Салат " грибна (лісова) поляна з печерицями – 9 рецептів з фото покроково

Салат «Грибна поляна» з печерицями можна готувати декількома способами, як методом перевертання, так і за допомогою сервіровки кільця. Інгредієнти можуть бути також різними: у нас ви знайдете 9 рецептів салату з покроковими фотографіями. За бажанням ви можете додавати в «Грибну галявину» куряче або яловиче, а також свиняче м’ясо, шинку, відварену чи корейську моркву, мариновані або свіжі огірки, готувати страву або взагалі без них – салат все одно буде дуже смачним!

Класичний рецепт «Грибний поляни» з печерицями та куркою

Час приготування: 20 хвилин.

Порцій: 5-6 шт.

Почнемо нашу добірку з класичного рецепту салат «Грибна поляна», в якому відсутні моркву й огірки, а м’ясний шар виконується з відвареної курячої грудки.

Інгредієнти

  • Печериці мариновані 150 гр.
  • Куряча грудка 200 гр.
  • Петрушка 1 пучок
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 150 гр.
  • Картопля 3 шт.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Приправа для курячого бульйону за смаком

Процес приготування:

  • В бульйоні з ароматною зеленню і спеціями відваріть сиру курячу грудку до готовності, потім дайте їй охолонути в цьому ж бульйоні, щоб м’ясо залишилося соковитим.
  • Відваріть курячі яйця круто, а також картопля в мундирах.
  • Форму для складання салату можна обтягнути харчовою плівкою або трохи змастити рослинним маслом, а потім викласти туди гриби капелюшками вниз.
  • Петрушку нарубаєте і викладіть невеликим шаром на гриби, трохи змастіть майонезом. Далі потрібно курячі яйця очистити, попередньо давши їм охолонути, натерти їх на тертці і викласти шаром на петрушку, трохи змастити майонезом за допомогою ложки.
  • Потім картоплю натріть на тертці, викладіть на шар з яєць, розрівняйте ложкою і змастіть майонезом. Картоплю можна солити і перчити за смаком. Курячу грудку дрібно нарубаєте і викладіть на шар з картоплі, змастіть майонезом.
  • Останній шар – тертий твердий сир, який також потрібно притиснути, розрівняти і трохи обмазати майонезом. Далі салату потрібно дати просочитися, щоб його верстви склеїлися в холодильнику.
  • Перед подачею на стіл форму з салатом накрийте великим блюдом і переверніть.
  • Прикрасьте салат «Грибна поляна» зверху зеленню петрушки і подавайте до столу.

Приємного апетиту!