Салати на Новий рік – 15 нових і цікавих рецептів салатів з фото покроково

Класичний «Цезар» для новорічного столу

Класичний «Цезар» — це салат, який любить практично кожен. А значить, за новорічним столом у нього точно буде багато шанувальників. Рецепт «Цезаря» перевірений роками, головне точно слідувати йому. Це смачне і соковите блюдо зробить святковий стіл багатшими і апетитніше!

Час приготування: 2 години

Порції: 4

Інгредієнти:

  • Батон – 250 гр.
  • Куряче філе – 300 гр.
  • Салат-латук – 1 шт.
  • Пармезан – 75 гр.
  • Помідори черрі – 150 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Лимон – ½ шт.
  • Соєвий соус – 150 мл
  • Сіль, перець –за смаком
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Анчоуси – 1 шт.

Процес приготування:

  • Часник видавлюємо з допомогою преса або ж подрібнюємо ножем.
  • Курку нарізаємо невеликими кубиками.
  • Перекладаємо їх у глибоку тарілку. Заливаємо соєвим соусом і додаємо часник, видавлюємо з лимона сік. Залишаємо курячі шматочки в цій суміші маринуватися на 1,5 години.
  • Тепер підготуємо сухарики. Для цього нарізаємо квадратиками батон і обсмажуємо його до рум’яного кольору.
  • Сир натираємо на тертці побільше.
  • Підготуємо соус для салату. Для цього візьмемо трохи сиру пармезан, кладемо його в чашу блендера. Туди ж відправляємо майонез, філе анчоуса, 1 ч. л. лимонного соку, трохи солі і перець. Все добре збиваємо до однорідного складу.
  • Помідори черрі промиваємо і розрізаємо на 4 частини.
  • Листя салату промиваємо і даємо їм обсохнути.
  • Тепер обсмажимо на великому вогні курячі шматочки. Так курка збереже всі соки.
  • Формуємо салат. На дно глибокої миски викладаємо листя салату. Далі кладемо сир і трохи сухарів. Викладаємо курочку і помідори черрі, знову – сухарики, курочка і черрі. Поливаємо все соусом і посипаємо перцем.

Приємного апетиту!