Класичний «Цезар» для новорічного столу
Класичний «Цезар» — це салат, який любить практично кожен. А значить, за новорічним столом у нього точно буде багато шанувальників. Рецепт «Цезаря» перевірений роками, головне точно слідувати йому. Це смачне і соковите блюдо зробить святковий стіл багатшими і апетитніше!
Час приготування: 2 години
Порції: 4
Інгредієнти:
- Батон – 250 гр.
- Куряче філе – 300 гр.
- Салат-латук – 1 шт.
- Пармезан – 75 гр.
- Помідори черрі – 150 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Лимон – ½ шт.
- Соєвий соус – 150 мл
- Сіль, перець –за смаком
- Майонез – 4 ст. л.
- Анчоуси – 1 шт.
Процес приготування:
- Часник видавлюємо з допомогою преса або ж подрібнюємо ножем.
- Курку нарізаємо невеликими кубиками.
- Перекладаємо їх у глибоку тарілку. Заливаємо соєвим соусом і додаємо часник, видавлюємо з лимона сік. Залишаємо курячі шматочки в цій суміші маринуватися на 1,5 години.
- Тепер підготуємо сухарики. Для цього нарізаємо квадратиками батон і обсмажуємо його до рум’яного кольору.
- Сир натираємо на тертці побільше.
- Підготуємо соус для салату. Для цього візьмемо трохи сиру пармезан, кладемо його в чашу блендера. Туди ж відправляємо майонез, філе анчоуса, 1 ч. л. лимонного соку, трохи солі і перець. Все добре збиваємо до однорідного складу.
- Помідори черрі промиваємо і розрізаємо на 4 частини.
- Листя салату промиваємо і даємо їм обсохнути.
- Тепер обсмажимо на великому вогні курячі шматочки. Так курка збереже всі соки.
- Формуємо салат. На дно глибокої миски викладаємо листя салату. Далі кладемо сир і трохи сухарів. Викладаємо курочку і помідори черрі, знову – сухарики, курочка і черрі. Поливаємо все соусом і посипаємо перцем.
Приємного апетиту!