Соковита горбуша, запечена в духовці – 10 смачних і простих рецептів приготування з фото покроково

Простий і смачний рецепт горбуші з майонезом

У даному рецепті вам пропонується запекти горбушу з майонезним соусом. Майонез додасть рибі соковитість, м’якість і ситність. Ця страва сподобається навіть тим, хто взагалі не любить рибу. Її можна їсти і без гарніру. Рецепт простий, а результат – смачний.

Інгредієнти:

  • Горбуша – 1 тушка.
  • Цибулю і моркву – по 4 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Сіль, майонез і перець за смаком.

Процес приготування:

  • Горбушу очистіть від луски, видаліть нутрощі, голову і плавники.
  • Потім рибу промийте холодною водою, обсушити рушником і розріжте на шматки товщиною в 3 сантиметри.
  • З кожного шматочка видалити всі кісточки.
  • Змастіть маслом деко або форму для запікання і укладіть на нього шматочки риби.
  • Потім рибу полийте лимонним соком, посипте по своєму смаку сіллю і перцем і залиште на деякий час, щоб риба замаринувалась.
  • За цей час почистіть цибулю і моркву і промийте їх.
  • Цибулю наріжте на тонкі півкільця, а моркву подрібнити на крупній тертці.
  • Ці овочі змішайте і розкладіть їх поверх риби.
  • Увімкніть духовку на 180° С.
  • У невеликій ємності змішайте майонез з чистою водою в пропорції 1:1.
  • Отриманою сумішшю залийте горбушу з овочами.
  • Запікайте горбушу в розігрітій духовці протягом 40 хвилин.
  • Подавайте таку рибу в гарячому вигляді.

Їжте на здоров’я!