Смачна скумбрія з морквою та цибулею
Спробуйте запекти в духовці скумбрію з морквою та цибулею: у фользі ця риба з овочами виходить просто ідеальною! Такий варіант її приготування простий і швидкий, він хороший тим, що не вимагає ніяких складних інгредієнтів-компаньйонів, а в результаті у вас вийде смачне і бюджетне блюдо для сімейного вечері.
Інгредієнти:
- Скумбрія заморожена – 2-3 шт.
- Рослинне масло – 3 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
- Морква – 2-3 шт.
- Лимон – 0,5 шт.
- Білий або чорний мелений перець – за смаком.
- Приправи для риби – на смак.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
- Рибу звільніть від нутрощів, видалите плавці, зябра і голови.
- Потім промийте і обсушіть паперовим рушником.
- Наріжте цибулю півкільцями, моркву натріть на крупній тертці.
- Обсмажте цибулю з морквою або обсмажте на рослинному маслі до напівготовності, потім посоліть і приправте перцем.
- Лимонним соком всередині і зовні натріть скумбрію, підсолити і приправте тушку спеціями.
- Дайте рибкам промаринуватися за 30-40 хвилин, потім черевця покладіть пасеровані овочі.
- Зверху скумбрію намажте олією, але злегка, щоб вона не прилипла до фользі.
- Загорніть рибу у два шари фольги і запікайте в розігрітій духовці 35-40 хвилин (температура 190-200 градусів).
- Дуже гарячу скумбрію з морквою і цибулею остудіть у фользі і подавайте до столу теплим або повністю охолола.
Приємного апетиту!
Порада: якщо у вас під рукою немає свіжого лимона або лимонного соку, його можна замінити на гранульовану лимонну кислоту, розвівши одну третину чайної ложки кислоти в 2-3 столових ложках води.