Салат з креветками – 10 найбільш смачних і простих рецептів
Апетитні і ніжні креветки можуть зробити будь-яку страву вишуканим і дорогим. Найпростіший спосіб приготувати страву з креветками – це салат, рецептів яких існує безліч. Для вас ми зібрали 10 найбільш смачних і простих рецептів салату з креветками покроково з фото. Серед наших рецептів ви неодмінно знайдете той, який підійде до вашого меню і смакам.
Смачний і простий рецепт салату «Цезар» з креветками
Кількість порцій – 2 штуки
Час приготування – 30 хвилин
Салат «Цезар» можна по праву вважати однією з найпопулярніших салатів у світі, його часто замовляють у ресторанах і готують вдома. Версія цього салату, з додаванням креветок, дуже смачна і вишукана, її по праву оцінять любителі морепродуктів.
Інгредієнти
Для салату:
Креветки свіжі 100 гр.
Білий хліб 1 шматочок
Помідори черрі 2 шт.
Салат Айсберг 4 шт.
Сир Пармезан (або інший твердий сир) 15 гр.
Яйце перепелине 1 шт.
Для соусу:
Часник 1 зубчик
Олія оливкова 2 ст. л.
Сік лимонний 1 ст. л.
Соус соєвий ½ ст. л.
Гірчиця французька ½ ст. л.
Сіль за смаком
Процес приготування:
В зручну ємність наберіть потрібну кількість оливкової олії, після чого порубаєте ножем часник дуже дрібно) або пропустіть його через часниковий прес і додайте до масла.
Білий хліб позбавте від шкірки, наріжте його кубиками. Опустіть хліб на розігріту сковороду і полийте його часниковим маслом (буквально половиною ложки). Обсмажте сухарики до твердості, після чого вийміть з сковороди, і дайте їм охолонути.
Візьміть креветки і підготуйте їх для салату. Якщо у вас сирі креветки, то їх потрібно попередньо відварити в солоній воді і очистити від панцира та інших нутрощів. Якщо ж ви берете вже варені заморожені креветки, то розморожувати їх потрібно в окропі з великою кількістю солі. Відварювати їх повторно немає необхідності. Розморожені креветки також полити часниковим маслом і залиште їх злегка маринуватися.
У ємність з залишками часникового масла додайте спеції для формування соусу. Покладіть гірчицю, соєвий соус і влийте лимонний сік. Добре перемішайте суміш.
У ємність для салату порвіть руками салатні листя, або візьміть вже готову суміш з магазину і викладіть в ємність.
Потім відваріть і остудіть перепелине яйце. Його розріжте навпіл і покладіть в ємність до салатним листям. Точно також наріжте вимиті в проточній воді помідори черрі, додайте їх до салату.
Після цього подрібніть на дрібній тертці пармезан і додайте його до інших інгредієнтів в мисці.
Далі в салатну суміш влийте заправку і акуратно перемішайте, щоб соус розподілився рівномірно серед продуктів.
Злегка замариновані в часниковій олії креветки швидко обсмажте і остудіть. Додайте остиглі креветки в ємність з салатом.
У самому кінці додайте до «Цезарю» з креветками сухарики і подавайте страву до столу, присипавши залишками пармезану.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт салату з рисом і креветками
Простий і смачний, дуже ситний салат можна приготувати з креветок і рису. Його можна подавати як теплим, так і холодним. Це блюдо готується дуже легко і невимушено, заряджає ситістю і енергією на весь день.
Інгредієнти:
Креветки – 100 гр.
Рис пропарений – 50 гр.
Яйце перепелине – 2 шт.
Оливки з анчоусами – 1 ложка.
Майонез – 3 ст. л.
Сік лимона – ½ ст. л.
Базилік і орегано сушене – ½ ч. л.
Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Для початку потрібно підготувати інгредієнти для салату. Відваріть перепелине яйця до повної готовності і залиште остигати в холодній воді. Рис ретельно промийте кілька разів, після чого відварити до повної готовності і промити в ситі холодною водою.
Поки остигають рис і перепелині яйця, відкрийте баночку з оливками і одну-дві ложки оливок відкладіть для салату. Креветки, якщо вони вже відварені і заморожені, розморозьте в гарячій воді з додаванням солі.
В окремій ємності змішайте майонез, лимонний сік, сушені спеції і сіль (на ваш смак). Це буде заправка для вашого салату.
Вже розморожені креветки надішліть на розігріту сковороду з оливковою олією і швидко обсмажте їх до золотистого відтінку. Потім додайте креветки до рису і наріжте на кубики перепелині яйця. Додайте їх до рису з креветками.
