Соковита і м'яка качка в духовці – 10 простих і смачних рецептів запеченої качки цілком покроково з фото

Як запекти качку в духовці, фаршировану рисом

У цьому рецепті качка спочатку відварюється, а потім фарширується рисом і запікається в духовці. Рис можна змішати із зеленню і цибулею, в підсумку вийде повноцінний гарнір.

Інгредієнти:

  • Тушка качки – 1,5-2 кг.
  • Рис – 200 р.
  • Цибулю – 2 голівки.
  • Майонез -100 р.
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Соєвий соус – 70 р.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Перець чорний мелений і паприка – по 0,5 ч. л.
  • Сіль, лавровий лист
  • Зелень за бажанням.

Процес приготування:

  • Підготувати тушку качки до кулінарного процесу: гарненько вимити, видалити надлишки жиру і опустити у велику каструлю або казан з водою. Всипати у воду коріандр (цілий або мелений), покласти порізану частинами цибулю, влити соєвий соус, додати лавровий лист і сіль. Варити птицю після закипання близько півтора годин.
  • Рис зварити до напівготовності. Беріть той сорт рису, який вам подобається, але пам’ятайте, що начинка, в залежності від вашого вибору, може бути в’язкою або розсипчастою.
  • Зварений і злегка охолоджений рис змішати з подрібненою зеленню і часником, досипати перець і сіль за смаком.
  • Відварену тушку качки витягти з води, дати їй злегка обсохнути і начинити рисом з зеленню і часником. Зашити розріз шкіри нитками.
  • Майонезом, змішаним з паприкою, обмазати шкіру качки і викласти у форму для запікання. Форму вистелити фольгою або пергаментом.
  • В духовку з температурою 180 градусів поставити заготівлю, спочатку накрити зручною кришкою або листом фольги. Так випікати близько 30 хвилин, потім зняти кришку і із збільшеною до 220 градусів температурою потримати качку ще хвилин 15. Перевірити готовність м’яса, встромивши шпажку або ніж і переконавшись, що качка м’яка.
  • Подавати таку страву можна зі свіжими овочами, або з маринованими.
  • Приємного апетиту!