Скумбрія с духовці з картоплею
Скумбрія з картоплею в фользі – це одночасно і дуже смачна рибка, і кращу гарнір до неї, тому такий спосіб запікання сподобається більшості господинь, адже він чудово економить час! Освоївши цей рецепт, приготуйте таким же чином скумбрію з будь-якими іншими овочами, наприклад, з морквою, з кабачками, зі спаржевої квасолею або з будь-яким овочевим міксом.
Інгредієнти:
- Скумбрія – 2-3 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Картопля – 0,5-0,7 кг.
- Сіль, перець — за смаком
- Приправи для риби – на смак.
- Приправи для картоплі – за смаком.
- Перець білий мелений – за смаком.
- Рослинне масло – 2-3 ст. л.
Процес приготування:
- Рибу випатрайте, видаліть голову, хвіст і плавники, а також зябра.
- Промийте тушки під холодною проточною водою, обсушити.
- Кожну тушку замаринуйте в соку лимона, в спеції для риби, в білому молотом перці і солі, викладіть в миску і прикрийте кришкою, залиште на 30 хвилин.
- Очищену картоплю за цей час наріжте на половинки гуртків (дрібний – на гуртки), товщина – не більше 0,5 див.
- Ріпчасту цибулю наріжте на половинки кілець або на кубики і змішати з картоплею, підсолити за смаком і здобріть приправами для картоплі, а також рослинним маслом.
- Деко або форму для запікання вистелити фольгою, на неї викладіть тонким шаром картоплю з цибулею, а зверху – замариновану скумбрію.
- Накрийте все фольгою і запікайте в духовій шафі 30-40 хвилин (температура – 190-200 градусів).
- Через зазначений час зніміть фольгу зверху.
- Доведіть блюдо до готовності без фольги: готовність перевіряйте по картоплі і появи гарної скоринки на рибі.
- Подавайте страву до столу гарячим, вийнявши з дека і поливши соком, що утворився під час запікання.
Приємного апетиту!