Салат олів’є – культова страва, з якого починається підготовка до новорічного застілля. Цей салат був придуманий французьким кухарем в Росії в другій половині 19 століття і до цих пір його рецепт передається з покоління в покоління. У статті зібрано 5 рецептів цього смачного страви.
Класичний рецепт салату олів’є з ковбасою, горошком, солоним огірком
Саме по такому рецепту салат олів’є готували з 70-х років 20 століття. Та сама класика, яку ми пам’ятаємо з дитинства.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти
- Горошок зелений консервований 1 банка
- Варена ковбаса 150 гр.
- Яйце куряче 3 шт.
- Картопля 3 шт.
- Морква 1 шт.
- Огірки солоні 2 шт.
- Майонез столовий молочний 100 гр.
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Варимо картоплю, моркву, яйця. Можна це зробити в одній каструлі, тільки потрібно пам’ятати про те, що час варіння цих продуктів різні, тому слідкуйте за ступенем їх готовності. Остуджуємо готові інгредієнти салату, очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками.
- Якщо ваші солоні огірки порожнисті і м’які всередині, то відіжміть їх від зайвої вологи і також наріжте кубиками.
- З ковбаси знімаємо шкірку і нарізаємо кубиками.
- З горошку зливаємо рідину і висипаємо у велику миску. Туди ж кладемо нарізані картоплю, моркву, яйця, огірки і ковбасу, заправляємо майонезом, перемішуємо. Пробуємо салат на сіль і при необхідності солимо. Класичний олів’є готовий, прикрашаємо його свіжою зеленню і подаємо до столу.
Приємного апетиту!