Скумбрія, запечена у фользі в духовці – 10 смачних і швидких рецептів з фото покроково

Скумбрія с духовці з картоплею

Скумбрія з картоплею в фользі – це одночасно і дуже смачна рибка, і кращу гарнір до неї, тому такий спосіб запікання сподобається більшості господинь, адже він чудово економить час! Освоївши цей рецепт, приготуйте таким же чином скумбрію з будь-якими іншими овочами, наприклад, з морквою, з кабачками, зі спаржевої квасолею або з будь-яким овочевим міксом.

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 2-3 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Картопля – 0,5-0,7 кг.
  • Сіль, перець — за смаком
  • Приправи для риби – на смак.
  • Приправи для картоплі – за смаком.
  • Перець білий мелений – за смаком.
  • Рослинне масло – 2-3 ст. л.

Процес приготування:

  • Рибу випатрайте, видаліть голову, хвіст і плавники, а також зябра.
  • Промийте тушки під холодною проточною водою, обсушити.
  • Кожну тушку замаринуйте в соку лимона, в спеції для риби, в білому молотом перці і солі, викладіть в миску і прикрийте кришкою, залиште на 30 хвилин.
  • Очищену картоплю за цей час наріжте на половинки гуртків (дрібний – на гуртки), товщина – не більше 0,5 див.
  • Ріпчасту цибулю наріжте на половинки кілець або на кубики і змішати з картоплею, підсолити за смаком і здобріть приправами для картоплі, а також рослинним маслом.
  • Деко або форму для запікання вистелити фольгою, на неї викладіть тонким шаром картоплю з цибулею, а зверху – замариновану скумбрію.
  • Накрийте все фольгою і запікайте в духовій шафі 30-40 хвилин (температура – 190-200 градусів).
  • Через зазначений час зніміть фольгу зверху.
  • Доведіть блюдо до готовності без фольги: готовність перевіряйте по картоплі і появи гарної скоринки на рибі.
  • Подавайте страву до столу гарячим, вийнявши з дека і поливши соком, що утворився під час запікання.

Приємного апетиту!