Соковита горбуша, запечена в духовці – 10 смачних і простих рецептів приготування з фото покроково

Соковита і м’яка горбуша, запечена в духовці зі сметаною

У даному рецепті вам пропонується запекти горбушу в сметанному соусі. Така риба буде мати дуже ніжний смак. До неї підходить будь-який гарнір. Готується блюдо швидко і просто. Цю рибу із задоволенням їдять і діти.

Інгредієнти:

  • Горбуша – 1 тушка.
  • Цибулю, моркву і солодкий перець – по 1 шт.
  • Сметана – 1 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль, зелень і перець за смаком.

Процес приготування:

  • Тушку риби почистіть, видаліть все, що належить (голову, плавники, нутрощі) і обробити рибу на два філе.
  • Потім філе помийте під холодною водою і просушіть серветками або рушником.
  • Наріжте рибу на порційні шматочки і помістіть в будь-яку ємність.
  • У чашці змішайте сіль з перцем і спеціями, тільки багато не беріть, щоб вони не перебили аромат риби.
  • Посипте спеціями рибні шматочки і добре перемішайте. Залиште рибу на 20-30 хвилин, щоб просочилася ароматом спецій.
  • За цей час овочі почистіть і помийте їх.
  • Потім цибулю нашаткуйте на півкільця.
  • Моркву подрібнити на дрібній тертці.
  • Солодкий перець поріжте тонкою соломкою.
  • Нарізані овочі складіть в миску. Додайте до них два курячих яйця, склянка сметани, сіль, нарізану зелень, спеції за смаком і добре перемішайте.
  • Ця сметано-овочева суміш повинна настоятися 15-20 хвилин.
  • Форму для запікання риби або деко змастіть рослинним маслом і викладіть в неї підготовлені шматочки горбуші. Укладайте щільно.
  • Рибу залийте приготовленим сметанним соусом з овочами.
  • Запікайте горбушу при 180° С протягом 30 хвилин.
  • Потім блюдо трохи остудіть і за допомогою лопатки розкладіть на порційні тарілочки.

Приємного апетиту!