Простий і смачний рецепт горбуші з майонезом
У даному рецепті вам пропонується запекти горбушу з майонезним соусом. Майонез додасть рибі соковитість, м’якість і ситність. Ця страва сподобається навіть тим, хто взагалі не любить рибу. Її можна їсти і без гарніру. Рецепт простий, а результат – смачний.
Інгредієнти:
- Горбуша – 1 тушка.
- Цибулю і моркву – по 4 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Сіль, майонез і перець за смаком.
Процес приготування:
- Горбушу очистіть від луски, видаліть нутрощі, голову і плавники.
- Потім рибу промийте холодною водою, обсушити рушником і розріжте на шматки товщиною в 3 сантиметри.
- З кожного шматочка видалити всі кісточки.
- Змастіть маслом деко або форму для запікання і укладіть на нього шматочки риби.
- Потім рибу полийте лимонним соком, посипте по своєму смаку сіллю і перцем і залиште на деякий час, щоб риба замаринувалась.
- За цей час почистіть цибулю і моркву і промийте їх.
- Цибулю наріжте на тонкі півкільця, а моркву подрібнити на крупній тертці.
- Ці овочі змішайте і розкладіть їх поверх риби.
- Увімкніть духовку на 180° С.
- У невеликій ємності змішайте майонез з чистою водою в пропорції 1:1.
- Отриманою сумішшю залийте горбушу з овочами.
- Запікайте горбушу в розігрітій духовці протягом 40 хвилин.
- Подавайте таку рибу в гарячому вигляді.
Їжте на здоров’я!