Соковита горбуша, запечена в духовці – 10 смачних і простих рецептів приготування з фото покроково

Соковита горбуша в духовці з цибулею та морквою

У даному рецепті вам пропонується запекти горбушу під ніжною «шубкою» з овочів і сметани. Ця шубка зробить рибу дуже ароматною і соковитою, а за смаком всі інгредієнти в цьому блюді ідеально поєднуються.

Інгредієнти:

  • Горбуша – 1 тушка вагою до 1.4 кг
  • Цибулю і моркву – по 2 шт.
  • Сметана – 5-6 ст. л.
  • Сіль, зелень і перець за смаком.

Процес приготування:

  • Тушку риби почистити, видалити голову, плавники, нутрощі і реберні кісточки.
  • Потім горбушу нарізати на стейки товщиною в 3 див.
  • Почистити і промити цибулі з морквою.
  • Цибулю нашаткувати на тонкі півкільця, моркву подрібнити на крупній тертці.
  • Розігріти сковорідку з олією і обсмажити до прозорості в ній цибулю.
  • Потім додати натерту моркву до цибулі і смажити, поки морква не змінить колір і буде м’якою.
  • У ці обсмажені овочі налити потрібну кількість сметани, додати нашатковану кріп і все посолити за смаком. Згасити овочі в сметані кілька хвилин на маленькому вогні.
  • Для запікання горбуші візьміть форму такого розміру, щоб риба зайняла її повністю.
  • На дно форми налити трохи чистої води й олії. Рибні стейки щільно укладіть у форму і посипте їх сіллю і перцем.
  • По верху риби покладіть моркву і цибулю в сметанному соусі.
  • Запікайте горбушу з овочами в духовці, розігрітій до 180° С протягом 30 хвилин.
  • Приготовану рибу можна їсти гарячою, але також смачна і в холодному вигляді.

Приємного апетиту!