Вінегрет давно вважається класикою російської кухні. Цей закусочний салат дуже популярний, і, напевно, у кожної господині є свої секрети приготування, але навіть власний рецепт. Зібрані тут рецепти класичного вінегрету допоможуть вам розібратися у всіх тонкощах приготування цього простого салату.
Класичний вінегрет з горошком і солоними огірками
Це класичний рецепт приготування простого і корисного вінегрету з зеленим горошком і солоними огірочками. Кількість складових продуктів можна змінити по своєму смаку. Рецепт швидкий і доступний.
Час готування – 1 год 40 хв.
Порції – 6 шт.
Інгредієнти
Буряк 2 шт.
Морква 2 шт.
Картопля 4 шт.
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Яблука 1 шт.
Огірки солоні 3 шт.
Горошок зелений консервований 1 банка
Для заправки:
Квашена капуста 1 стакан
Олія соняшникова ½ склянки
Гірчиця 1 ст. л.
Оцет 1 ст. л.
Сіль і чорний перець за смаком
Процес приготування:
Спочатку зваріть необхідні овочі для вінегрету, лише буряк варіть в окремій каструльці. Час варіння для картоплі і моркви – 30 хвилин, буряків – 90 хвилин. Відварені овочі охолодіть.
Овочі можете запекти в духовці. Такий вінегрет буде смачніше і корисніше. Охолоджені овочі почистіть від шкірки.
Ножем наріжте підготовлені овочі у вигляді рівних невеликих кубиків.
Нарізані овочі покладіть в посуд, в якому будете перемішувати вінегрет.
Почистіть цибулю і наріжте її маленькими кубиками. Перекладіть цибулю до інших овочів.
Такими ж наріжте кубиками солоні огірочки і додайте їх у вінегрет.
Додайте до вінегрету баночку консервованого зеленого горошку, зливши з неї маринад.
Почистіть яблуко, також кубиками його нашаткуйте і додайте в салат.
В останню чергу покладіть у вінегрет потрібну кількість квашеної капусти.
Вінегрет посипте сіллю і перцем за смаком. У чашці добре перемішайте вказане в рецепті кількість олії, оцту і столової гірчиці і отриманою сумішшю залийте вінегрет. Можна заправити вінегрет тільки рослинною олією.
Вінегрет ложкою акуратно перемішайте і обов’язково кілька годин охолодіть в холодильнику.
Смачне закусочне блюдо приготовлено. Можна подавати до столу.
Їжте на здоров’я!
Класичний рецепт вінегрету з квасолею
У даному рецепті вам пропонується приготувати цей популярний салат з консервованої або відвареною квасолею, що додасть йому ситність і зробить повноцінним другим блюдом для обіднього столу.
Інгредієнти:
Буряк і солоні огірки – 2 шт. по
Картопля – 4 шт.
Моркву і цибулю – по 1 шт.
Квасоля суха – 1 ст. (або 1 баночка консервованої).
Квашена капуста – 1 ст.
Рослинне масло – 3 ст. л.
Сіль і чорний перець за смаком.
Процес приготування:
Спочатку відваріть в окремих ємностях необхідні для вінегрету продукти. Квасоля, якщо у вас не консервована, замочити з вечора і зваріть до м’якості у воді без солі.
Відварені овочі остудіть і почистіть від шкірки.
Наріжте на невеликі однакові кубики картоплю, моркву, солоні огірочки і очищений від лушпиння цибулі.
Наріжте такими ж кубиками буряк і перемішайте її з рослинним маслом в окремій мисочці, щоб вона не забарвила інші продукти.
У посуд для приготування вінегрету покладіть квашену капусту. Якщо вона дуже кисла, то промийте її холодною водою. До капусти додати відварену квасолю або квасоля з баночки.
Потім помістіть в цю посуд всі нарізані інгредієнти.
В останню чергу покладіть у вінегрет нарізану буряк, заправлену маслом.
Вінегрет посипте сіллю і перцем за смаком і акуратно ложкою перемішайте.
Дайте приготовленому вінегрету кілька годин постояти в холодильнику, щоб настоявся і охолодився, і можете подавати до столу.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт вінегрету з горошком і квашеною капустою
Вам на замітку пропонується рецепт ситного, недорогого і смачного вінегрету з кислою капустою і зеленим горошком. Заправити його можна і соняшниковою олією та майонезом. Щоб салат вийшов різнобарвним, нашаткований буряк окремо від інших продуктів змішайте з рослинним маслом.
Інгредієнти:
Буряк, моркву і цибулю – по 1 шт.
Картопля – 3 шт.
Квашена капуста – ½ ст.
Зелений горошок – ½ баночки.
Сіль, чорний перець і масло за смаком.