У ємність з салатом покладіть оливки і потім влийте соус із майонезу, лимонного соку і спецій. Перемішайте всі інгредієнти і подавайте страву до столу. Можете додатково охолодити салат у формі, щоб він був більш щільним.
Салат з креветками, кальмарами і червоною ікрою на святковий стіл
Апетитний салат з морепродуктів – відмінне блюдо для святкового столу або романтичного вечора з вином. Готується такий салат досить легко і прекрасно підходить додаток до будь-яких інших страв. Спробуйте!
Інгредієнти:
Кальмари – 250 гр.
Креветки – 250 гр.
Ікра червона – 1 ст. л.
Яйце куряче – 2-3 шт.
Рис пропарений – 50 гр.
Майонез – за смаком.
Сир твердий – 50 гр.
Процес приготування:
Для початку вам потрібно приготувати інгредієнти для салату. Для цього потрібно розморозити варено-морожені креветки в гарячій солоній воді і підготувати кальмари. Кальмари відварити в киплячій воді протягом трьох хвилин, зніміть з тушок плівку і видаліть хребет.
Рис відваріть в киплячій підсоленій воді до готовності, промийте в холодній воді і дайте йому стекти і охолонути. Курячі яйця відваріть круто і остудіть в крижаній воді, очистіть.
У миску для салату покладіть рис, додайте креветки і потім наріжте кальмар півкільцями або дрібніші – як вам більше подобається. Додайте кальмара до салату. Курячі яйця пропустіть через яйцерезку або порубаєте їх ножем , додайте до салату, перемішайте.
Заправте салат майонезом, акуратно перемішайте його і потім посипте його зверху червоною ікрою. Сир натріть на дрібній тертці і додайте до салату. Можете лише прикрасити салат сиром або ж перемішати його з основною масою інгредієнтів.
Готовий салат приберіть в холодильник на півгодини, обгорнувши його плівкою (щоб майонез не сох), після чого подавайте страву до столу.
Покроковий рецепт приготування салату з креветками та авокадо
Легкий і ніжний салат з креветками стане прекрасним стартером перед ситним обідом або може відмінно підійти в якості легкого й корисного вечері. Такий салат дивно простий в приготування, але, при цьому, володіє вишуканим легким смаком і тонким ароматом.
Інгредієнти:
Креветки – 150 гр.
Салат (суміш) – 200 гр.
Томати черрі – 6 шт.
Авокадо – 1 шт.
Часник – 1-2 зубчики.
Олія оливкова – 2 ст. л.
Сіль – за смаком.
Перець мелений чорний – за смаком.
Сік лимона – 1 ст. л.
Процес приготування:
Для початку вам потрібно приготувати креветки для салату. Якщо ви використовуєте сирі креветки, то їх треба відварити до готовності в солоній воді і потім почистити – видалити панцир і кишки. Очищених креветок потрібно дати повністю охолонути.
Поки остигають креветки, наберіть оливкова олія в зручну ємність, потім очистіть і пропустіть через часниковою прес часник, додайте до масла і перемішайте. Ложечку масла додайте до креветок.
У ємність, де буде розташовуватися ваш салат порвіть салатні листя або висипте упаковку готової салатної суміші з ваших улюблених сортів салату. Авокадо беріть свіжий і трохи аль-денте. Його ножем проріжте по поздовжній траєкторії, замикаючи розріз. Розберіть авокадо на дві частини і вийміть кісточку, зніміть шкірку.
Авокадо наріжте кубиками і відправте в миску з салатними листям. Потім промийте в проточній воді помідори черрі і наріжте їх на половинки або четвертинки – за вашим смаком.
Розігрійте сковороду і відправте туди креветки, швидко обсмажуючи їх на великому вогні. Вони будуть видавати приголомшливий аромат в цей час. До заправці додайте сіль, перець і лимонний сік. Перемішайте.
У миску з салатом перекладіть креветки і влийте заправку з часникового масла і соку лимона. Перемішайте. Готовий салат відразу ж подавайте до столу і насолоджуватися легким і ароматною стравою.
Як приготувати смачний салат з креветками, помідорами чері та руколою?
Один з найбільш простих і корисних під час дієти салатів – салат з креветками і руколою. Готується він буквально за десять хвилин і відмінно насичує організм корисними мікроелементами. Якщо вам потрібно перекусити на швидку руку або приготувати вишуканий, але простий стартер, то цей рецепт точно створений для вас.
Інгредієнти:
Креветки варено-морожені – 250 гр.
Рукола – 150 гр.
Томати черрі – 3 шт.
Олія оливкова – 4 ст. л.
Перець мелений – за смаком.
Сіль – за смаком
Орегано – ½ ч. л.
Оцет бальзамічний – 1 ч. л.
Пармезан – 15 гр.
