Салат цезар з куркою і сухариками – 10 простих рецептів в домашніх умовах з фото покроково
В ряду найрізноманітніших салатів є один, який вже давно і міцно увійшов у наше життя. Багатьом знайомий і любимо саме салат «Цезар» з куркою і сухариками. Традиційний рецепт салату включає в себе: листовий салат, помідори черрі, батон, пармезан і куряче м’ясо. Секрет салату часто полягає в його соусі, завдяки якому блюдо отримало свій приємний, легкий і при цьому живильний смак.
Класичний рецепт салату «Цезар» з куркою і сухариками
Вашій увазі надається класичний спосіб приготування цього простого і дивно смачного салату. Готується він з сухариками, як основний інгредієнт цього салату. Також для нього знадобляться листя салату, курка і твердий сир «Пармезан». Салат заправляється спеціально приготованим соусом.
Час готування – 1 ч.
Порції – 3.
Інгредієнти
Листовий салат 1 пучок
Куряче філе 1 шт.
Сир Пармезан (або інший твердий сир) 50 гр.
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Для сухариків:
Багет 1 шт.
Олія оливкова 2 ст. л. для обжаринвания
Олія оливкова 150 мл для заправки
Часник 1 зубок
Лимон 1 шт.
Яйце куряче 1 шт.
Вустерський соус 1 ст. л.
Процес приготування:
Спочатку приготуйте для салату сухарики. У білого хліба обріжте скоринку і хліб поріжте на кубики.
Нарізаний хліб укладіть на деко, застелене папером для випічки. Полийте шматочки оливковою олією, ароматизованим часником. Для цього почистіть часник, подрібніть ножем, покладіть його в чашку з оливковою олією і прогрійте в мікрохвильовій печі протягом 20 секунд. Можна сухарики просто полити олією і посипати їх невеликою кількістю сухого часнику.
Деко з сухариками помістіть в духовку при 120°С на 20 хвилин. Стежте, щоб сухарики тільки підрум’янилися, а не підгоріли, інакше вони зіпсують смак салату.
Листя салату промийте під проточною водою і паперовим рушником видаліть всю рідину.
Красиве блюдо для складання салату добре натріть очищеним часниковим зубком.
Чисті і сухі салатні листя порвіть руками на шматочки і викладіть їх на блюдо.
Куряче філе промийте, обсушіть і розріжте на дві половинки. Потім м’ясо відбийте молоточком і по своєму смаку посипте сіллю і перцем. Шматочки філе обсмажте на розігрітій оливковій олії по 5 хвилин на кожній стороні.
Обсмажене філе трохи охолодіть, і поріжте на невеликі поздовжні шматочки.
Потім приготуйте спеціальний соус для Цезаря». Для цього відваріть в окропі протягом однієї хвилини яйце, яке обов’язково попередньо потримайте при кімнатній температурі 2-3 години або нагрійте в теплій воді протягом 30 хвилин.
У склянку налийте 150 мл оливкової олії і покладіть в нього яйце, яке варилося не більше 1 хвилини. Потім заглибним блендером, не відриваючи його від дна склянки, збийте.
В отриману суміш налийте свіжий сік, вичавлений з лимона і додайте столову ложку вустерського соусу для салату «Цезар». Цей соус можна купити в супермаркеті, адже саме він визначає смак цього салату.
Всі інгредієнти в стакані ще раз збийте блендером.
На листя салату розкладіть шматочки обсмаженого філе, полийте м’ясо приготованим соусом і перемішайте. Поверх цього розкладіть сухарики. «Пармезан» натріть на тонку стружку і посипте їм салат. Приготоване блюдо відразу подайте до столу.
Приємного апетиту!
Простий рецепт Цезаря з пекінською капустою і куркою
У цьому рецепті вам пропонується приготувати цей ефектний і смачний салат на основі соковитою пекінської капусти. Куряче філе і білий хліб для нього обсмажуються на сухій сковороді без додавання масла. Салат заправляється соусом на основі майонезу.
Інгредієнти:
Філе курки – 200 р.
Капуста пекінська – 150 р.
Багет або батон – 5 скибочок.
Твердий сир тертий – 4 ст. л.
Помідори черрі – 7 шт.
Майонез – 3 ст. л.
Часник – 4 зубки.
Лимон – ½ шт.
Соєвий соус – 1 ч. л.
Сіль, перець, італійські трави – за смаком.
