Соковита і м'яка качка в духовці – 10 простих і смачних рецептів запеченої качки цілком покроково з фото
Качка, запечена шматочками в рукаві
Для цього рецепта можна взяти цілу тушу або її частину. Шматочки птиці готуються швидше, але і їх необхідно замаринувати перед запіканням. Подбайте про наявність рукава для запікання. Якщо немає кріплень для кінчиків рукава, можна зав’язати сам поліетилен у вузол або використовувати звичайні нитки.
Інгредієнти:
Качка – половина тушки.
Соєвий соус – 3 ст. л..
Мускатний горіх – 1 ч. л.
Гірчиця – 1 ч. л.
Порошок імбиру і кориця – по ½ ч. л.
Приправа хмелі-сунелі або аналогічна – 1 ч. л.
Сіль за смаком.
Процес приготування:
Качку розрізати на шматки, вимити їх, видалити зайвий жир і обсушити.
Для маринаду змішати соєвий соус, гірчицю, мускатний горіх, імбир, хмелі-сунелі, корицю. У цій суміші «викупати» качине м’ясо, ретельно обмазавши кожен шматок. Маринувати заготівлю мінімум годину. Якщо є час, можна поставити на кілька годин в холодильник, накривши посудину з качкою плівкою.
У деко або форму влити трохи води, після помістити туди качине м’ясо в поліетиленовому рукаві. Всередину влити решту після маринування заправку і розподілити її рівномірно по м’ясу. Зав’язати рукав так, щоб залишалося по сторонах вільне місце.
Включити духовку на 180 градусів і готувати качку від одного до півтора годин. До того як вимкнути нагрів, можна розрізати рукав, щоб дати м’ясу зверху запектися. Але в цьому випадку залишати страву в духовці довше не можна, інакше воно підсохне. Якщо ж ви хочете зберегти м’ясо м’яким до приходу гостей і подачі на стіл, не робіть розріз в рукаві і залиште качку стояти в включеної духовці.
Подавати качку можна з будь-яким гарніром, свіжим салатом і зеленню.