Скумбрія, запечена з помідорами і сиром
Сир і помідори – це просто ідеальні компаньйони для приготування будь-якої риби, завдяки їм вона стає набагато соковитіше. Запечена в духовці за цим рецептом, скумбрія готується дуже швидко, найголовніше, це виділити їй хоча б півгодини на маринування, щоб м’якоть вийшла ще смачніше і ніжніше.
Інгредієнти:
- Скумбрія – 2 шт.
- Сир твердий – 200 гр.
- Помідори – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- Вершкове масло – 60 гр.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Приправи для риби – на смак.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
- Розморожену скумбрію випатрайте, видаліть з черевця плівки, зябра, відріжте голову (за бажанням можна запікати рибу і разом з головою).
- Натріть скумбрію лимонним соком, сіллю і приправами, дайте їй промаринуватися не менше півгодини.
- Помідори вимийте і наріжте кубиками разом зі шкурками (або видаліть шкірку, обшпаривши помідори окропом).
- Для начинки цибулю поріжте на кубики і обсмажте до золотистого кольору на вершковому маслі, додайте нарізані помідори.
- Злегка тушкуйте овочі, не більше 3 хвилин.
- Підсолити начинку і приправте її будь-якими спеціями на ваш смак.
- Тушку скумбрії викладіть на щільний шар фольги, черевце набийте овочевий начинкою.
- Загорніть скумбрію в фольгу і запечіть протягом 35 хвилин при температурі 180-190 градусів.
- Потім відкрийте фольгу зверху (знизу рибка повинна залишатися у фользі).
- Посипте скумбрію тертим сиром і запечіть в духовці до готовності, поки сир не розплавиться (ще 5-10 хвилин).
- Готову скумбрію з сиром трохи остудіть у фользі, а потім подавайте до столу.
Приємного апетиту!