Скумбрія, запечена у фользі в духовці – 10 смачних і швидких рецептів з фото покроково

Скумбрія з майонезом, запечена у фользі

Ось вам ще один зовсім легкий, але при цьому хороший і перевірений спосіб запікання скумбрії. На цей раз основним компонентом для маринування буде майонез будь-якої жирності. Цей соус чудово збагачує м’ясо риби своїм смаком, особливо ласою виходить шкірка.

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 3 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Спеції для риби – на смак.
  • Петрушка і кріп – невеликий пучок.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  • Скумбрію розморозьте, видаліть нутрощі і зябра, обмийте.
  • Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте півкільцями.
  • Скумбрію підсолити, приправте спеціями і гарненько повапните майонезом, як всередині, так і зовні.
  • Вкладіть всередину кріп і петрушку по кілька гілочок (можна готувати і без свіжої зелені або замінити її на заморожену, а також додати нарізану ріпчасту або зелену цибулю).
  • Дайте рибкам маринуватися в майонезі і спеціях половину години – годину, а потім загорніть їх у фольгу, трохи змащену зсередини рослинним маслом.
  • Духовку розігрійте до 190-200 градусів і запікайте рибу у фользі, викладену на деко, 35-40 хвилин.
  • Потім фольгу зверху зніміть і запечіть рибу під грилем ще 5 хвилин, щоб з’явилася гарна скоринка.
  • Подавайте скумбрію з майонезом разом з салатом зі свіжих овочів.

Приємного апетиту!