Соковита горбуша, запечена в духовці з картоплею
У даному рецепті вам пропонується приготувати горбушу в духовці з овочами, і в першу чергу з картоплею. У вас вийде риба одночасно з гарніром. Це блюдо відрізняється оригінальністю і м’яким смаком. Запікати будемо в заправці з яєць, сиру і сметани.
Інгредієнти:
- Горбуша – 1 шт.
- Цибулю, моркву, лимон, помідор – 1 шт.
- Картопля – 8 шт.
- Сіль і спеції за смаком.
Для заправки:
- Яйце – 2 шт.
- Сир – 150 р.
- Сметана – 3 ст. л.
- Вершкове масло – 2 ст. л.
Процес приготування:
- Спочатку підготуйте рибу для запікання. Тушку почистіть, видаліть нутрощі, голову і плавники. Потім її помийте і обсушіть рушником.
- Підготовлену рибу розріжте на порційні шматочки товщиною не менше 2,5 див.
- Шматочки риби складіть в окремий посуд, посоліть і посипте по своєму смаку спеціями і полийте лимонним соком. Багато спецій не додавайте, інакше вони переб’ють натуральний аромат риби. Горбушу перемішайте зі спеціями і залишити для маринування на півгодини.
- За цей час почистіть цибулю, моркву і картоплю і промийте їх.
- Цибуля нашаткуйте на півкільця.
- Морква подрібніть на крупну тертку.
- Поріжте кружальцями очищену картоплю і помідор.
- Обсмажте на розігрітій олії нарізані цибулю з морквою і трохи їх посоліть.
- Застеліть деко шматком фольги і змастіть його маслом.
- На деко покладіть мариновані шматочки горбуші.
- На кожен шматочок риби покладіть гурток помідора.
- Між шматочками риби покладіть нарізану картоплю і посипте зверху сіллю. Можете змастити рибу і картоплю сметаною або майонезом.
- По верху картоплі розкладіть рівним шаром обсмажені цибулю з морквою.
- Підготуйте заправку для страви. Для цього в мисочці змішайте яйця зі сметаною. Додайте подрібнений на крупній тертці твердий сир і заправку добре перемішайте.
- Залийте приготовленої заправкою рибу з овочами на деку і закрийте блюдо шматочком фольги.
- Запікайте горбушу в духовці при 200° С протягом 30 хвилин.
- Потім дістаньте деко з духовки, фольгу зверху зніміть і посипте блюдо дрібно нарізаною зеленню.
- Поставте деко в духовку ще на 10-15 хвилин, щоб картопля стала м’якою.
- Запечену горбушу з картоплею перекладіть на красиве велике блюдо і подайте до столу зі свіжими овочами.
Приємного апетиту!