Класичний салат з печінкою тріски – 10 дуже смачних і простих рецептів з фото покроково
Коли-то печінка тріски вважалася делікатесом. Зараз її можна купити в будь-якому магазині. А потім приготувати чудовий салат з печінкою тріски. Цей класичний салат – не просто смачне, але і корисне блюдо. Оскільки печінка тріски відмінно поєднується з іншими продуктами, то з неї можна приготувати чудові страви, які можна подавати не тільки в звичайні дні, але і на свята.
Класичний рецепт салату з печінкою тріски
Пропонуємо найбільш відомий і поширений рецепт салату з печінки тріски. Готується він легко, так і продукти доступні і недорогі. Цей салат буде гідним конкурентом і «Олів’є», і «Цезаря» на вашому святковому столі. Для свята готуємо салат, викладаючи його компоненти пошарово в порційні креманки або салатниці.
Час готування – 1 ч.
Порції – 2 шт.
Інгредієнти
Печінка тріски 1 баночка
Картопля 2 шт.
Яйце куряче 3 шт.
Огірки солоні 3 шт.
Цибуля зелена 1 пучок
Морква 1 шт.
Сир Пармезан (або інший твердий сир) 50 гр.
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Майонез столовий молочний за смаком
Процес приготування:
Спочатку промиваємо і відварюємо до готовності картоплі, моркву, яйця і охолоджуємо їх. Готуємо порційний посуд для подачі салату або загальне блюдо. Охолоджений картоплю очищаємо від шкірки, подрібнюємо на крупній тертці і кладемо його в перший шар салату.
Відкриваємо баночку з тріскової печінкою. Масло переливаємо в окрему чашку. Печінка розминаємо з допомогою виделки, тільки не дуже дрібно, і викладаємо її другим шаром. Посипаємо її сіллю і чорним перцем.
Пір’я зеленої цибулі промиваємо й обсушуємо серветкою. Потім його дрібно шаткуємо і посипаємо на шар печінки.
На цибулю наносимо тонку сіточку з майонезу.
Огірки очищаємо від шкірки і шаткуємо на невеликі кубики, потім кладемо їх у наступний шар.
Яйця чистимо від шкаралупи і поділяємо на жовтки і білки. Білки подрібнюємо на крупній тертці і викладаємо поверх шару огірків. Наносимо на яйця другу сіточку з майонезу.
Відварену моркву чистимо і також подрібнюємо на крупній тертці і укладаємо наступним шаром поверх яєць.
Подрібнюємо На тертці шматочок твердого сиру і посипаємо їм салат. На сир наносимо шар майонезу. Посипаємо салат розтертим жовтком.
Ріжемо на тонкі кільця оливки і дрібно шаткуємо трохи свіжої зелені. Ними декоруємо салат і ставимо на півгодини в холодильник для настоювання. Потім салат подаємо на святковий стіл.
Приємного апетиту!
Дуже смачний салат з печінкою тріски, з рисом і яйцем
У даному рецепті вам пропонується приготувати цей вишуканий і ніжний салат тільки з тріскової печінки, відвареного розсипчастого рису, яєць і цибулі. У вас вийде чудова і ситна закуска до святкового столу. Подавати можна і в порційному посуді, і на загальній салатниці.
Інгредієнти:
Печінка тріски – 300 р.
Яйце – 3 шт.
Цибуля – 2 шт.
Рис відварений – 1 ст.
Сіль і майонез за смаком.
Процес приготування:
Спочатку відваріть круто яйця і охолодіть їх.
Відваріть до готовності рис. Важливо, щоб він вийшов розсипчастим.
Цибулини (середні) почистіть від лушпиння і наріжте тонкими четвертинками. Покладіть цибулю в миску на 10 хвилин залийте киплячою водою, щоб пішла гіркота. Потім воду злийте і цибулю охолодіть.
Відварені яйця очистіть від шкаралупи і подрібніть на крупній тертці. Покладіть їх у салатницю.
Додайте до яєць охолоджений цибулю і стакан відвареного рису.
Баночку з печінкою тріски відкрийте, дістаньте шматочки і трохи подрібніть їх за допомогою виделки.
Покладіть печінку до салату.
