Вінегрет давно вважається класикою російської кухні. Цей закусочний салат дуже популярний, і, напевно, у кожної господині є свої секрети приготування, але навіть власний рецепт. Зібрані тут рецепти класичного вінегрету допоможуть вам розібратися у всіх тонкощах приготування цього простого салату.
Класичний вінегрет з горошком і солоними огірками
Це класичний рецепт приготування простого і корисного вінегрету з зеленим горошком і солоними огірочками. Кількість складових продуктів можна змінити по своєму смаку. Рецепт швидкий і доступний.
Час готування – 1 год 40 хв.
Порції – 6 шт.
Інгредієнти
- Буряк 2 шт.
- Морква 2 шт.
- Картопля 4 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Яблука 1 шт.
- Огірки солоні 3 шт.
- Горошок зелений консервований 1 банка
- Для заправки:
- Квашена капуста 1 стакан
- Олія соняшникова ½ склянки
- Гірчиця 1 ст. л.
- Оцет 1 ст. л.
- Сіль і чорний перець за смаком
Процес приготування:
- Спочатку зваріть необхідні овочі для вінегрету, лише буряк варіть в окремій каструльці. Час варіння для картоплі і моркви – 30 хвилин, буряків – 90 хвилин. Відварені овочі охолодіть.
- Овочі можете запекти в духовці. Такий вінегрет буде смачніше і корисніше. Охолоджені овочі почистіть від шкірки.
- Ножем наріжте підготовлені овочі у вигляді рівних невеликих кубиків.
- Нарізані овочі покладіть в посуд, в якому будете перемішувати вінегрет.
- Почистіть цибулю і наріжте її маленькими кубиками. Перекладіть цибулю до інших овочів.
- Такими ж наріжте кубиками солоні огірочки і додайте їх у вінегрет.
- Додайте до вінегрету баночку консервованого зеленого горошку, зливши з неї маринад.
- Почистіть яблуко, також кубиками його нашаткуйте і додайте в салат.
- В останню чергу покладіть у вінегрет потрібну кількість квашеної капусти.
- Вінегрет посипте сіллю і перцем за смаком. У чашці добре перемішайте вказане в рецепті кількість олії, оцту і столової гірчиці і отриманою сумішшю залийте вінегрет. Можна заправити вінегрет тільки рослинною олією.
- Вінегрет ложкою акуратно перемішайте і обов’язково кілька годин охолодіть в холодильнику.
- Смачне закусочне блюдо приготовлено. Можна подавати до столу.
Їжте на здоров’я!