Фарширована скумбрія в духовці
Фарширувати скумбрію можна як будь пасерованими овочами, так і просто зеленню, зеленню з сиром, з каперсами, з маслинами, оливками і т. д. – вибір начинки цілком і повністю залежить від вашої фантазії! Ми ж пропонуємо вам запекти фаршировану скумбрію в духовці з помідорами, болгарським перцем, цибулею та морквою. А фарширувати будемо в цей раз не черевця, а спинки у скумбрій, щоб вийшло зовсім оригінально!
Інгредієнти:
- Скумбрія – 4 шт.
- Сир твердий – 150-200 гр.
- Болгарський перець – 1 шт.
- Кабачок маленький – 1 шт.
- Помідори – 2-3 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції для риби – на смак.
- Спеції для овочів – за смаком.
- Олія соняшникова – 3-4 ст. л.
Процес приготування:
- Рибу разом з головою, видаливши зябра і плавники, надріжте, але не вздовж черевця, а по спинці уздовж хребта (від хвоста до голови).
- Потім надріжте у кожної риби сам хребет біля голови і біля хвоста і видаліть його.
- Далі акуратно видаліть нутрощі, не пошкодивши у риб черевце.
- Промийте і обсушіть скумбрію.
- Втирайте в рибу з усіх боків сіль, спеції і сік з свіжого лимона, залиште на півгодини для маринування.
- Для начинки вимийте, очистіть і наріжте всі овочі дрібними кубиками. У помідорів можна зняти шкірку.
- Всі нарізані овочі обсмажте або обсмажте на сковороді в олії до напівготовності, підсолити і приправте будь-якими спеціями для овочів. Сюди ж можна додати посічену свіжу зелень і свіжий часник.
- Мариновану скумбрію зверху наповніть остиглими овочами.
- На змащену маслом фольгу викладіть скумбрію на черевце, щоб начинка була зверху (кожну рибину викладайте на свій шматок фольги на матову сторону).
- Змастіть тушки з боків рослинним маслом, щоб вони не прилипли, і оберніть фольгою в два шари.
- В прогріту до 190-200 градусів духовку викладайте загорнуту скумбрію, покладену на деко начинкою догори.
- Сир натріть на середній терці.
- Через 35-40 хвилин дістаньте скумбрію, зверху фольгу надріжте, а начинку присипте сиром.
- Запечіть рибу знову до появи красивою рум’яної скоринки на сирі (ще 10-15 хвилин).
- Готову фаршировану скумбрію викладайте на блюдо і подавайте до столу гарячою або постигла, прикрасивши свіжою зеленню, – у будь-якому випадку буде смачно!
Приємного апетиту!