Процес приготування:
Овочі (буряк, картоплю і моркву) попередньо відварити до повної готовності, тільки не переваріть, охолодіть і очистіть від шкірки.
Всі відварені овочі, крім буряків, поріжте на однакові невеликі кубики.
Солоні огірочки наріжте шматочками дрібнішими, ніж інші овочі, і додайте їх в посуд.
Цибулину очистіть від лушпиння і наріжте дуже дрібно.
Квашену капусту промийте холодною водою і також порубаєте ножем на дрібні шматочки, що додасть вінегрету акуратний зовнішній вигляд.
Очищену від шкірки буряк поріжте кубиками, покладіть в посуд для приготування салату і перемішайте її з рослинним маслом, щоб не забарвила у свій колір інші інгредієнти.
Тепер покладіть у цю посуд всі інші нашатковані овочі.
Додайте до вінегрету консервований зелений горошок.
Вінегрет посипте по своєму смаку сіллю і чорним перцем, додайте ще трохи олії і добре перемішайте.
Охолодіть вінегрет протягом кількох годин у холодильнику і, гарненько поскладавши на сервірувальне блюдо з допомогою спеціального кільця, подайте до столу.
Їжте на здоров’я!
Простий і смачний вінегрет з квасолею і квашеною капустою
Класична основа будь-якого вінегрету – картоплю, моркву, солоні огірочки або квашена капуста, цибуля і, звичайно ж, буряк. Інші інгредієнти можна додати або відняти. У даному рецепті вам пропонується приготувати цю страву відвареною квасолею і кислою капустою.
Інгредієнти:
Буряк і морква – по 2 шт.
Картопля – 6 шт.
Квасоля суха – ½ ст.
Капуста квашена – 1.5 ст.
Масло рослинне – ½ ст.
Сіль, перець і зелень за смаком.
Процес приготування:
Овочі для вінегрету промиваємо в холодній воді і відварюємо до готовності. Але краще запекти їх в мікрохвильовій печі або духовці, загорнувши у фольгу. Такий вінегрет буде набагато смачніше.
Окремо відварюємо попередньо замочену квасолю.
Приготовлені овочі чистимо від шкірки і шаткуємо на рівні невеликі кубики. Всю нарізку з запечених овочів окремо поливаємо невеликою кількістю масла, яке покриє кожен кубик і зробить вінегрет кольоровим і красивим.
Дрібними кубиками нарізаємо очищений цибулю.
У посуд для вінегрету поміщаємо нарізані і заправлені маслом буряк, картопля і морква.
Кладемо в вінегрет нашатковану цибулю, відварену квасолю і необхідну кількість квашеної капусти.
Вінегрет солимо за смаком, додаємо дрібно нарізану свіжу зелень і акуратно все перемішуємо.
Охолоджуємо вінегрет в холодильнику і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Класичний рецепт вінегрету без горошку і капусти
Вашій увазі надається найпопулярніший рецепт вінегрету. Він готується тільки на класичній основі: варені буряк, картопля, моркву, солоні огірочки і цибулю. Тому даний рецепт по праву називають класичним.
Інгредієнти:
Буряк та цибулю – по 1 шт.
Картопля – 4 шт.
Моркву і солоний огірок – по 3 шт.
Олія соняшникова – 4-5 ст. л.
Процес приготування:
В окремих каструльках зваріть вимиті буряк, картоплю і моркву до готовності.
Відварені овочі остудіть в холодній воді і очистіть від шкірки.
Всі овочі наріжте на рівні невеликі кубики.
У посуд для приготування вінегрету першої покладіть нарізану буряк і перемішайте її з олією, щоб інші овочі не стали бордового кольору.
Солоні огірки поріжте більш дрібними кубиками, ніж інші овочі.
Ріпчасту цибулю наріжте дуже дрібно.
Огірки і цибулю додайте до вінегрету.
Блюдо посоліть за смаком, додайте ще трохи олії і перемішайте.
Подавайте до столу в охолодженому вигляді.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування вінегрет зі свіжим огірком
Вашій увазі надається літній варіант вінегрету, коли ще немає квашеної капусти і солоних огірочків. Свіжі огірки і капуста додадуть цій страві нові смакові нотки. Потрібну кислинку салату можете додати лимонним соком або звичайним щавлем. У вас вийде відмінний гарнір до страв з м’яса і риби.
Інгредієнти:
Картопля – 4 шт.
Буряк, свіжий огірок і моркву – по 2 шт.
Капуста – 1/6 качана.
Щавель – 1 жменя.
Лимон – ½ шт.
Зелена цибуля – 1 пучок.
Сіль, перець і масло за смаком.
Процес приготування:
Помити і відварити до готовності буряк, картопля і морква. Потім овочі остудити і очистити від шкірки.
