Салат з креветками – 10 найбільш смачних і простих рецептів

Апетитні і ніжні креветки можуть зробити будь-яку страву вишуканим і дорогим. Найпростіший спосіб приготувати страву з креветками – це салат, рецептів яких існує безліч. Для вас ми зібрали 10 найбільш смачних і простих рецептів салату з креветками покроково з фото. Серед наших рецептів ви неодмінно знайдете той, який підійде до вашого меню і смакам.

Смачний і простий рецепт салату «Цезар» з креветками

Кількість порцій – 2 штуки

Час приготування – 30 хвилин

Салат «Цезар» можна по праву вважати однією з найпопулярніших салатів у світі, його часто замовляють у ресторанах і готують вдома. Версія цього салату, з додаванням креветок, дуже смачна і вишукана, її по праву оцінять любителі морепродуктів.

Інгредієнти

  • Для салату:
  • Креветки свіжі 100 гр.
  • Білий хліб 1 шматочок
  • Помідори черрі 2 шт.
  • Салат Айсберг 4 шт.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 15 гр.
  • Яйце перепелине 1 шт.
  • Для соусу:
  • Часник 1 зубчик
  • Олія оливкова 2 ст. л.
  • Сік лимонний 1 ст. л.
  • Соус соєвий ½ ст. л.
  • Гірчиця французька ½ ст. л.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  • В зручну ємність наберіть потрібну кількість оливкової олії, після чого порубаєте ножем часник дуже дрібно) або пропустіть його через часниковий прес і додайте до масла.
  • Білий хліб позбавте від шкірки, наріжте його кубиками. Опустіть хліб на розігріту сковороду і полийте його часниковим маслом (буквально половиною ложки). Обсмажте сухарики до твердості, після чого вийміть з сковороди, і дайте їм охолонути.
  • Візьміть креветки і підготуйте їх для салату. Якщо у вас сирі креветки, то їх потрібно попередньо відварити в солоній воді і очистити від панцира та інших нутрощів. Якщо ж ви берете вже варені заморожені креветки, то розморожувати їх потрібно в окропі з великою кількістю солі. Відварювати їх повторно немає необхідності. Розморожені креветки також полити часниковим маслом і залиште їх злегка маринуватися.
  • У ємність з залишками часникового масла додайте спеції для формування соусу. Покладіть гірчицю, соєвий соус і влийте лимонний сік. Добре перемішайте суміш.
  • У ємність для салату порвіть руками салатні листя, або візьміть вже готову суміш з магазину і викладіть в ємність.
  • Потім відваріть і остудіть перепелине яйце. Його розріжте навпіл і покладіть в ємність до салатним листям. Точно також наріжте вимиті в проточній воді помідори черрі, додайте їх до салату.
  • Після цього подрібніть на дрібній тертці пармезан і додайте його до інших інгредієнтів в мисці.
  • Далі в салатну суміш влийте заправку і акуратно перемішайте, щоб соус розподілився рівномірно серед продуктів.
  • Злегка замариновані в часниковій олії креветки швидко обсмажте і остудіть. Додайте остиглі креветки в ємність з салатом.
  • У самому кінці додайте до «Цезарю» з креветками сухарики і подавайте страву до столу, присипавши залишками пармезану.

Приємного апетиту!