Простий рецепт скумбрії з лимоном у фользі
Один з найсмачніших і найпопулярніших рецептів запікання скумбрії у фользі – це скумбрія з лимоном. Проте рибка буде ще апетитніше, якщо до неї додати томати і свіжу пряну зелень, а також різні спеції.
Інгредієнти:
- Скумбрія – 2 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Томат – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції для риби – на смак.
- Кріп, петрушка – невеликий пучок.
- Масло вершкове або рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
- Скумбрію розморозьте, випатрайте, видаліть зябра і голову.
- Промийте і обсушіть, зовні і всередині натріть спеціями і сіллю.
- Надріжте тушку впоперек навскоси у декількох місцях, з одного боку.
- Наріжте тонкими півкільцями цибулю, лимон і томат.
- Вставте півкільця цибулі, лимона і томата в надрізи збоку риби.
- Покладіть залишки овочів, лимона і свіжу зелень в черевце.
- Вершковим або рослинним маслом змастіть фольгу, на неї викладіть рибку.
- Кожну рибку загорніть в свій шматок фольги в два шари.
- В розігрітій до 200 градусів духовці запікайте рибу близько 30-35 хвилин (орієнтуйтеся на те, як пече ваша духовка). Велика риба буде запікатися повільніше, ніж дрібна.
- Подавайте рибу з лимоном, вилучивши з фольги, в гарячому або охолодженому вигляді з будь-яким гарніром: свіжим салатом із зелені, з відварним рисом, картоплею або з тушкованими овочами.
Приємного апетиту!