Процес приготування:
Куряче філе наріжте на невеликі шматочки, складіть у тарілку, посипте по своєму смаку сіллю, перцем і додайте соєвий соус. Шматочки м’яса перемішайте і залиште на 15 хвилин для маринування.
Потім обсмажте їх до рум’яного кольору на сухій сковорідці. При обсмажуванні шматочки обов’язково перемішуйте. Обсмажене м’ясо перекладіть окрему тарілку.
Скибочки батона поріжте невеликими кубиками і обсмажте їх на сухій сковорідці до легкого хрусткого стану.
Пекінську капусту промийте, обсушіть серветкою і наріжте у вигляді великих квадратів. Капусту викладіть на блюдо для салату.
Помідори промийте, розріжте на половинки і укладіть на блюдо поверх капусти.
Потім перекладіть на блюдо приготовані з батона сухарики і обсмажені шматочки курячого філе.
Для приготування соусу для заправки салату в піалу покладіть вказану кількість майонезу. Додайте сік половинки лимона, подрібнений часник і по своєму смаку сіль і чорний перець. Все добре перемішайте.
Потім налийте соус дві ложки води, покладіть 2 столові ложки натертого твердого сиру і ще раз перемішайте.
Додайте в соус дві ложки оливкової олії, дрібку італійських трав, перемішайте і спробуйте на смак.
Отриманим соусом полийте салат на блюдо і посипте зверху дрібно натертим сиром.
Салат можна подавати до столу. Перемішайте його тільки перед їжею.
Приємного апетиту!
Як приготувати Цезар з куркою і майонезом в домашніх умовах?
На відміну від класичних варіантів «Цезаря» в даному рецепті вам пропонується приготувати цей салат з майонезом і куркою. Майонез краще приготувати власноруч, що зробить ваш салат кулінарним шедевром. А курка додасть «Цезарю» особливу ситність, що сподобається чоловікам.
Інгредієнти:
Батон – ½ шт.
Філе курки – 1 шт.
Салат зелений листовий – 100 р.
Для майонезу:
Яйце – 1 шт.
Оливкова (соняшникова) олія – 1 ст.
Гірчиця – ½ ч. л.
Лимон – ½ шт.
Сіль і перець – за смаком.
Процес приготування:
Філе курки промийте, обсушіть серветкою, посипте по своєму смаку сіллю і перцем і поставте на 30 хвилин у холодильник.
У батона видаліть шкірку і наріжте на кубики розміром 1х1 див. Покладіть нарізаний батон на деко, трохи посоліть і полийте оливковою олією. Підсмажте шматочки в духовці протягом 7-10 хвилин при 120°С до золотистого кольору.
Куряче філе трохи відбийте і швидко обсмажте на невеликій кількості олії. Потім м’ясо остудіть і наріжте на скибочки.
Для приготування домашнього майонезу в склянку покладіть жовток одного яйця (яйце має бути кімнатної температури), насипте за смаком сіль і перець, додайте гірчицю, сік половинки лимона і збийте заглибним блендером. Потім, продовжуючи збивати суміш, наливайте тонким струменем оливкова (соняшникова) олія. У вас вийде чудовий домашній майонез.
Листя зеленого салату промийте, обсушіть серветкою, порвіть руками на довільні шматочки і викладіть їх на блюдо для салату. Полийте листя приготованим майонезом і перемішайте.
Потім на листя розкладіть шматочки обсмаженого філе і сухарики (крутони) з батона. Полийте їх майонезом.
Блюдо посипте стружкою твердого сиру і можете подавати до столу.
Приємного апетиту!
Дуже смачний Цезар з куркою і помідорами як в ресторані
Такий салат нескладно приготувати своїми руками і на своїй кухні, хіба що треба трохи повозитися з приготуванням спеціального соусу для заправки «Цезаря». Важливим моментом у рецепті є приготування соковитого і не пересушеного курячого філе. Це блюдо гідно святкового столу.
Інгредієнти:
Грудка куряча – 2 шт.
Листовий салат – 150 р.
Помідори черрі – 5 шт.
Білий хліб – 2 скибочки.
Часник – 2 зубки.
Яйце – 1 шт.
Сік лимонний – 2 ст. л.
Гірчиця – 1 ст. л.
Олія оливкова – ½ ст.
Сіль і перець – за смаком.
Олія для смаження.
Процес приготування:
Спочатку приготуйте сухарики для салату. Для цього скибочки білого хліба порізати на середні кубики і обсмажте їх до золотистого кольору на невеликій кількості рослинного масла. Ароматизируйте сухарики подрібненим часником, додавши його в сковорідку.
