Скумбрія, запечена у фользі в духовці – 10 смачних і швидких рецептів з фото покроково

Смачний і корисний рецепт скумбрії з овочами

Скумбрія з овочами, запечена в духовці у фользі – це відмінний варіант, коли ви хочете приготувати і рибу і гарнір одночасно. Завдяки фользі, утримує вологу, овочі добре тушкують у власному соку з невеликою кількістю рослинної олії, а м’якоть риби відмінно просочується овочевими ароматами.

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 4 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Спаржева квасоля – 150 гр.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Кінза, кріп, петрушка – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

  • Скумбрію, вже заздалегідь розморожену, обробіть як зазвичай, видаливши голову, зябра і нутрощі.
  • Обмийте рибку холодною водою, обсушіть всередині і зовні паперовим рушником.
  • Далі натріть рибку сіллю, соком лимона і сумішшю перців.
  • Тепер підготуйте овочі, добре промивши їх і очистивши.
  • Цибулю наріжте півкільцями, часник подрібніть через прес.
  • Моркву натріть на тертці або наріжте тонкими кружечками.
  • Спаржеву квасоля наріжте невеликими шматочками.
  • Помідори наріжте на шматочки. Помідори черрі можна класти цілком.
  • Свіжу зелень порубаєте.
  • Змастіть глибоку форму для запікання олією.
  • На фольгу викладіть овочі у вигляді подушки для риби, посоліть і поперчіть за смаком, збризніть зверху рослинним маслом.
  • На овочі викладіть скумбрію, зверху закрийте форму для запікання шаром фольги.
  • Запікайте під фольгою скумбрію з овочами 30-40 хвилин (190-200 градусів), потім зніміть фольгу і продовжуйте готувати страву без неї, поки риба і овочі не стануть м’якими.

Приємного апетиту!

Порада: якщо у вас немає глибокої форми для запікання, тоді зробіть форму з фольги у вигляді коробочки, в неї викладіть овочі і рибу, а зверху оберніть фольгою.