Скумбрія, запечена у фользі в духовці – 10 смачних і швидких рецептів з фото покроково

Дуже простий рецепт скумбрії з зеленню в фользі

Найчастіше в магазині можна придбати вже готову копчену або законсервовану скумбрію, що, звичайно ж, добре. Однак продається скумбрія і в замороженому вигляді, але не всі люблять її з-за сильного специфічного рибного запаху. Однак сік лимона, прянощі та інші інгредієнти, наприклад – свіжа зелень і гірчиця добре видаляють запах риби і роблять запечену скумбрію дуже смачною! Спробуйте!

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 2 шт.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Гірчиця – 1-2 ч. л.
  • Спеції для риби – на смак.
  • Зелень кропу і петрушки – 10 гр.
  • Сіль – 1 ч. л. або за смаком.
  • Білий мелений перець – за смаком.

Процес приготування:

  • Скумбрію розморозьте, випатрайте, видаліть плавники і зябра, вимийте і обсушіть. Голову можна видалити або залишити.
  • На одному боці кожну рибину надріжте навскоси у кількох місцях.
  • Далі натріть рибу лимонним соком, гірчицею (їдальні або французької), спеціями і сіллю.
  • Твердий сир натріть на тертці, а зелень кропу і петрушки вимийте, обсушити і дрібно нарубаєте.
  • Зелень із сиром змішати в мисочці, злегка збризніть соком лимона, приправити білим перцем і підсолити.
  • Нафаршируйте рибку зеленню з сиром, загорніть у фольгу.
  • Дайте рибі промаринуватися 30-40 хвилин.
  • Запікайте скумбрію у фользі з зеленню 35-40 хвилин при температурі 180-190 градусів (час і температура – орієнтовні, все залежить від того, наскільки потужна у вас духовка; час можна збільшити на 5-10 хвилин).
  • Подавайте скумбрію з зеленню цілком або розділивши на порційні шматки, давши їй трохи охолонути. На гарнір відваріть рис або картоплю.

Приємного апетиту!