Куряче філе промийте холодною водою, обсушити і розрізати на дві половинки. М’ясо посипте сіллю і перцем за смаком і обсмажте на розігрітій сковороді на великому вогні 5 хвилин на кожній стороні, намагаючись не пересмажити. Потім м’ясо остудіть і наріжте на скибочки.
Для заправки в склянку розбийте одне яйце (тільки не холодне), додайте гірчицю, подрібнений зубок часнику, сік половинки лимона, сіль і перець. Заглибним блендером заправку збийте, наливаючи в неї тонким струменем оливкова олія.
Листовий салат промийте, обсушіть і порвіть на шматочки.
Салат укладіть на блюдо. Можна формувати цей салат порційно.
На листя салату викладіть шматочки обсмаженого курячого філе, посипте натертим твердим сиром і полийте приготованою заправкою.
Потім на шматочки курки вкладіть половинки помідорів черрі і ще раз полийте салат заправкою.
Посипте салат сухариками і натертим сиром і відразу подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування салату Цезар з копченою куркою
У даному рецепті вам пропонується внести нову ізюминку у цей модний і шикарний салат – приготувати його з копченою куркою. Звичайно, краще використовувати справжню копчену курку, придбану на ринку, а не сурогат у вакуумній упаковці.
Інгредієнти:
Курка копчена – 250 р.
Батон – ½ шт.
Листовий салат – 100 р.
Твердий сир «Пармезан» – 50 р.
Яйце – 2 шт.
Гірчиця – 1 ч. л.
Оливкова олія – 2/3 ст.
Лимон – ½ шт.
Часник – 2 зубки.
Помідори – за бажанням.
Сіль і перець – за смаком.
Процес приготування:
У батона видаліть шкірку і наріжте його на невеликі кубики. Якщо у вас свіжий батон, то руками розділіть м’якуш на шматочки.
Помістіть шматочки батона на деко, злегка збризніть рослинним маслом, посоліть і запечіть в духовці до рум’яного кольору. Шматочки потім остудіть.
Шматок копченої курки розділіть руками на шматочки.
Натріть на дрібній тертці твердий сир.
Листовий салат промийте, обсушіть серветкою і розірвіть на 4 шматочки кожен листок.
Соус для заправки зробіть із двох жовтків або з цілого яйця, витриманого в окропі протягом 1 хвилини. Спочатку збийте жовтки з гірчицею і лимонним соком, а потім, продовжуючи збивати, додайте до них поступово потрібну кількість оливкової олії. Отриману заправку по своєму смаку посоліть, посипте перцем і додайте подрібнений зубок часнику.
Листя салату викладіть на блюдо, полийте приготованою заправкою і перемішайте.
Поверх їх розкладіть шматочки копченої курки і сухарики.
Салат ще раз полийте заправкою і посипте натертим сиром. За бажанням можете прикрасити салат помидорными часточками.
Приємного апетиту!
Салат Цезар з твердим сиром Пармезан і сухариками
Цей рецепт «Цезаря» – класичний, найулюбленіший і найпопулярніший. Важливим моментом його приготування є приготування соковитої курячої грудки. Соус для салату готуємо з додаванням гірчиці, адже без соусу страва буде прісним і несмачним.
Інгредієнти:
Грудка куряча – 300 р.
Сир «Пармезан» – 150 р.
Помідори черрі – 10 шт.
Батон або багет – 1 шт.
Листя салату – 150 р.
Сіль, перець і спеції – за смаком.
Для соусу:
Часник – 3-4 зубки.
Оливкова масло – ½ ст.
Яйце – 1 шт.
Цукор – 1 ч. л.
Гірчиця – 1.5 ст. л.
Лимон – ½ шт.
Процес приготування:
Курячу грудку очистити від жиру і плівок, промийте і просушіть рушником.
М’ясо посипте спеціями за смаком, покладіть в поліетиленовий пакет і на 2-3 години помістіть в холодильник для маринування.
Потім, мариноване м’ясо наріжте на шматочки поперек волокон і обсмажте на сковороді без додавання масла. Можна грудку поварити в підсоленій воді, а потім порізати на шматочки і обсмажити їх, але також без масла.
Батон або багет поріжте на кубики розміром 1х1 см, трохи полийте маслом, змішаним із сіллю і подрібненим часником, і запечіть в духовці при 180°С протягом 5 хвилин, щоб вони стали хрусткими.
Половину «Пармезану» подрібніть на дрібну тертку, а другу половину наріжте на невеликі тонкі пластинки.