Салат посипте по своєму смаку сіллю, заправте майонезним соусом і акуратно перемішайте.
Святкова закуска готова.
Приємного апетиту!
Салат з печінкою тріски, з яйцями і свіжим огірком
У цьому рецепті вам пропонується приготувати салат з печінки зі свіжим огірочком і яйцем. Це поєднання продуктів є класичним. Закуска буде легкою, ніжною, з неповторним ароматом свіжого огірка, важливо тільки купити якісну печінку.
Інгредієнти:
Печінка тріски – 1 банка.
Свіжий огірок – 2 шт.
Яйце – 3 шт.
Майонез, сіль і зелений лук по смаку.
Процес приготування:
Курячі яйця зваріть круто, остудіть їх і почистіть від шкаралупи.
Яйця наріжте невеликими кубиками і покладіть в салатницю.
Огірки добре промийте холодною водою, видалити кінчики і наріжте на кубики, такі ж, як і яйце. Покладіть їх у салатницю.
Відкрийте баночку з печінкою тріски і перекладіть весь вміст на окрему тарілочку, залишивши половину масла.
Потім за допомогою вилки печінка розімніть, тільки не дуже дрібно. Додайте печінку до салату.
Салат посоліть і заправте майонезом по своєму смаку. Акуратно перемішайте і залиште на 30 хвилин для настоювання.
Помийте зелений лук, дрібно наріжте і посипте їм приготований салат.
Приємного апетиту!
Простий рецепт салату з печінкою тріски, з яйцями і солоним огірком
У цьому рецепті вам пропонується додати в салат солоні огірочки, що в поєднанні з іншими інгредієнтами дат цікавий і новий смак. Для пікантності можна додати трохи майонезу столової гірчиці. Солоні огірочки візьміть або з банки, або бочкові. Такий салат завжди виходить смачним і «йде» зі столу першим.
Інгредієнти:
Печінка тріски – 1 банка.
Картоплю, моркву і яйце – 3 шт. по
Солоні огірки – 5шт.
Сир – 100 р.
Зелений лук, сіль і майонез за смаком.
Процес приготування:
Заздалегідь відваріть овочі та яйця до повної готовності. Їх добре охолодіть і почистіть від шкірки і шкаралупи.
Цей салат найкраще формувати пошарово на красивому плоскому блюді, а не перемішувати.
Очищений варену картоплю наріжте на крупну тертку і розкладіть рівним шаром на блюді. Картопля трохи посоліть, і змастіть майонезом у вигляді сіточки.
Шматочки печінки тріски дістаньте з баночки і трохи розімніть з допомогою виделки. Розкладіть подрібнену печінку поверх картопляного шару.
Натріть на крупній тертці очищену варену моркву і помістіть її поверх шару печінки. На моркву нанесіть тонку майонезну сіточку.
Солоні огірки також натріть на крупній тертці і покладіть їх поверх моркви.
Очищені яйця наріжте невеликими кубиками або натріть на тертці і викладіть на шар огірків. Покрийте яйця майонезній сіточкою.
Твердий сир подрібніть на дрібній тертці і укласти його поверх салату пишною шапкою.
Салат декоруйте дрібно нарізаною свіжою зеленню і залиште його на 1-2 години в холодному місці, щоб настоявся. Готовий ніжний і смачний салат подайте до столу.
Приємного апетиту!
Салат з печінкою тріски і зеленою цибулею
За пропонованим рецептом ви можете швидко приготувати з трьох продуктів – тріскової печінки, зеленої цибулі і яєць – чудову і корисну закуску. У ній буде багато корисних речовин, мінералів і вітаміну D, що важливо в харчуванні дітей. Подати закуску можна у вигляді салату або просто намазати на скибочку свіжого хліба. Готуємо без майонезу, лише на олії з консервів.
Інгредієнти:
Печінка тріски – 1 банка.
Яйце – 6 шт.
Цибуля зелена – 1 пучок.
Процес приготування:
Яйця зваріть круто, добре охолодіть і очистіть від шкаралупи. Потім очищені яйця промийте холодною водою, щоб видалити дрібні частинки шкаралупи, адже готуємо для дітей.
Поріжте яйця на великі кубики і помістіть в глибоку салатницю.
