Покроковий рецепт скумбрії з цибулею та лимоном у фользі
Якщо ви хочете нетрудомістке, але смачне, а до того ж ще й святково-красиве блюдо, тоді приготуйте скумбрію з цибулею та лимоном у фользі в духовій шафі. Набір продуктів вам буде потрібно дуже простий і доступний. Найголовніше, щоб скумбрія, травички і спеції були свіжими – це дуже благотворно позначиться на смаку страви.
Інгредієнти:
- Скумбрія – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Лимон – 1 шт. або за смаком.
- Лимонний сік – 1-2 ст. л.
- Спеції для риби – на смак.
- Свіжі пряні трави – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
- На самому початку підготуйте рибу, видаліть голову, зябра, плавники, попатравши її і обмив.
- Обсушену скумбрію натріть лимонним соком, сіллю і спеціями для риби, дайте промаринуватися за 30-40 хвилин.
- Цибулю наріжте півкільцями, лимон – тонкими полукружками.
- Зовні на тушках з одного боку зробіть надрізи, а в них вставити часточки лимона.
- Черевця скумбрій можна набити пряними травами для додаткового смаку та аромату (свіжим розмарином, чебрецем, петрушкою, кропом або базиліком).
- На шар фольги, змащеній маслом, викладіть подушку з лука.
- Зверху викладіть рибу і загорніть її у фольгу.
- До 200 градусів нагрійте духовку, рибу викладіть на деко і запікайте не більше 35-40 хвилин.
- Потім зняти фольгу і запікати ще хвилин 5 рибу під грилем, щоб на ній утворилася красива корочка.
- Подавайте скумбрію з цибулею та лимоном, коли вона трохи охолоне, прикрасивши гілочками свіжої зелені.
Приємного апетиту!
Порада: якщо у вас немає під рукою готових спецій для риби, ви можете взяти сушений або свіжий кріп, часник, товчений шавлія, сушений розмарин, білий перець, мелений коріандр і подрібнений лавровий лист.