Скумбрія, запечена у фользі в духовці – 10 смачних і швидких рецептів з фото покроково

Скумбрія, запечена з помідорами і сиром

Сир і помідори – це просто ідеальні компаньйони для приготування будь-якої риби, завдяки їм вона стає набагато соковитіше. Запечена в духовці за цим рецептом, скумбрія готується дуже швидко, найголовніше, це виділити їй хоча б півгодини на маринування, щоб м’якоть вийшла ще смачніше і ніжніше.

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 2 шт.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Вершкове масло – 60 гр.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Приправи для риби – на смак.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  • Розморожену скумбрію випатрайте, видаліть з черевця плівки, зябра, відріжте голову (за бажанням можна запікати рибу і разом з головою).
  • Натріть скумбрію лимонним соком, сіллю і приправами, дайте їй промаринуватися не менше півгодини.
  • Помідори вимийте і наріжте кубиками разом зі шкурками (або видаліть шкірку, обшпаривши помідори окропом).
  • Для начинки цибулю поріжте на кубики і обсмажте до золотистого кольору на вершковому маслі, додайте нарізані помідори.
  • Злегка тушкуйте овочі, не більше 3 хвилин.
  • Підсолити начинку і приправте її будь-якими спеціями на ваш смак.
  • Тушку скумбрії викладіть на щільний шар фольги, черевце набийте овочевий начинкою.
  • Загорніть скумбрію в фольгу і запечіть протягом 35 хвилин при температурі 180-190 градусів.
  • Потім відкрийте фольгу зверху (знизу рибка повинна залишатися у фользі).
  • Посипте скумбрію тертим сиром і запечіть в духовці до готовності, поки сир не розплавиться (ще 5-10 хвилин).
  • Готову скумбрію з сиром трохи остудіть у фользі, а потім подавайте до столу.

Приємного апетиту!