Смачний і корисний рецепт скумбрії з овочами
Скумбрія з овочами, запечена в духовці у фользі – це відмінний варіант, коли ви хочете приготувати і рибу і гарнір одночасно. Завдяки фользі, утримує вологу, овочі добре тушкують у власному соку з невеликою кількістю рослинної олії, а м’якоть риби відмінно просочується овочевими ароматами.
Інгредієнти:
- Скумбрія – 4 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Морква – 1-2 шт.
- Спаржева квасоля – 150 гр.
- Часник – 4 зубчики.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Суміш перців – за смаком.
- Кінза, кріп, петрушка – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
- Скумбрію, вже заздалегідь розморожену, обробіть як зазвичай, видаливши голову, зябра і нутрощі.
- Обмийте рибку холодною водою, обсушіть всередині і зовні паперовим рушником.
- Далі натріть рибку сіллю, соком лимона і сумішшю перців.
- Тепер підготуйте овочі, добре промивши їх і очистивши.
- Цибулю наріжте півкільцями, часник подрібніть через прес.
- Моркву натріть на тертці або наріжте тонкими кружечками.
- Спаржеву квасоля наріжте невеликими шматочками.
- Помідори наріжте на шматочки. Помідори черрі можна класти цілком.
- Свіжу зелень порубаєте.
- Змастіть глибоку форму для запікання олією.
- На фольгу викладіть овочі у вигляді подушки для риби, посоліть і поперчіть за смаком, збризніть зверху рослинним маслом.
- На овочі викладіть скумбрію, зверху закрийте форму для запікання шаром фольги.
- Запікайте під фольгою скумбрію з овочами 30-40 хвилин (190-200 градусів), потім зніміть фольгу і продовжуйте готувати страву без неї, поки риба і овочі не стануть м’якими.
Приємного апетиту!
Порада: якщо у вас немає глибокої форми для запікання, тоді зробіть форму з фольги у вигляді коробочки, в неї викладіть овочі і рибу, а зверху оберніть фольгою.