Скумбрія, запечена у фользі в духовці – 10 смачних і швидких рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт скумбрії з цибулею та лимоном у фользі

Якщо ви хочете нетрудомістке, але смачне, а до того ж ще й святково-красиве блюдо, тоді приготуйте скумбрію з цибулею та лимоном у фользі в духовій шафі. Набір продуктів вам буде потрібно дуже простий і доступний. Найголовніше, щоб скумбрія, травички і спеції були свіжими – це дуже благотворно позначиться на смаку страви.

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Лимон – 1 шт. або за смаком.
  • Лимонний сік – 1-2 ст. л.
  • Спеції для риби – на смак.
  • Свіжі пряні трави – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  • На самому початку підготуйте рибу, видаліть голову, зябра, плавники, попатравши її і обмив.
  • Обсушену скумбрію натріть лимонним соком, сіллю і спеціями для риби, дайте промаринуватися за 30-40 хвилин.
  • Цибулю наріжте півкільцями, лимон – тонкими полукружками.
  • Зовні на тушках з одного боку зробіть надрізи, а в них вставити часточки лимона.
  • Черевця скумбрій можна набити пряними травами для додаткового смаку та аромату (свіжим розмарином, чебрецем, петрушкою, кропом або базиліком).
  • На шар фольги, змащеній маслом, викладіть подушку з лука.
  • Зверху викладіть рибу і загорніть її у фольгу.
  • До 200 градусів нагрійте духовку, рибу викладіть на деко і запікайте не більше 35-40 хвилин.
  • Потім зняти фольгу і запікати ще хвилин 5 рибу під грилем, щоб на ній утворилася красива корочка.
  • Подавайте скумбрію з цибулею та лимоном, коли вона трохи охолоне, прикрасивши гілочками свіжої зелені.

Приємного апетиту!

Порада: якщо у вас немає під рукою готових спецій для риби, ви можете взяти сушений або свіжий кріп, часник, товчений шавлія, сушений розмарин, білий перець, мелений коріандр і подрібнений лавровий лист.