Скумбрія, запечена у фользі в духовці – 10 смачних і швидких рецептів з фото покроково

Простий рецепт скумбрії з лимоном у фользі

Один з найсмачніших і найпопулярніших рецептів запікання скумбрії у фользі – це скумбрія з лимоном. Проте рибка буде ще апетитніше, якщо до неї додати томати і свіжу пряну зелень, а також різні спеції.

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 2 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Томат – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції для риби – на смак.
  • Кріп, петрушка – невеликий пучок.
  • Масло вершкове або рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

  • Скумбрію розморозьте, випатрайте, видаліть зябра і голову.
  • Промийте і обсушіть, зовні і всередині натріть спеціями і сіллю.
  • Надріжте тушку впоперек навскоси у декількох місцях, з одного боку.
  • Наріжте тонкими півкільцями цибулю, лимон і томат.
  • Вставте півкільця цибулі, лимона і томата в надрізи збоку риби.
  • Покладіть залишки овочів, лимона і свіжу зелень в черевце.
  • Вершковим або рослинним маслом змастіть фольгу, на неї викладіть рибку.
  • Кожну рибку загорніть в свій шматок фольги в два шари.
  • В розігрітій до 200 градусів духовці запікайте рибу близько 30-35 хвилин (орієнтуйтеся на те, як пече ваша духовка). Велика риба буде запікатися повільніше, ніж дрібна.
  • Подавайте рибу з лимоном, вилучивши з фольги, в гарячому або охолодженому вигляді з будь-яким гарніром: свіжим салатом із зелені, з відварним рисом, картоплею або з тушкованими овочами.

Приємного апетиту!