Соковита і м'яка качка в духовці – 10 простих і смачних рецептів запеченої качки цілком покроково з фото
Простий і смачний рецепт качки в духовці з гречкою
Крім гречки в начинці рекомендується використовувати гриби, тоді смак її вийде просто приголомшливим. Начинка вбере виділяється при запіканні жир з птиці і стане соковитою, а качка, в свою чергу, буде в міру жирної.
Інгредієнти:
Качка – близько 2 кг.
Гречана крупа – 200 р.
Печериці – 250 р.
Цибуля – 2 шт.
Рослинне масло.
Сіль, перець, лавровий лист.
Процес приготування:
Добре випатрану, оброблену тушку качки ретельно вимити, висушити серветкою поверхню. Натерти її спочатку сіллю – піде приблизно столова ложка. Слідом продовжити натирання перцем – досить чайної ложки. Обробляти тушку треба і зовні, і зсередини. Якщо ви прихильник часникового аромату, то третім етапом може бути натирання часником. Оброблену тушку поставити в холодильник, прикривши тарілкою або плівкою.
Зварити гречку, затока склянку крупи приблизно 1,5-2 склянками води. Можна злегка присолити.
Цибулини порізати кубиками і відправити на сковорідку з олією. Обсмажувати на повільному вогні.
Печериці, очищені і вимиті, теж порізати кубиками і з’єднати з цибулею. Всі разом смажити хвилин 5-7.
Зварену гречку і шампіньйони з цибулею змішати в одній ємності. Спробувати на смак. При необхідності додати спецій і солі, а також покласти в масу лавровий лист.
Дістати з холодильника замариновану тушку і начинити її гречкою з цибулею і грибами.
З’єднати краї шкіри тушки швом, покласти качку в пакет для запікання.
Духовку розігріти до 180 градусів і поставити блюдо запікатися. Можна налити в деко трохи води, щоб пакет не підгорів і не лопнув. Також прослідкуйте, щоб краї пакету не торкалися стінок духовки. Випікатися качка буде 2-2,5 години. Її готовність можна перевірити, розрізавши пакет і проткнувши птицю паличкою або ножем. М’якість м’яса і світлий сік – точні індикатори готовності страви.
З готової качки дістати нитки, розрізати і подавати до столу. Можна при бажанні дістати начинку і подати її окремо як гарнір.