Дуже простий рецепт скумбрії з зеленню в фользі
Найчастіше в магазині можна придбати вже готову копчену або законсервовану скумбрію, що, звичайно ж, добре. Однак продається скумбрія і в замороженому вигляді, але не всі люблять її з-за сильного специфічного рибного запаху. Однак сік лимона, прянощі та інші інгредієнти, наприклад – свіжа зелень і гірчиця добре видаляють запах риби і роблять запечену скумбрію дуже смачною! Спробуйте!
Інгредієнти:
- Скумбрія – 2 шт.
- Лимон – 0,5 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Гірчиця – 1-2 ч. л.
- Спеції для риби – на смак.
- Зелень кропу і петрушки – 10 гр.
- Сіль – 1 ч. л. або за смаком.
- Білий мелений перець – за смаком.
Процес приготування:
- Скумбрію розморозьте, випатрайте, видаліть плавники і зябра, вимийте і обсушіть. Голову можна видалити або залишити.
- На одному боці кожну рибину надріжте навскоси у кількох місцях.
- Далі натріть рибу лимонним соком, гірчицею (їдальні або французької), спеціями і сіллю.
- Твердий сир натріть на тертці, а зелень кропу і петрушки вимийте, обсушити і дрібно нарубаєте.
- Зелень із сиром змішати в мисочці, злегка збризніть соком лимона, приправити білим перцем і підсолити.
- Нафаршируйте рибку зеленню з сиром, загорніть у фольгу.
- Дайте рибі промаринуватися 30-40 хвилин.
- Запікайте скумбрію у фользі з зеленню 35-40 хвилин при температурі 180-190 градусів (час і температура – орієнтовні, все залежить від того, наскільки потужна у вас духовка; час можна збільшити на 5-10 хвилин).
- Подавайте скумбрію з зеленню цілком або розділивши на порційні шматки, давши їй трохи охолонути. На гарнір відваріть рис або картоплю.
Приємного апетиту!