Соковита і м'яка качка в духовці – 10 простих і смачних рецептів запеченої качки цілком покроково з фото
М’яка і соковита качка, запечена у фользі
Важливе правило цього рецепту – не шкодувати фольги. Якщо ви загорнете тушу в кілька шарів цього матеріалу, не залишивши шансів витекти соку, то отримаєте соковите і м’яке м’ясо. Також будьте готові до маринування туші в кілька етапів.
Інгредієнти:
Тушка качки – 2-2,5 кг
Лимон – 1 шт.
Цибуля біла – 1 кг
Сіль велика – близько 1 ст. л.
Суміш перців (білий, чорний, червоний) – 1 ст. л.
Гірчиця – 2 ст. л.
Мед (за бажанням) – 2 ст. л.
Соус соєвий – 100 мл
Процес приготування:
Качку вимити гарячою водою, можна навіть потерти щіткою, щоб гарантовано позбутися від залишків пір’їнок. Всередині вимити всі нагадування про нутрощах. Домогтися сухості туші, обтерши серветкою або рушником.
Приготувати пряний маринад: змішати в посудині гірчицю, соєвий соус, сіль, суміш перців і мед. Останній компонент можна не додавати, хоча він впливає на утворення гарної скоринки на м’ясі.
Підготовлену тушу обмазати з усіх боків маринадом, легко втираючи його в шкіру. Залишити качку на 1 годину маринуватися.
Лимон розділити на чотири частини.
Цибулю нашаткувати соломкою і набити їм тушку качки. Туди ж відправити подрібнену цибулю.
Взяти форму або лист, в якій будете запікати птицю. Застелити на дно щільний шар фольги, на нього помістити качину тушу і загорнути в герметичний куль. У такому вигляді надіслати качку в фользі маринуватися в холодильник на 2-3 години.
В духовку з температурою 170-180 градусів поставити промаринованную качку і запікати близько 2,5 – 3 годин.
За 15 хвилин до готовності розгорнути фольгу, щоб забезпечити умови для утворення скоринки на туше. Подавати качку з лимонними часточками або свіжими овочами і будь-яким гарніром.