Процес приготування:
Для початку розморозьте вже готові креветки в гарячій воді з сіллю. Коли морепродукт повністю розморозиться, його потрібно буде злегка обсмажити. Для цього наберіть в сковороду буквально ложку оливкової олії і розжарте ємність. Висипте туди креветки і дуже швидко обсмажте на великому вогні до золотистого відтінку.
Креветки залиште остигати, а в цей час з’єднайте в невеликій соусниці сіль, перець, орегано і оливкове масло. Влийте бальзамічний оцет і ретельно перемішайте заправку. Томати промийте в проточній воді і обсушіть, а рукколу просто висипте в об’ємну чашу для салату.
Помідори розрізати на половинки або кубики, додайте їх до руколі. Потім викладіть остиглі обсмажені креветки і полийте все це салатною заправкою з масла, спецій і бальзамічного оцту.
В останню чергу на дрібній тертці подрібніть сир пармезан і посипте салат. Готову страву відразу ж подавайте до столу і їжте із задоволенням.
Простий рецепт салату з креветками і пекінською капустою
У багатьох рецептах холодних страв (салатів) різні сорти салатів відмінно замінюються самої звичайної і доступною пекінською капустою. Це зовсім не псує смак готового блюда, тому ми пропонуємо вам простий і смачний рецепт салату з креветками та пекінською капустою.
Інгредієнти:
Креветки великі – 250 гр.
Пекінська капуста – 200 гр.
Сир сирний (в брикеті) – 100 гр.
Оливки або маслини – 2 ложки.
Яйце куряче – 1-2 шт.
Салатна заправка – за смаком.
Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Для початку вам потрібно обов’язково відварити креветки в ґрунтовно підсоленій воді. Остиглий морепродукт очистіть від панцира і нутрощів, залишаючи тільки ніжне варене м’ясо креветок.
Курячі яйця також потрібно відварити круто. Їх остудіть в холодній воді, після чого акуратно очистіть і наріжте кубиками. Заздалегідь можете сирний сир нарізати на невеликі кубики; це може бути адигейський сир, або бринза.
В миску, в якій ви будете подавати салат порвіть зелену частину пекінської капусти. Білу частину просто викиньте, вона не потрібна. До салату додайте яйця, креветки і сир. Потім відкрийте баночку маслин або оливок, пару ложок покладіть в миску з салатом.
В самому кінці посоліть салат на смак і додайте вже готову салатну заправку, яка вам подобається. Вона може бути на основі масла або майонезу – на ваш розсуд.
Приємного апетиту!
Святковий салат з креветками і крабовими паличками
Салат з крабовими паличками – один з найпопулярніших салатів на святковому столі. Ми пропонуємо вам різноманітити рецепт цього чудового салату креветками – так він стане більш вишуканим і смачним. Спробуйте!
Інгредієнти:
Крабові палички – 150 гр.
Кукурудза в банку – 150 гр.
Сир будь – 100 гр.
Креветки – 150 гр.
Яйце куряче – 3 шт.
Майонез – 300 гр.
Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Для початку поставте розморожуватися креветки і крабові палички. Можете опустити їх в гарячу воду. У цей же самий час відваріть курячі яйця круто. Їх потрібно добре остудити в холодній воді, щоб вони легше чистилися.
Сир наріжте дрібними кубиками або натріть на середній терці. Відкрийте баночку з кукурудзою і злийте рідину. Викладіть кукурудзу в миску для салату.
Остиглі курячі яйця наріжте дрібними кубиками або пропустіть їх через яйцерезку. Додайте до кукурудзі.
Крабові палички наріжте навпіл вздовж і потім на кубики. Креветки подрібнювати не потрібно. Морепродукти додайте в миску з салатом, всипте сир і сіль за смаком.
В останню чергу в салат додайте майонез і ретельно перемішайте всі інгредієнти. Салат оберніть плівкою і приберіть в холодильник хоча б на півгодини, щоб він злегка просочився і охолодився. Після цього можете подавати страву до столу, порційно розклавши його по салатницам, або відразу в мисці.
Як зробити смачний салат з креветками й ікрою?
Апетитний салат з вираженим морським смаком дуже легко приготувати самостійно. Всі самі смачні та вишукані салати лише на перший погляд здаються складними, насправді їх приготування – це суцільне задоволення і простота. Спробуйте самі!
Інгредієнти:
Креветки – 250 гр.
Ікра червона – 1 ст. л.
Яйце куряче – 2-3 шт.
Рис пропарений – 50 гр.
Майонез – за смаком.
Сік лимона – 1 ст. л.
Орегано – за смаком.
Сир твердий – 50 гр.
Процес приготування:
Для початку вам потрібно приготувати інгредієнти для салату. Для цього потрібно розморозити варено-морожені креветки в гарячій солоній воді і злегка обсмажити їх в оливковій олії на великому вогні.