Зелену цибулю промити холодною водою, дрібно наріжте і покладіть в окрему мисочку. Потім нарізану цибулю трохи посоліть і ложкою перетріть з сіллю. Додайте цибулю до яєць.
Відкрийте баночку з консервованої печінкою і перекладіть вміст разом з маслом в мисочку. З допомогою виделки розімніть печінку і перемішайте з олією. Потім перекладіть її в салатницю до решти продуктів.
Салат акуратно перемішайте, розкладіть в маленькі формочки, посипте зверху свіжою зеленню і подайте на стіл.
Їжте на здоров’я!
Покроковий рецепт салату з печінки тріски з зеленим горошком
За пропонованим рецептом ви можете приготувати поживний і насичений салат з печінки тріски з додаванням зеленого горошку. Блюдо відноситься до варіантів «на швидку руку». Смак у цієї закуски ідеальний, особливо якщо майонез приготуєте самі.
Інгредієнти:
Печінка тріски – 1 банка.
Зелений горошок – ½ банки.
Яйце і мариновані огірки – 2 шт. по
Цибуля зелена – 1 пучок.
Майонез – 1 ст. л.
Сіль і перець за смаком.
Процес приготування:
Заздалегідь відварюємо курячі яйця круто, охолоджуємо їх і чистимо від шкаралупи.
Яйця нарізаємо невеликими кубиками і кладемо в глибоку салатницю.
Мариновані огірочки нарізаємо такими ж кубиками і кладемо в салатницю.
Відкриваємо баночку з печінкою тріски і зливаємо з неї масло.
Печінку подрібнюємо за допомогою вилки і додаємо до салату.
Відкриваємо баночку горошку, краще взяти «мозкового сорту», зливаємо рідину і половину горошку пересипаємо до салату.
Салат посипаємо сіллю і перцем за смаком, кладемо майонез і акуратно перемішуємо.
Викладаємо салат (це для краси) у спеціальне кільце і посипаємо зверху дрібно нарізаною зеленою цибулею.
Даємо салату трохи настоятися і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Простий і смачний салат з печінкою тріски шарами
Делікатесний листковий салат з печінки – це ідеальна закуска для святкового столу, не має аналогів за своїм неймовірним і ніжному смаку. Секретом його приготування є подрібнення всіх інгредієнтів, крім печінки, на дрібній тертці. Для особливої смаколики можете взяти дві баночки печінки.
Інгредієнти:
Печінка тріски – 320 р.
Морква – 2 шт.
Яйце – 4 шт.
Сир твердий – 200 р.
Майонез – 5 ст. л.
Процес приготування:
Спочатку підготуйте всі необхідні продукти для цього салату.
Моркву відваріть до готовності, остудіть і натріть на дрібну тертку.
Зваріть круто яйця, остудіть їх і розділіть на жовтки і білки. Подрібніть їх окремо на дрібній тертці.
На цій же тертці натріть шматок твердого сиру.
Шматочки печінки дістаньте з баночок і на тарілочці з допомогою виделки розімніть.
Зараз можете формувати салат. Красиво вийде, якщо зібрати його в спеціальному кондитерському кільці.
Першим шаром укладіть на салатницю тресковую печінку.
Другим шаром укладіть натерту моркву і нанесіть на неї тонку майонезну сіточку.
На моркву укладіть третім шаром натерті білки.
Четвертим шаром викладіть натертий сир і покрийте його густою сіточкою з майонезу.
Зверху салат посипте подрібненими жовтками.
Зелену петрушку промийте, обсушіть серветкою, дрібно наріжте і посипте зверху страви.
Декоруйте салат розрізаними на половинки або кружечки оливками.
Дайте салату настоятися 1 годину і подавайте до столу.
Їжте на здоров’я!
Як приготувати салат з печінкою тріски в тарталетках?
Закуска, приготована за цим рецептом, безсумнівно, стане частим гостем на вашому столі, адже бутерброди вже не актуальні і в тренді залишаються тарталетки. Це закуска готується швидко і красиво виглядає на святковому столі.
Інгредієнти:
Готові тарталетки – 12 шт.
Печінка тріски – 1 банка.
Огірки мариновані і яйце – 2 шт. по
Майонез – 2 ст. л.
Зелень за смаком.
