Олів'є з ковбасою і горошком – класичний рецепт і 5 варіантів з фото покроково

Класичний рецепт олів’є, знайомий нам з дитинства, готується з ковбасою і консервованим горошком, але так було не завжди. Салат є розробкою французького кухаря Люсьєна Олів’є, який працював у Москві: він включав в себе м’ясо дичини, огірки, картоплю, оливки, каперси, соус «Провансаль» і соус на основі соєвого соусу. З часом інгредієнти змінилися з-за неможливості їх дістати.

Класичний рецепт олів’є з ковбасою, горошком, солоним огірком

В класичний варіант рецепту зазвичай входить варена ковбаса, консервований горошок і солоний огірок. Додавати ріпчасту цибулю, вирішувати вам, але все-таки радимо в перший раз приготувати точно за рецептом. Для великої компанії кількість інгредієнтів потрібно збільшити вдвічі.

Час приготування: 55 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти

  • Варена ковбаса 170 гр.
  • Горошок зелений консервований 100 гр.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Огірки солоні 1 шт.
  • Картопля 3 шт.
  • Цибуля червона ½ цибулини
  • Морква 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Майонез столовий молочний 200 гр.
  • Зелень 9 гр.

Процес приготування:

  • Яйця зварити круто, для цього залити їх водою в сотейнику, підсолити, можна в воду додати дрібку соди. Відварити яйця після закипання рівно 10 хв., потім швидко шумівкою перекласти в крижану воду і дати охолонути. Картоплю разом з морквою відварити в одній каструлі, не очищаючи. З горошку злити воду, відкинути його на сито, щоб вся волога пішла. Відважити на вагах 100 р.
  • Червоний цибулю розрізати навпіл, зняти з половинки цибулі, порізати на кубики і викласти на сито, обдати окропом, дати стекти воді. Так цибуля точно не буде гірчити, залишиться тільки приємний хрускіт. Картоплю і моркву очистити, порізати кубиками середнього розміру. Солоний огірок, не знімаючи шкірки, порізати на невеликі кубики і віджати рідину руками. Змішати кубики огірка, цибулі, картоплю і моркву в широкій мисці.
  • Зняти з шкаралупу яєць, порізати кубиками стандартного розміру. Додати яйця і підготовлений горошок в загальну миску.
  • Варену ковбасу очистити від шкірки, нарізати на кубики невеликого розміру, висипати в салат. Додати в олів’є майонез (не обов’язково всю пачку), посипати меленим перцем і посолити, якщо це буде потрібно.
  • Розмішати салат, щоб майонез рівномірно обволікав кожен нарізаний інгредієнт. Спробувати і, якщо треба, досолити.
  • Вимиту зелень обсушити, можна поділити навпіл. Одну половину додати в салат і розмішати, другу залишити для декорування. Перекласти олів’є в ошатний салатник і прикрасити гілочками зелені. Прибрати в холодильник трохи просочитися.

Приємного апетиту!