Соковита горбуша в духовці з цибулею та морквою
У даному рецепті вам пропонується запекти горбушу під ніжною «шубкою» з овочів і сметани. Ця шубка зробить рибу дуже ароматною і соковитою, а за смаком всі інгредієнти в цьому блюді ідеально поєднуються.
Інгредієнти:
- Горбуша – 1 тушка вагою до 1.4 кг
- Цибулю і моркву – по 2 шт.
- Сметана – 5-6 ст. л.
- Сіль, зелень і перець за смаком.
Процес приготування:
- Тушку риби почистити, видалити голову, плавники, нутрощі і реберні кісточки.
- Потім горбушу нарізати на стейки товщиною в 3 див.
- Почистити і промити цибулі з морквою.
- Цибулю нашаткувати на тонкі півкільця, моркву подрібнити на крупній тертці.
- Розігріти сковорідку з олією і обсмажити до прозорості в ній цибулю.
- Потім додати натерту моркву до цибулі і смажити, поки морква не змінить колір і буде м’якою.
- У ці обсмажені овочі налити потрібну кількість сметани, додати нашатковану кріп і все посолити за смаком. Згасити овочі в сметані кілька хвилин на маленькому вогні.
- Для запікання горбуші візьміть форму такого розміру, щоб риба зайняла її повністю.
- На дно форми налити трохи чистої води й олії. Рибні стейки щільно укладіть у форму і посипте їх сіллю і перцем.
- По верху риби покладіть моркву і цибулю в сметанному соусі.
- Запікайте горбушу з овочами в духовці, розігрітій до 180° С протягом 30 хвилин.
- Приготовану рибу можна їсти гарячою, але також смачна і в холодному вигляді.
Приємного апетиту!