Соковита горбуша, запечена в духовці – 10 смачних і простих рецептів приготування з фото покроково

Смачна горбуша, запечена в духовці з овочами

Запікання горбуші під шубою з моркви і цибулі – найпопулярніша страва з цієї риби. Ці овочі віддають рибі свій сік і аромат, роблячи її м’якою, соковитою і смачною. Але в цьому рецепті є маленький секрет – застосування гірчично-кефірного соусу. Запікати будемо шарами. Смак неймовірний, спробуйте!

Інгредієнти:

  • Горбуша – 1 шт.
  • Морква і цибуля – 2 шт. по
  • Гірчиця – 1.5 ст. л.
  • Кефір – 1 ст.
  • Твердий сир – 50 р.
  • Сіль і перець за смаком.

Процес приготування:

  • Спочатку підготуйте горбушу для запікання. Для цього її почистіть від луски, видаліть голову, плавники і нутрощі і обробити тушку на два філе, максимально діставши кісточки. Потім поріжте філе шматочками шириною в 2 див.
  • Шматочки риби посипте сіллю і перцем за смаком і перемішайте.
  • Цибулю очистіть від лушпиння, і наріжте невеликими шматочками.
  • Очищену і промиту моркву подрібнити на крупній тертці.
  • Ці овочі обсмажте на розігрітій олії до м’якого стану, трохи посоливши їх.
  • Застеліть фольгою деко для запікання і змастіть його маслом.
  • Із вказаного в рецепті кількості сметани і гірчиці приготуйте соус.
  • Шматочки горбуші добре вмочайте в цей соус покладіть частину риби як перший шар.
  • На неї викладіть обсмажені цибулю з морквою.
  • Твердий сир натріть на крупній тертці і половину його посипте поверх овочів.
  • Потім розкладіть другим шаром решта шматочки горбуші, також вмочивши їх у соус.
  • Рибу зверху посипте іншим тертим сиром.
  • Запікайте горбушу з овочами при температурі 190° С протягом 25 хвилин.
  • Ваша рибка повинна вийти соковитою і м’якою. Подайте до неї гарнір з відвареної картоплі або рису.

Приємного апетиту!