Класичний грецький салат – 10 покрокових рецептів з фото

Класичний грецький салат має багато варіантів виконання, і в кожному з них присутні свіжі овочі та зелень, а заправка готується на основі оливкової олії. Незмінними компонентами виступають і пряні трави, в основному, італійська суміш. Найважливішим правилом в приготуванні цього салату є використання свіжих якісних продуктів, заправляти його потрібно безпосередньо перед подачею.

Класичний грецький салат з фетаксой

Використання в рецепті сиру фетакса надає страві особливу ніжність, оскільки цей сир м’який і приємний на смак. Однак потрібно пам’ятати, що він дуже солоний і з урахуванням цього факту сіль слід додавати обережно, щоб не пересолити салат .

Час приготування: 20 хвилин.

Кількість порцій: 4.

Інгредієнти

  • 3 шт. огірки свіжі
  • Помідор 3 шт.
  • Листовий салат 100 гр.
  • Перець болгарський 2 шт.
  • Маслини 1 банку
  • Сир Фетакса 150 гр.
  • Чорний перець і сіль за смаком
  • Для заправки:
  • Олія оливкова 100 гр.
  • Лимон ½ шт.
  • Орегано 1 ч. л.
  • Базилік сушений 1 ч. л.
  • Розмарин ½ ч. л.

Процес приготування:

  • Огірки та помідори нарізати брусками. Для традиційного грецького салату характерна велика нарізка овочів. А ще з помідорів краще видалити зайвий сік з насінням, інакше в подальшому салат ризикує перетворитися на кашу.
  • У велику посудину викласти нарізані овочі і всипати до них маслини без кісточок.
  • Підготувати блюдо для подачі салату – воно повинно бути досить широким, але не глибокою. На нього викласти вимиті цілі листя салату.
  • По листю розподілити овочеву нарізку з маслинами.
  • Сир фетакса нарізати кубиками приблизно 2х2 див. Рекомендується попередньо змочити ніж в холодній воді, щоб сир не прилипав до нього.
  • Акуратно, рівномірно розкласти кубики сиру на овочі й маслини. Ні в якому разі не перемішувати, щоб не розім’яти сир.
  • Приготувати соус. Для цього в окрему невелику ємність видавити сік з половини лимона. У нього вилити 100 мл оливкової олії. Краще використовувати нерафінована олія оливи.
  • У суміш олії і соку лимона всипати трави: орегано, базилік і розмарин, розмішати заправку.
  • Салат трохи посипати перцем, можна злегка посолити, а потім вилити на нього оливково-лимонну заправку. Не перемішуючи інгредієнти, подати страву на стіл.

Приємного апетиту!