поруч розкласти довільним способом чорнослив. Якщо берете цілу тушку, то слід зробити те ж саме. Допускається покласти чорнослив всередину тушки, туди ж відправити смажену цибулю.
  • Запікати качку спочатку під фольгою (приблизно 2/3 всього часу), а потім розкрити фольгу і тримати до готовності не накритою. Шматками качка буде готуватися приблизно 1,5 години, а цілком – близько 2,5. Чорнослив усередині тушки доведеться викинути, а от якщо він готувався з шматками обсмаженої качки, то можна його їсти.
  • Відмінним гарніром для курки з чорносливом буде рис. Підійдуть і свіжі або запечені овочі, картопляне пюре.
  • Приємного апетиту!