Скумбрія, запечена у фользі в духовці – 10 смачних і швидких рецептів з фото покроково

Смачна скумбрія з морквою та цибулею

Спробуйте запекти в духовці скумбрію з морквою та цибулею: у фользі ця риба з овочами виходить просто ідеальною! Такий варіант її приготування простий і швидкий, він хороший тим, що не вимагає ніяких складних інгредієнтів-компаньйонів, а в результаті у вас вийде смачне і бюджетне блюдо для сімейного вечері.

Інгредієнти:

  • Скумбрія заморожена – 2-3 шт.
  • Рослинне масло – 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
  • Морква – 2-3 шт.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Білий або чорний мелений перець – за смаком.
  • Приправи для риби – на смак.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  • Рибу звільніть від нутрощів, видалите плавці, зябра і голови.
  • Потім промийте і обсушіть паперовим рушником.
  • Наріжте цибулю півкільцями, моркву натріть на крупній тертці.
  • Обсмажте цибулю з морквою або обсмажте на рослинному маслі до напівготовності, потім посоліть і приправте перцем.
  • Лимонним соком всередині і зовні натріть скумбрію, підсолити і приправте тушку спеціями.
  • Дайте рибкам промаринуватися за 30-40 хвилин, потім черевця покладіть пасеровані овочі.
  • Зверху скумбрію намажте олією, але злегка, щоб вона не прилипла до фользі.
  • Загорніть рибу у два шари фольги і запікайте в розігрітій духовці 35-40 хвилин (температура 190-200 градусів).
  • Дуже гарячу скумбрію з морквою і цибулею остудіть у фользі і подавайте до столу теплим або повністю охолола.

Приємного апетиту!

Порада: якщо у вас під рукою немає свіжого лимона або лимонного соку, його можна замінити на гранульовану лимонну кислоту, розвівши одну третину чайної ложки кислоти в 2-3 столових ложках води.