Соковита і м’яка горбуша, запечена в духовці зі сметаною
У даному рецепті вам пропонується запекти горбушу в сметанному соусі. Така риба буде мати дуже ніжний смак. До неї підходить будь-який гарнір. Готується блюдо швидко і просто. Цю рибу із задоволенням їдять і діти.
Інгредієнти:
- Горбуша – 1 тушка.
- Цибулю, моркву і солодкий перець – по 1 шт.
- Сметана – 1 ст.
- Яйце – 2 шт.
- Сіль, зелень і перець за смаком.
Процес приготування:
- Тушку риби почистіть, видаліть все, що належить (голову, плавники, нутрощі) і обробити рибу на два філе.
- Потім філе помийте під холодною водою і просушіть серветками або рушником.
- Наріжте рибу на порційні шматочки і помістіть в будь-яку ємність.
- У чашці змішайте сіль з перцем і спеціями, тільки багато не беріть, щоб вони не перебили аромат риби.
- Посипте спеціями рибні шматочки і добре перемішайте. Залиште рибу на 20-30 хвилин, щоб просочилася ароматом спецій.
- За цей час овочі почистіть і помийте їх.
- Потім цибулю нашаткуйте на півкільця.
- Моркву подрібнити на дрібній тертці.
- Солодкий перець поріжте тонкою соломкою.
- Нарізані овочі складіть в миску. Додайте до них два курячих яйця, склянка сметани, сіль, нарізану зелень, спеції за смаком і добре перемішайте.
- Ця сметано-овочева суміш повинна настоятися 15-20 хвилин.
- Форму для запікання риби або деко змастіть рослинним маслом і викладіть в неї підготовлені шматочки горбуші. Укладайте щільно.
- Рибу залийте приготовленим сметанним соусом з овочами.
- Запікайте горбушу при 180° С протягом 30 хвилин.
- Потім блюдо трохи остудіть і за допомогою лопатки розкладіть на порційні тарілочки.
Приємного апетиту!