Соковита горбуша, запечена в духовці – 10 смачних і простих рецептів приготування з фото покроково

Соковита горбуша, запечена в духовці з картоплею

У даному рецепті вам пропонується приготувати горбушу в духовці з овочами, і в першу чергу з картоплею. У вас вийде риба одночасно з гарніром. Це блюдо відрізняється оригінальністю і м’яким смаком. Запікати будемо в заправці з яєць, сиру і сметани.

Інгредієнти:

  • Горбуша – 1 шт.
  • Цибулю, моркву, лимон, помідор – 1 шт.
  • Картопля – 8 шт.
  • Сіль і спеції за смаком.

Для заправки:

  • Яйце – 2 шт.
  • Сир – 150 р.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Вершкове масло – 2 ст. л.

Процес приготування:

  • Спочатку підготуйте рибу для запікання. Тушку почистіть, видаліть нутрощі, голову і плавники. Потім її помийте і обсушіть рушником.
  • Підготовлену рибу розріжте на порційні шматочки товщиною не менше 2,5 див.
  • Шматочки риби складіть в окремий посуд, посоліть і посипте по своєму смаку спеціями і полийте лимонним соком. Багато спецій не додавайте, інакше вони переб’ють натуральний аромат риби. Горбушу перемішайте зі спеціями і залишити для маринування на півгодини.
  • За цей час почистіть цибулю, моркву і картоплю і промийте їх.
  • Цибуля нашаткуйте на півкільця.
  • Морква подрібніть на крупну тертку.
  • Поріжте кружальцями очищену картоплю і помідор.
  • Обсмажте на розігрітій олії нарізані цибулю з морквою і трохи їх посоліть.
  • Застеліть деко шматком фольги і змастіть його маслом.
  • На деко покладіть мариновані шматочки горбуші.
  • На кожен шматочок риби покладіть гурток помідора.
  • Між шматочками риби покладіть нарізану картоплю і посипте зверху сіллю. Можете змастити рибу і картоплю сметаною або майонезом.
  • По верху картоплі розкладіть рівним шаром обсмажені цибулю з морквою.
  • Підготуйте заправку для страви. Для цього в мисочці змішайте яйця зі сметаною. Додайте подрібнений на крупній тертці твердий сир і заправку добре перемішайте.
  • Залийте приготовленої заправкою рибу з овочами на деку і закрийте блюдо шматочком фольги.
  • Запікайте горбушу в духовці при 200° С протягом 30 хвилин.
  • Потім дістаньте деко з духовки, фольгу зверху зніміть і посипте блюдо дрібно нарізаною зеленню.
  • Поставте деко в духовку ще на 10-15 хвилин, щоб картопля стала м’якою.
  • Запечену горбушу з картоплею перекладіть на красиве велике блюдо і подайте до столу зі свіжими овочами.

Приємного апетиту!