Соковита горбуша, запечена в духовці – 10 смачних і простих рецептів приготування з фото покроково

Горбуша, запечена шматочками у фользі

Горбуша шматочками запікається саме у фользі, адже готується вона у власному соку, що важливо для тих, хто дотримується принципів здорового харчування. Рибу попередньо замаринуем в цибульному соусі. Запікати будемо порційно, загорнувши кожен шматочок у фольгу. Це дуже смачно, спробуйте!

Інгредієнти:

  • Горбуша – 1 тушка.
  • Цибуля-ріпка – 2 шт.
  • Соєвий соус – 3 ст. л.
  • Часник – 3 зубки.
  • Лимон – ½ шт.
  • Сіль і спеції за смаком.

Процес приготування:

  • Горбушу очистіть від луски, видаліть нутрощі, голову і плавники, промийте і наріжте на порційні шматочки товщиною до 3 див.
  • Покладіть шматочки риби в ємність, у якій будете її маринувати.
  • Почистіть від лушпиння цибулини і подрібніть їх на тертці або в чаші блендера.
  • Перекладіть цибульну масу до риби, додайте соєвий соус, сік половинки лимона, подрібнений часникодавку часник, трохи рослинного масла і все добре перемішайте.
  • Ємність з рибою закрийте кришкою і поставте на 1 годину в холодильник, щоб риба замаринувалась.
  • Після закінчення цього часу поріжте фольгу на квадратні шматочки.
  • На кожен шматочок фольги покладіть мариновану горбушу. Фольгу щільно загорніть конвертиком, щоб маринад не міг випаруватися.
  • Розкладіть конвертики з рибою на деко і запікайте в духовці при 180° С протягом 25 хвилин.

Блюдо приготовлено. Приємного апетиту!