Горбуша, запечена шматочками у фользі
Горбуша шматочками запікається саме у фользі, адже готується вона у власному соку, що важливо для тих, хто дотримується принципів здорового харчування. Рибу попередньо замаринуем в цибульному соусі. Запікати будемо порційно, загорнувши кожен шматочок у фольгу. Це дуже смачно, спробуйте!
Інгредієнти:
- Горбуша – 1 тушка.
- Цибуля-ріпка – 2 шт.
- Соєвий соус – 3 ст. л.
- Часник – 3 зубки.
- Лимон – ½ шт.
- Сіль і спеції за смаком.
Процес приготування:
- Горбушу очистіть від луски, видаліть нутрощі, голову і плавники, промийте і наріжте на порційні шматочки товщиною до 3 див.
- Покладіть шматочки риби в ємність, у якій будете її маринувати.
- Почистіть від лушпиння цибулини і подрібніть їх на тертці або в чаші блендера.
- Перекладіть цибульну масу до риби, додайте соєвий соус, сік половинки лимона, подрібнений часникодавку часник, трохи рослинного масла і все добре перемішайте.
- Ємність з рибою закрийте кришкою і поставте на 1 годину в холодильник, щоб риба замаринувалась.
- Після закінчення цього часу поріжте фольгу на квадратні шматочки.
- На кожен шматочок фольги покладіть мариновану горбушу. Фольгу щільно загорніть конвертиком, щоб маринад не міг випаруватися.
- Розкладіть конвертики з рибою на деко і запікайте в духовці при 180° С протягом 25 хвилин.
Блюдо приготовлено. Приємного апетиту!