Рис, попередньо ретельно промитий, відваріть в киплячій підсоленій воді до готовності. Промийте крупу в холодній воді, дайте рісу стекти ситі і повністю охолонути. Курячі яйця відваріть круто і остудіть в крижаній воді, очистіть від шкаралупи.
У миску для вашого салату покладіть рис, додайте остиглі обсмажені креветки. Курячі яйця пропустіть через яйцерезку або порубаєте їх ножем на кубики і додайте до салату, перемішайте.
Майонез з’єднайте з орегано і соком лимона, ретельно перемішайте, додайте заправку в салат. Сир натріть на дрібній тертці і далі можете лише прикрасити салат сиром або ж перемішати його з основною масою інгредієнтів.
В самому кінці посипте салат з червоною ікрою і охолодіть в холодильнику під плівкою протягом півгодини, не менше. Готовий салат подавайте до столу охолодженим.
Простий покроковий рецепт салату з креветками, яйцем і огірком
Апетитний і свіжий легкий салат, який прекрасно впишеться в будь обіднє меню. Такий салатик відмінно підходить для тих, хто сидить на дієті і намагається їсти, лише свіжу та корисну їжу. Урізноманітніть ваш раціон цим чудовим блюдом і отримаєте справжнє задоволення від вживання цього чудового блюда.
Інгредієнти:
Креветки – 200 гр.
Огірок свіжий – 2 невеликих шт.
Яйце куряче – 2 шт.
Листя салату – 100 гр.
Соус тар-тар – за смаком.
Сіль – за смаком
Часник – 1 зубчик.
Олія оливкова – 2 ст. л.
Процес приготування:
Якщо ви використовуєте не варено-морожені креветки, то їх потрібно для початку відварити у великій кількості солоної води, а потім остудити. Остиглі очистіть креветки, залишивши лише м’ясо. Якщо ж у вас вже підготовлені креветки, то їх треба розморозити в окропі з додаванням солі, але варити повторно їх не потрібно.
Часник пропустити через часниковий прес, з’єднайте з оливковою олією і полийте сумішшю креветки. Перемішайте їх і дайте трохи постояти, просочитися ароматом.
Курячі яйця відваріть до готовності круто, остудіть і очистіть їх від шкаралупи. Очищені яйця подрібніть за допомогою ножа або яйцерізки. Потім обполосніть салатні листя і дайте їм грунтовно обсохнути.
На гарячої, розпеченої сковороді з антипригарним покриттям, швидко обсмажте м’ясо креветок на великому вогні, домагаючись легкого золотистого відтінку. Креветки остудіть.
У миску викладіть салатні листя, додайте яйця, остиглі креветки і потім наріжте огірочки невеликими шматочками. До салату додайте соус тар-тар і сіль за вашим смаком. Перемішайте готове блюдо і подавайте до столу.
Простий і дуже апетитний салат з креветками, ананасом та сиром
Апетитний і простий салат, який відмінно замінить собою вже порядком обридлі салати з крабових паличок або олів’є. Готується цей салат нітрохи не складніше від інших салатів з креветками, а смак має свіжістю і приємним кисло-солодкою ноткою.
Інгредієнти:
Ананас свіжий – 400 гр.
Креветки нечищене – 300 гр.
Салатні листя – 200 гр.
Сир – 100 гр.
Суміш запашного перцю (мелена) – за смаком.
Яйце куряче – 2 шт.
Олія оливкова – ¼ ст.
Масло рослинне – ¼ ст.
Сік лимона – 1 ст. л.
Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Візьміть свіжі очищені креветки і розморозьте їх в гарячій солоній воді, якщо вони заморожені. Потім дозвольте креветкам стекти і обсохнути.
Ананас наріжте на дрібні кубики і теж дайте йому трохи стекти від зайвого соку. Сир натріть на середній тертці або подрібніть ножем на маленькі кубики. З’єднайте ці інгредієнти в мисці, додайте порвані листя салату і креветки, перемішайте і займіться приготуванням заправки для салату.
У чашу блендера збийте яєчні жовтки, білки використовувати для іншої страви або викиньте. Яйця почніть збивати, поступово додаючи олію і оливкова олія, сіль і суміш перців. Можете додати трохи гірчичного порошку.
Тривало збивайте всі інгредієнти, поки у вас не вийде біла густа маса, схожа на майонез. Не забудьте додати лимонний сік під час збивання, а також контролюйте смак продукту під час приготування.
Коли заправка буде готова, додайте її до салату і акуратно перемішайте всі інгредієнти разом. Салатик приберіть в холодильник хоча б на півгодини, щоб він повністю остудився і тільки після цього подавайте страву до столу.