Соковита і м'яка качка в духовці – 10 простих і смачних рецептів запеченої качки цілком покроково з фото

Качка, запечена шматочками в рукаві

Для цього рецепта можна взяти цілу тушу або її частину. Шматочки птиці готуються швидше, але і їх необхідно замаринувати перед запіканням. Подбайте про наявність рукава для запікання. Якщо немає кріплень для кінчиків рукава, можна зав’язати сам поліетилен у вузол або використовувати звичайні нитки.

Інгредієнти:

  • Качка – половина тушки.
  • Соєвий соус – 3 ст. л..
  • Мускатний горіх – 1 ч. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Порошок імбиру і кориця – по ½ ч. л.
  • Приправа хмелі-сунелі або аналогічна – 1 ч. л.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

  • Качку розрізати на шматки, вимити їх, видалити зайвий жир і обсушити.
  • Для маринаду змішати соєвий соус, гірчицю, мускатний горіх, імбир, хмелі-сунелі, корицю. У цій суміші «викупати» качине м’ясо, ретельно обмазавши кожен шматок. Маринувати заготівлю мінімум годину. Якщо є час, можна поставити на кілька годин в холодильник, накривши посудину з качкою плівкою.
  • У деко або форму влити трохи води, після помістити туди качине м’ясо в поліетиленовому рукаві. Всередину влити решту після маринування заправку і розподілити її рівномірно по м’ясу. Зав’язати рукав так, щоб залишалося по сторонах вільне місце.
  • Включити духовку на 180 градусів і готувати качку від одного до півтора годин. До того як вимкнути нагрів, можна розрізати рукав, щоб дати м’ясу зверху запектися. Але в цьому випадку залишати страву в духовці довше не можна, інакше воно підсохне. Якщо ж ви хочете зберегти м’ясо м’яким до приходу гостей і подачі на стіл, не робіть розріз в рукаві і залиште качку стояти в включеної духовці.
  • Подавати качку можна з будь-яким гарніром, свіжим салатом і зеленню.
  • Приємного апетиту!