Скумбрія, запечена у фользі в духовці – 10 смачних і швидких рецептів з фото покроково

Фарширована скумбрія в духовці

Фарширувати скумбрію можна як будь пасерованими овочами, так і просто зеленню, зеленню з сиром, з каперсами, з маслинами, оливками і т. д. – вибір начинки цілком і повністю залежить від вашої фантазії! Ми ж пропонуємо вам запекти фаршировану скумбрію в духовці з помідорами, болгарським перцем, цибулею та морквою. А фарширувати будемо в цей раз не черевця, а спинки у скумбрій, щоб вийшло зовсім оригінально!

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 4 шт.
  • Сир твердий – 150-200 гр.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Кабачок маленький – 1 шт.
  • Помідори – 2-3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції для риби – на смак.
  • Спеції для овочів – за смаком.
  • Олія соняшникова – 3-4 ст. л.

Процес приготування:

  • Рибу разом з головою, видаливши зябра і плавники, надріжте, але не вздовж черевця, а по спинці уздовж хребта (від хвоста до голови).
  • Потім надріжте у кожної риби сам хребет біля голови і біля хвоста і видаліть його.
  • Далі акуратно видаліть нутрощі, не пошкодивши у риб черевце.
  • Промийте і обсушіть скумбрію.
  • Втирайте в рибу з усіх боків сіль, спеції і сік з свіжого лимона, залиште на півгодини для маринування.
  • Для начинки вимийте, очистіть і наріжте всі овочі дрібними кубиками. У помідорів можна зняти шкірку.
  • Всі нарізані овочі обсмажте або обсмажте на сковороді в олії до напівготовності, підсолити і приправте будь-якими спеціями для овочів. Сюди ж можна додати посічену свіжу зелень і свіжий часник.
  • Мариновану скумбрію зверху наповніть остиглими овочами.
  • На змащену маслом фольгу викладіть скумбрію на черевце, щоб начинка була зверху (кожну рибину викладайте на свій шматок фольги на матову сторону).
  • Змастіть тушки з боків рослинним маслом, щоб вони не прилипли, і оберніть фольгою в два шари.
  • В прогріту до 190-200 градусів духовку викладайте загорнуту скумбрію, покладену на деко начинкою догори.
  • Сир натріть на середній терці.
  • Через 35-40 хвилин дістаньте скумбрію, зверху фольгу надріжте, а начинку присипте сиром.
  • Запечіть рибу знову до появи красивою рум’яної скоринки на сирі (ще 10-15 хвилин).
  • Готову фаршировану скумбрію викладайте на блюдо і подавайте до столу гарячою або постигла, прикрасивши свіжою зеленню, – у будь-якому випадку буде смачно!

Приємного апетиту!