Соковита і м'яка качка в духовці – 10 простих і смачних рецептів запеченої качки цілком покроково з фото
Простий і дуже смачний рецепт качки з чорносливом
Чорнослив і качине м’ясо – це дуже гармонійне поєднання. Готувати птицю можна як цілком, так і частинами в будь-якому випадку чорнослив зробить свою справу: дозволить швидше розм’якшити волокна і зробить м’ясо більш соковитим.
Інгредієнти:
Качка – 2,5 кг.
Чорнослив – 200 р.
Цибуля – 200 р.
Часник – 3-4 зубчики.
Сіль, приправи, рослинне масло.
Процес приготування:
Тушку качки після ретельної обробки розрізати на шматки і обсмажити їх на сковороді з рослинним маслом. Якщо готуєте цілу тушку, її не потрібно обсмажувати, а слід попередньо замаринувати, натерти часником, перцем і сіллю.
Чорнослив промити і на 20 хвилин замочити у воді. Цей етап можна пропустити, якщо плоди досить м’які. Можна розбавити чорнослив з курагою для різноманітності.
Цибулю порізати великими півкільцями і обсмажити на сковороді.
Обсмажені шматки курки змішати з приправами, сіллю, часником і викласти у форму для запікання. Поруч розкласти довільним способом чорнослив. Якщо берете цілу тушку, то слід зробити те ж саме. Допускається покласти чорнослив всередину тушки, туди ж відправити смажену цибулю.
Запікати качку спочатку під фольгою (приблизно 2/3 всього часу), а потім розкрити фольгу і тримати до готовності не накритою. Шматками качка буде готуватися приблизно 1,5 години, а цілком – близько 2,5. Чорнослив усередині тушки доведеться викинути, а от якщо він готувався з шматками обсмаженої качки, то можна його їсти.
Відмінним гарніром для курки з чорносливом буде рис. Підійдуть і свіжі або запечені овочі, картопляне пюре.