Для приготування соусу в чашу блендера покладіть подрібнений часникодавку часник, сік половинки лимона, оливкова олія, яйце, гірчицю, цукор, перець, сіль і збийте все в густу однорідну масу.
Листя салату промийте в холодній воді, обсушити і нарвете руками на шматочки.
На велике блюдо покладіть салатні листя і полийте їх приготованим соусом.
На листках салату розкладіть обсмажені скибочки курки, платівки сиру, розрізані на половинки помідори і сухарики.
Салат полийте ще раз соусом і посипте натертим «Пармезаном».
Приємного апетиту!
Простий рецепт салату Цезар від Костянтина Івлєва
Салат «Цезар» за рецептом цього відомого кулінара готується з ніжного м’яса перепелів і з заправкою з анчоусів (дрібної жирної морської рибки). Оскільки таке м’ясо не завжди можна купити в супермаркеті, в даному рецепті вам пропонується замінити куркою. Важливими моментами є також обсмажування м’яса курки цілим шматком для збереження соковитості, промивання салатних листя в чаші з водою, а не під проточною водою, і використання всіх інгредієнтів салату добре охолодженими. У цьому салаті змішуються з соусом тільки салатні листя, сир і сухарі, а інші продукти розкладаються навколо салату, як гарнір.
Інгредієнти:
Філе курки цього рецепту – 400 р.
Зелений салат (романо або латук) – 500 р.
Сир «Пармезан» – 50 р.
Помідори черрі – 200 р.
Оливкова олія – 2 ст. л.
Свіжий чебрець – 2 гілочки.
Для соусу:
Часник – 2-3 зубки.
Майонез – 320 р.
Анчоуси і каперси – по 15 р.
Соєвий соус і оливкове масло – по ½ ст. л.
Для сухариків:
Хліб тостовий – 1 упаковка.
Часник – 4 зубки.
Олія оливкова – 2 ст. л.
Сіль і перець – за смаком.
Процес приготування:
Куряче філе промиваємо холодною водою, обсушуємо серветкою і посипаємо по своєму смаку сіллю і перцем. Потім філе добре намазуємо оливковою олією і обсмажуємо на розігрітій сковорідці, бажано на грилі. Для аромату додаємо до м’яса гілочки свіжого чебрецю.
Потім готуємо сухарики для салату. У тостового хліба зрізаємо шкірку і нарізаємо його на кубики. Хліб кладемо на деко, скроплюємо оливковою олією і посипаємо спеціями. Запікаємо сухарики в духовці при 100°С до рум’яного кольору. Для отримання легких повітряних сухариків беремо тільки свіжий хліб.
Промиваємо помідори і нарізаємо їх на половинки.
Подрібнюємо на дрібній тертці шматок «Пармезану».
Для приготування соусу подрібнюємо каперси, часник і анчоуси. Додаємо їх до майонезу, туди ж наливаємо соєвий соус і оливкове масло, кладемо одну ложку натертого сиру і добре перемішуємо вінчиком.
Листя салату промиваємо, зануривши їх у миску з холодною водою, і паперовим рушником видаляємо зайву вологу. Руками розриваємо листя на великі шматочки і кладемо їх в окремий посуд.
До салатним листям кладемо половинки помідорів, ложку тертого сиру, частина сухариків, заправляємо все приготованим соусом і перемішуємо.
Цей салат перекладаємо гіркою на велике блюдо. Навколо салатною гірки розкладаємо нарізане на шматочки куряче філе і інші сухарики. Посипаємо блюдо іншим натертим «Пармезаном» і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Дієтичний низькокалорійний салат Цезар
Вашій увазі надається рецепт святкового «Цезаря» для тих, хто потребує дієтичного харчування, і для любителів правильного харчування. У цьому салаті сухарики з білого хліба замінюються на крутон з цільнозернового або висівкового хліба, береться сир з малим вміст жиру, а соус готується на основі йогурту.
Інгредієнти:
Пекінська капуста – 100 р.
Куряче філе – 100 р.
Цільнозерновий хліб – 50 р.
Твердий сир – 30 р.
Томати черрі – 4 шт.
Яйце – 2 шт.
Часник – 1 зубок.
Для соусу:
Йогурт – 50 мл
Лимонний сік – 1 ст. л.
Гірчиця й сіль – по ¼ ч. л.
Варений жовток – 1 шт.
Процес приготування:
Куряче філе відваріть у воді з додаванням солі і спецій. Потім остудіть його і руками розділіть на невеликі шматочки.
