Філе горбуші з помідорами в духовці
Вашій увазі надається рецепт приготування дієтичного низькокалорійного страви з філе цієї червоної риби. Риба, що гаситься в соку помідорів, а масло в рецепті зовсім не використовується. Краще всього таким способом запікати рибу в кулінарному рукаві, але можна і в фользі.
Інгредієнти:
- Горбуша – 1 тушка.
- Цибулю і солодкий перець – 3 шт. по
- Моркву і лимон – 1 шт.
- Помідори середні – 6 шт.
- Сіль, перець і суха зелень за смаком.
Процес приготування:
- Тушку риби почистити, видалити плавники, нутрощі і голову. Потім рибу промити холодною водою і обсушити рушником.
- Гострим ножем зробити на тушці поперечні надрізи через 3 см, не розрізаючи хребет.
- З половини лимона вичавити в склянку сік, розчинити в ньому сіль і перець за смаком і отриманим маринадом натерти рибу з усіх боків.
- Овочі (перець, ріпчасту цибулю та моркву) почистити, помити і нарізати на тонкі кільця.
- Помідори розрізати на половинки.
- Другу половинку лимона порізати на тонкі півкільця і їх помістити в надрізи на тушки риби.
- Кулінарний рукав закріпити з одного боку кліпсою.
- Помістити його на деко і викласти половину нарізаних овочів.
- Потім на овочі покласти підготовлену горбушу.
- На неї покласти другу частину овочів.
- Рукав щільно закріпити, проколоти його зверху в декількох місцях, щоб виходив гарячий пар при випічці.
- Запікати горбушу при 180° С протягом 30 хвилин.
- Приготоване блюдо трохи остудити і подати до столу з будь-яким гарніром.
Приємного апетиту!