Соковита горбуша, запечена в духовці – 10 смачних і простих рецептів приготування з фото покроково

Фарширована горбуша цілком у духовці

Фарширована горбуша – чудове і смачне блюдо для святкового столу. Фарширувати можна грибами, овочами, вареними крупами і т. д. В даному рецепті вам пропонується приготувати таку рибу з фаршем з рису. Важливою умовою її приготування є дотримання цілісності шкіри риби. Запікається вона в кулінарному рукаві або фользі.

Інгредієнти:

  • Горбуша – 1 тушка.
  • Рис – 3 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Моркву і цибулю – по 1 шт.
  • Твердий сир – 50 р.
  • Сіль, зелень і спеції за смаком.

Процес приготування:

  • Потрібну кількість рису зваріть до готовності і охолодіть.
  • Цибулю почистіть від лушпиння і дрібно наріжте.
  • Промийте свіжу зелень, обсушіть серветкою і також дрібно нашаткуйте.
  • Моркву почистіть, промийте і поріжте на тонку соломку.
  • Твердий сир подрібніть на крупній тертці.
  • Ці продукти складіть в миску і добре перемішайте.
  • Тушку горбуші ретельно очистіть від луски, видаліть зябра. Через розріз черевця видаліть нутрощі. Потім рибу промийте.
  • З тушки акуратно, щоб не порушити цілісність шкіри, видалите хребетну кістку і всі маленькі кісточки. Гострим ножем зріжте м’ясо, що залишилося на хребті, порубаєте ножем і змішайте з невеликою кількістю молока.
  • Потім це м’ясо додайте в рисовий фарш, посоліть, посипте спеціями за смаком і ще раз перемішайте.
  • Приготованим фаршем заповніть рибну тушку. Потім черевце зашейте нитками або просто перемотайте шпагатом.
  • Підготовлену рибу помістіть в кулінарний рукав або загорніть у фольгу.
  • Запікайте в духовці при 180° С протягом 40 хвилин.
  • Перед подачею на стіл рибу остудіть, втім, вона дуже смачна і в холодному вигляді.

Їжте на здоров’я!