Зваріть круто яйця і один жовток відкладіть для соусу.
Капусту наріжте і перемішайте з сіллю. У цьому салаті можна використовувати звичайну капусту.
Шматочок хліба наріжте кубиками і підсушіть на розігрітій сковорідці до золотистого кольору.
Твердий сир наріжте тонкими слайсами або подрібніть на тертці.
Черрі порізати на скибочки.
Для приготування соусу в чашу блендера покладіть всі зазначені в рецепті інгредієнти і добре збийте.
Тарілку або блюдо для салату трохи підігрійте і для пікантного запаху натріть зубком часнику.
Всі підготовлені продукти укладіть на блюдо шарами, спочатку нашатковану капусту, потім шматочки курки, нарізані варені яйця, сухарі і платівки сиру.
Салат полийте приготованим соусом і декорують шматочками помідорів.
Приємного апетиту!
Листковий салат Цезар на святковий стіл
Салат «Цезар» можна зробити і листковим. Він більш святково і красиво виглядає на столі. Для шарів, крім загальноприйнятих салату з курки, сухариків і «Пармезану», можна використовувати креветки, шинку, солодкий перець і огірки. Сміливо фантазуйте.
Інгредієнти:
Листовий салат – 100 р.
Сир «Пармезан» – 50 р.
Батон – ½ шт.
Куряче м’ясо, креветки і т. д. – за смаком.
Для соусу:
Оливкова олія – 2/3 ст.
Лимон – ½ шт.
Часник – 1 зубок.
Гірчиця – 1 ч. л.
Цукор – ½ ч. л.
Сіль і перець – за смаком.
Процес приготування:
У батона зріжте шкірку і наріжте його кубиками 1х1 див. Покладіть кубики на деко, збризніть оливковою олією, посипте спеціями і запечіть в духовці до золотистого кольору.
У великий стакан помістіть два курячих жовтка, додайте сік половинки лимона, подрібнений часник, гірчицю, сіль, перець і цукор, збийте блендером.
Потім додайте до цієї суміші, наливаючи маленькими порціями, оливкову олію і збийте все до консистенції рідкої сметани.
Сир подрібнити на дрібній тертці.
Салатні листя промийте в холодній воді, серветкою видаліть зайву вологу, порвіть їх на шматочки і покладіть першим шаром на велике блюдо. Салат полийте приготованим соусом.
На них розкладіть м’ясо курки, варені креветки або інші м’ясні продукти за своїм бажанням. Нанесіть на м’ясо тонкий шар соусу.
У наступний шар укладіть сухарики і трохи полийте їх соусом.
Останнім шаром розкладіть натертий «Пармезан» і на нього вилийте решті соус.
Салат відразу подавайте до столу, інакше сухарики можуть стати м’якими.
Приємного апетиту!
Як приготувати справжній соус для салату Цезар?
Основним секретом смачного салату «Цезар» є приготування соусу. На підставі цього класичного рецепту соусу ви можете створювати різні кулінарні шедеври. Для правильного його приготування потрібні спеціальні інгредієнти, обов’язково ворчестерський соус. Його багатокомпонентний склад, тому приготувати його в домашніх умовах практично неможливо, краще придбайте його в супермаркеті.
Інгредієнти:
Оливкова олія – 100 мл
Соус «Ворчестер» – 2 ч. л.
Часник – 2 зубки.
Яйце – 2 шт.
Гірчиця – 1 ч. л.
Анчоуси (філе) – 4 шт.
Лимон – ½ шт.
Сіль і перець – за смаком.
Процес приготування:
Тупу сторону кожного яйця акуратно проколіть голкою і опустіть їх в крутий окріп. Потім вогонь під каструлькою вимкніть і потримайте яйця ще 1 хвилину, а потім перекладіть в холодну воду. Для цього соусу потрібно, щоб білок тільки трохи загус.
Яйця перекладіть в окрему мисочку.
Почистіть часник, подрібніть на часничниці і додайте до яєць.
У цю суміш додайте сік половинки лимона, гірчицю і дрібно нарізане філе анчоусів.
За допомогою заглибного блендера все це добре збийте.
Потім, не припиняючи збивати, наливайте тонкою цівкою до соусу оливкова олія.
До кінця збивання додайте в збиту масу соус «Ворчестер», трохи солі і перцю. Можете підсилити аромат дрібкою сухих трав.
Приготовленим соусом заправляйте «Цезар» перед самою подачею до столу.