Скумбрія з майонезом, запечена у фользі
Ось вам ще один зовсім легкий, але при цьому хороший і перевірений спосіб запікання скумбрії. На цей раз основним компонентом для маринування буде майонез будь-якої жирності. Цей соус чудово збагачує м’ясо риби своїм смаком, особливо ласою виходить шкірка.
Інгредієнти:
- Скумбрія – 3 шт.
- Майонез – за смаком.
- Спеції для риби – на смак.
- Петрушка і кріп – невеликий пучок.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Спосіб приготування:
- Скумбрію розморозьте, видаліть нутрощі і зябра, обмийте.
- Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте півкільцями.
- Скумбрію підсолити, приправте спеціями і гарненько повапните майонезом, як всередині, так і зовні.
- Вкладіть всередину кріп і петрушку по кілька гілочок (можна готувати і без свіжої зелені або замінити її на заморожену, а також додати нарізану ріпчасту або зелену цибулю).
- Дайте рибкам маринуватися в майонезі і спеціях половину години – годину, а потім загорніть їх у фольгу, трохи змащену зсередини рослинним маслом.
- Духовку розігрійте до 190-200 градусів і запікайте рибу у фользі, викладену на деко, 35-40 хвилин.
- Потім фольгу зверху зніміть і запечіть рибу під грилем ще 5 хвилин, щоб з’явилася гарна скоринка.
- Подавайте скумбрію з майонезом разом з салатом зі свіжих овочів.
Приємного апетиту!