Процес приготування:
Відкрийте баночку з печінкою тріски, злийте масло, печінка розімніть з допомогою виделки або ножа.
Поріжте на невеликі кубики (приблизно 3х3 мм) мариновані огірочки.
Відварені яйця почистіть від шкаралупи і наріжте на маленькі кубики.
Свіжу зелень (петрушку і кріп) промийте, обсушіть серветкою і дрібно наріжте.
Всі нарізані продукти складіть в окремий посуд, заправте майонезом і акуратно перемішайте. Сіль в цю закуску можна не додавати.
За бажанням можете додати до салату дуже дрібно нашатковану цибулю.
Приготований салат красиво розкладіть в тарталетки.
Тарталетки покладіть на великому блюді на листках салату. Декоруйте салат листочком петрушки і ягідками журавлини.
Приємного апетиту!
Салат з печінки тріски з сиром і яйцем
Смачне і красиве блюдо виходить з тріскової печінки з яйцем і сиром. Приготувати його легко і швидко. Подається такий салат в креманках або маленьких салатницях. Зручно сформувати салат в кільці, вирізаному із звичайної пластикової пляшки.
Інгредієнти:
Печінка тріски – 1 банка.
Голландський сир – 100 р.
Моркву і картоплю – по 2 шт.
Яйце – 3 шт.
Огірки солоні або мариновані – 2 шт.
Цибуля зелена – 1 пучок.
Сіль, перець мелений і майонез за смаком.
Процес приготування:
Заздалегідь відваріть для салату моркву, картоплю, яйця і остудіть їх.
Овочі почистіть від шкірки і наріжте на маленькі кубики.
Яйця очистіть від шкаралупи, розділити жовтки і білки окремо подрібніть ножем або на тертці.
Також натріть на тертці шматочок сиру.
У огірків зніміть шкірку і дрібно наріжте їх або натріть на крупній тертці.
Дістаньте з баночки печінка тріски і серветкою видаліть зайве масло.
Зелена цибуля промийте, обсушіть серветкою і дрібно наріжте.
Потім салат пошарово зберіть в приготованих формочках. Кожен шар салату змащувати майонезом у вигляді тонкої сіточки і трохи посипайте сіллю і перцем.
Першим шаром укладіть картоплю, потім моркву і натертий білок.
Наступними шарами будуть нарізаний зелений лук, печінка тріски і огірки.
Верхнім шаром укладіть тертий голландський сир.
Посипте салат подрібненими жовтками і прикрасьте свіжою зеленню.
Блюдо готове.
Приємного апетиту!
Дуже смачний салат з печінки тріски з картоплею
Печінка тріски консервована містить багато масла, тому салати з неї готують з додаванням картоплі. Ці продукти добре поєднуються за смаком і доповнюють один одного. Такий салат ви можете приготувати за пропонованим рецептом і для свята, і для звичайної вечері. Формується такий салат в загальній салатниці з допомогою кільця або порційно.
Інгредієнти:
Печінка тріски – 1 банка.
Яйце і картопля – 3 шт. по
Огірки свіжі – 2 шт.
Зелена цибуля – 1 пучок.
Твердий сир – 100 р.
Сіль і майонез за смаком.
Процес приготування:
Спочатку відваріть картоплю і яйця, остудіть їх. Швидко охолодити відварені продукти можна в холодній воді.
Потім очистіть їх від шкірки і шкаралупи.
Подрібніть на крупній тертці відварену картоплю і покладіть його в салатницю першим шаром. Картопля не придавлюйте, а залиште пухким, щоб він добре просочився маслом.
Відкрийте баночку з печінкою і з допомогою виделки печінка розімніть разом з маслом. Викладіть печінку в салатницю другим шаром.
Печінка посипте дрібно нарізаною зеленою цибулею.
Наступним шаром викладіть натерті на крупній тертці яєчні білки.
На білки нанесіть сіточку з майонезу.
Свіжі огірки промийте, видаліть кінчики і натріть на крупну тертку.
Розкладіть огірки поверх білків.
Шар огірків посипте натертим твердим сиром і намажте салат майонезом.
Прикрасьте салат подрібненими жовтками, зеленню і кружальцями огірочків.
Салат на півгодини поставте в холодильник і потім подайте до столу.