Простий рецепт приготування горбуші в духовці з сиром
За пропонованим рецепту ви зможете приготувати чудове блюдо з горбуші. Цей рецепт має ряд позитивних переваг порівняно з іншими способами: страва смачна, готується швидко і спосіб приготування дуже простий. Робимо це блюдо з філе горбуші, яке попередньо маринуємо.
Інгредієнти:
- Філе горбуші – 1.2 кг
- Яйце – 2 шт.
- Сир твердий – 100 р.
- Вершкове масло – 2 ст. л.
- Цибуля-ріпка – 3 шт.
- Оцет – 2 ст. л.
- Сіль, перець, свіжа зелень за смаком.
Процес приготування:
- Філе риби розморозити в холодильнику, потім промити, обсушити рушником і порізати на порційні шматочки.
- Скласти рибу в глибоку мисочку.
- У чашці змішати 2 столові ложки рослинної олії зі склянкою чистої води, оцтом, сіллю і чорним перцем за смаком.
- Цим маринадом залити рибу, добре перемішати і поставити в холодильник на одну годину для маринування.
- Цибулини почистити, дрібно нашаткувати й обсмажити на вершковому маслі до прозорості. Смажити на маленькому вогні.
- Яйця відварити круто, остудити, почистити від шкаралупи і нашаткувати середніми шматочками.
- Свіжу зелень, бажано петрушку помити, трохи обсушити і дрібно нарізати.
- В окремій ємності змішати обсмажені цибулю, нарізану петрушку і яйця.
- Натерти на крупній тертці шматочок твердого сиру.
- Фольгу нарізати на квадратні шматочки, кількість дорівнює половині шматочків риби.
- Кожен шматочок фольги змастити маслом.
- На нього покласти шматочок горбуші, потім ложку приготованого фаршу з цибулі, зелені та яєць, потім посипати тертим сиром і на нього покласти другий шматочок горбуші. Зайвий маринад з риби обов’язково видалити паперовою серветкою. Фольгу загорнути конвертом.
- Таким способом «запакувати» всю рибу і покласти її на деко.
- Запікати горбушу в духовці при 180° С протягом 20 хвилин.
- Подавати можна разом з фольгою.
Приємного апетиту!