Соковита і м'яка качка в духовці – 10 простих і смачних рецептів запеченої качки цілком покроково з фото
Качка, запечена цілком з картоплею
У цьому рецепті ви отримаєте гаряче м’ясне блюдо і гарнір в комплексі. Картоплю краще брати середнього розміру і запікати його, не розрізаючи на частини. Качку слід вибрати невеликої ваги.
Інгредієнти:
Тушка качки – 1,5-2 кг.
Картопля – 700-800 р.
Часник – 4 зубчики.
Перець чорний і червоний мелений – по 0,5 ч. л.
Яблука – 3 шт.
Цибуля – 1 головка.
Сіль, зелень, рослинна олія.
Процес приготування:
Перед початком маринування обробити качку традиційним способом: вимити тушку ретельно гарячою водою і обсушити, щоб не залишалося крапель води.
Для натирання тушки приготувати суміш з декількох ложок рослинного масла, чорного і червоного перцю, солі і видавленого часнику. Цієї заготівлею змастити тушку зовні і всередині і тримати в холодильнику під харчовою плівкою 2 години.
У цей час підготувати інші продукти. Очистити картоплю, намагаючись зберігати гарну округлу форму бульб. Зняти лушпиння з цибулі і розрізати головку на кілька частин. Лимон розділити на четвертинки.
У замариновану тушку вкласти лимон і цибулю, «запечатати» отвір зручним способом: зубочистками або голкою з ниткою.
Підготувати форму або на деко для запікання. Можна готувати качку відкрито, а можна помістити в рукав для запікання. У першому випадку слід вистелити форму пергаментом або фольгою, викласти на нього тушку. Якщо ви вибрали запікання в рукаві, покладіть качку в нього. Картопля для будь-якого способу запікання попередньо слід змастити сумішшю олії зі спеціями і сіллю і покласти поруч з качкою.
Запікати качку в духовці при температурі 180 градусів 2-2,5 години. При готуванні в рукаві птах запечеться швидше. За деякий час до вимикання варто розрізати верх плівки і дати утворитися скоринці. Якщо рукав не використовується, потрібно кілька разів у процесі готування полити качку соком, а картоплю дістати з духовки раніше, після закінчення години.
Посипати готову страву зеленню, прикрасити по своєму смаку овочами, шматочками лимона, гранатовими зернами і т. п.