Соковита горбуша, запечена в духовці – 10 смачних і простих рецептів приготування з фото покроково

Філе горбуші з помідорами в духовці

Вашій увазі надається рецепт приготування дієтичного низькокалорійного страви з філе цієї червоної риби. Риба, що гаситься в соку помідорів, а масло в рецепті зовсім не використовується. Краще всього таким способом запікати рибу в кулінарному рукаві, але можна і в фользі.

Інгредієнти:

  • Горбуша – 1 тушка.
  • Цибулю і солодкий перець – 3 шт. по
  • Моркву і лимон – 1 шт.
  • Помідори середні – 6 шт.
  • Сіль, перець і суха зелень за смаком.

Процес приготування:

  • Тушку риби почистити, видалити плавники, нутрощі і голову. Потім рибу промити холодною водою і обсушити рушником.
  • Гострим ножем зробити на тушці поперечні надрізи через 3 см, не розрізаючи хребет.
  • З половини лимона вичавити в склянку сік, розчинити в ньому сіль і перець за смаком і отриманим маринадом натерти рибу з усіх боків.
  • Овочі (перець, ріпчасту цибулю та моркву) почистити, помити і нарізати на тонкі кільця.
  • Помідори розрізати на половинки.
  • Другу половинку лимона порізати на тонкі півкільця і їх помістити в надрізи на тушки риби.
  • Кулінарний рукав закріпити з одного боку кліпсою.
  • Помістити його на деко і викласти половину нарізаних овочів.
  • Потім на овочі покласти підготовлену горбушу.
  • На неї покласти другу частину овочів.
  • Рукав щільно закріпити, проколоти його зверху в декількох місцях, щоб виходив гарячий пар при випічці.
  • Запікати горбушу при 180° С протягом 30 хвилин.
  • Приготоване блюдо трохи остудити і подати до столу з будь-яким гарніром.

Приємного апетиту!