Смачна горбуша, запечена в духовці з овочами
Запікання горбуші під шубою з моркви і цибулі – найпопулярніша страва з цієї риби. Ці овочі віддають рибі свій сік і аромат, роблячи її м’якою, соковитою і смачною. Але в цьому рецепті є маленький секрет – застосування гірчично-кефірного соусу. Запікати будемо шарами. Смак неймовірний, спробуйте!
Інгредієнти:
- Горбуша – 1 шт.
- Морква і цибуля – 2 шт. по
- Гірчиця – 1.5 ст. л.
- Кефір – 1 ст.
- Твердий сир – 50 р.
- Сіль і перець за смаком.
Процес приготування:
- Спочатку підготуйте горбушу для запікання. Для цього її почистіть від луски, видаліть голову, плавники і нутрощі і обробити тушку на два філе, максимально діставши кісточки. Потім поріжте філе шматочками шириною в 2 див.
- Шматочки риби посипте сіллю і перцем за смаком і перемішайте.
- Цибулю очистіть від лушпиння, і наріжте невеликими шматочками.
- Очищену і промиту моркву подрібнити на крупній тертці.
- Ці овочі обсмажте на розігрітій олії до м’якого стану, трохи посоливши їх.
- Застеліть фольгою деко для запікання і змастіть його маслом.
- Із вказаного в рецепті кількості сметани і гірчиці приготуйте соус.
- Шматочки горбуші добре вмочайте в цей соус покладіть частину риби як перший шар.
- На неї викладіть обсмажені цибулю з морквою.
- Твердий сир натріть на крупній тертці і половину його посипте поверх овочів.
- Потім розкладіть другим шаром решта шматочки горбуші, також вмочивши їх у соус.
- Рибу зверху посипте іншим тертим сиром.
- Запікайте горбушу з овочами при температурі 190° С протягом 25 хвилин.
- Ваша рибка повинна вийти соковитою і м’якою. Подайте до неї гарнір з відвареної картоплі або рису.
Приємного апетиту!