Соковита і м'яка качка в духовці – 10 простих і смачних рецептів запеченої качки цілком покроково з фото

Качка, запечена цілком з картоплею

У цьому рецепті ви отримаєте гаряче м’ясне блюдо і гарнір в комплексі. Картоплю краще брати середнього розміру і запікати його, не розрізаючи на частини. Качку слід вибрати невеликої ваги.

Інгредієнти:

  • Тушка качки – 1,5-2 кг.
  • Картопля – 700-800 р.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Перець чорний і червоний мелений – по 0,5 ч. л.
  • Яблука – 3 шт.
  • Цибуля – 1 головка.
  • Сіль, зелень, рослинна олія.

Процес приготування:

  • Перед початком маринування обробити качку традиційним способом: вимити тушку ретельно гарячою водою і обсушити, щоб не залишалося крапель води.
  • Для натирання тушки приготувати суміш з декількох ложок рослинного масла, чорного і червоного перцю, солі і видавленого часнику. Цієї заготівлею змастити тушку зовні і всередині і тримати в холодильнику під харчовою плівкою 2 години.
  • У цей час підготувати інші продукти. Очистити картоплю, намагаючись зберігати гарну округлу форму бульб. Зняти лушпиння з цибулі і розрізати головку на кілька частин. Лимон розділити на четвертинки.
  • У замариновану тушку вкласти лимон і цибулю, «запечатати» отвір зручним способом: зубочистками або голкою з ниткою.
  • Підготувати форму або на деко для запікання. Можна готувати качку відкрито, а можна помістити в рукав для запікання. У першому випадку слід вистелити форму пергаментом або фольгою, викласти на нього тушку. Якщо ви вибрали запікання в рукаві, покладіть качку в нього. Картопля для будь-якого способу запікання попередньо слід змастити сумішшю олії зі спеціями і сіллю і покласти поруч з качкою.
  • Запікати качку в духовці при температурі 180 градусів 2-2,5 години. При готуванні в рукаві птах запечеться швидше. За деякий час до вимикання варто розрізати верх плівки і дати утворитися скоринці. Якщо рукав не використовується, потрібно кілька разів у процесі готування полити качку соком, а картоплю дістати з духовки раніше, після закінчення години.
  • Посипати готову страву зеленню, прикрасити по своєму смаку овочами, шматочками лимона, гранатовими зернами і т. п.
  • Приємного апетиту!