Соковита горбуша, запечена в духовці – 10 смачних і простих рецептів приготування з фото покроково

Простий рецепт приготування горбуші в духовці з сиром

За пропонованим рецепту ви зможете приготувати чудове блюдо з горбуші. Цей рецепт має ряд позитивних переваг порівняно з іншими способами: страва смачна, готується швидко і спосіб приготування дуже простий. Робимо це блюдо з філе горбуші, яке попередньо маринуємо.

Інгредієнти:

  • Філе горбуші – 1.2 кг
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир твердий – 100 р.
  • Вершкове масло – 2 ст. л.
  • Цибуля-ріпка – 3 шт.
  • Оцет – 2 ст. л.
  • Сіль, перець, свіжа зелень за смаком.

Процес приготування:

  • Філе риби розморозити в холодильнику, потім промити, обсушити рушником і порізати на порційні шматочки.
  • Скласти рибу в глибоку мисочку.
  • У чашці змішати 2 столові ложки рослинної олії зі склянкою чистої води, оцтом, сіллю і чорним перцем за смаком.
  • Цим маринадом залити рибу, добре перемішати і поставити в холодильник на одну годину для маринування.
  • Цибулини почистити, дрібно нашаткувати й обсмажити на вершковому маслі до прозорості. Смажити на маленькому вогні.
  • Яйця відварити круто, остудити, почистити від шкаралупи і нашаткувати середніми шматочками.
  • Свіжу зелень, бажано петрушку помити, трохи обсушити і дрібно нарізати.
  • В окремій ємності змішати обсмажені цибулю, нарізану петрушку і яйця.
  • Натерти на крупній тертці шматочок твердого сиру.
  • Фольгу нарізати на квадратні шматочки, кількість дорівнює половині шматочків риби.
  • Кожен шматочок фольги змастити маслом.
  • На нього покласти шматочок горбуші, потім ложку приготованого фаршу з цибулі, зелені та яєць, потім посипати тертим сиром і на нього покласти другий шматочок горбуші. Зайвий маринад з риби обов’язково видалити паперовою серветкою. Фольгу загорнути конвертом.
  • Таким способом «запакувати» всю рибу і покласти її на деко.
  • Запікати горбушу в духовці при 180° С протягом 20 хвилин.
  • Подавати можна разом з фольгою.

Приємного апетиту!