Підготовлені овочі нашаткувати ножем на шматочки розміром не більше горошини.
У посуд для вінегрету спочатку покласти нарізану буряк і змішати її з рослинним маслом.
Додати до буряка нарізані картоплю і моркву.
Капусту нашаткувати тонкою соломкою і трохи перетерти з сіллю, щоб дала сік. Додати її в ту ж ємність.
Огірки промити, видалити кінчики, обсушити серветкою, нарізати такими ж кубиками і додати до інших овочів.
Пір’я зеленої цибулі і щавель промити, просушити серветкою, дрібно порубати і додати до вінегрету.
У мисочку віджати сік половинки лимона, змішати його з маслом, сіллю і чорним меленим перцем і полити цією заправкою вінегрет.
Вінегрет перемішати, спробувати і потім охолодити в холодильнику.
Такий смачний літній вінегрет треба з’їсти відразу, адже він не може довго зберігатися.
Приємного апетиту!
Вінегрет з додаванням свіжої капусти
Вашій увазі надається ще один рецепт чудового літнього вінегрету. У ньому замінимо квашену капусту свіжу, а кислинку забезпечить сік лайма. Спробуйте!
Інгредієнти:
Буряк і морква – по 1 шт.
Картопля – 3 шт.
Цибуля – 1 шт.
Капуста свіжа – ¼ качана.
Відварна квасоля – ½ ст.
Лайм – 1 шт.
Олія оливкова – 3 ст. л.
Сіль і перець за смаком.
Процес приготування:
Овочі для вінегрету добре промийте і зваріть до готовності, лише буряк варіть в окремій каструлі.
Зварені овочі остудіть і очистіть від шкірки.
Квасоля відваріть заздалегідь або візьміть консервовану.
Капусту нашаткуйте тонкою соломкою і, трохи посоливши, перетріть руками для м’якості.
Поріжте невеликими кубиками буряк. Помістіть її в посуд для приготування вінегрету і перемішайте з невеликою кількістю оливкової олії, щоб вона не забарвила інші овочі.
Такими ж наріжте кубиками варені картоплини і моркву. Додайте їх до буряка.
Цибулю почистіть від лушпиння і дрібно наріжте.
Додайте до нашаткованою овочів відварену квасолю, підготовлену капусту, зливши з неї сік, нарізану цибулю і все акуратно перемішайте.
Вінегрет полийте соком лайма, посоліть, посипте чорним перцем за смаком і ще раз перемішайте. Обов’язково зніміть пробу і додайте, чого не вистачає.
Вінегрет охолодіть і подайте до столу.
Приємного апетиту!
Класичний вінегрет з оселедцем
Вашій увазі надається святковий варіант вінегрету. Він готується з оселедцем. Секрети його смаколики – заміна картоплі відвареною квасолею, дрібна нарізка овочів і використання суміші соняшникової, оливкової і лляної олії.
Інгредієнти:
Буряк і морква – по 2 шт.
Квасоля – 1 ст.
Філе оселедця – 2 шт.
Цибуля – 1 шт.
Солоні огірки – 4 шт.
Масло (суміш) для заправки.
Сіль, цукор і перець за смаком.
Процес приготування:
Квасоля замочіть на ніч і потім відваріть до м’якості у несолоній воді.
Відваріть моркву і буряк, але краще їх приготувати на пару або запекти в духовці, щоб максимально зберігся колір, смак і корисні властивості.
Потім овочі остудіть і почистіть від шкірки.
Оселедець промийте холодною водою, видаліть голову і нутрощі і зніміть шкіру. Потім розділіть на філе, видаляючи всі дрібні кісточки.
Філе порізати на невеликі кубики.
Відварну буряк і моркву поріжте кубиками завбільшки з горошину.
Почистіть цибулю і наріжте маленькими кубиками.
Таким же чином наріжте солоні огірки.
У глибоку миску покладіть нарізану буряк, полийте її маслом і перемішайте.
Потім покладіть в миску відварену квасолю і нарізані моркву, оселедець, огірки і цибуля.
Вінегрет посипте по своєму смаку сіллю, цукром і перцем і полийте сумішшю різних масел.
Потім вінегрет перемішайте і зніміть пробу. Для кислинки можете додати трохи оцту або лимонного соку.
Покладіть приготований вінегрет на 2 години в холодильник, а потім можете подавати до столу. Посипте вінегрет свіжою зеленню і прикрасьте шматочками оселедця.
Приємного апетиту!
Класичний рецепт вінегрету з гірчичною заправкою
У даному рецепті вам пропонується приготувати вінегрет для святкового столу з дуже смачною заправкою з гірчиці. Готується вона на основі звичайних недорогих і доступних продуктів: відварених буряків, моркви та картоплі. Можете доповнити такий вінегрет оселедцем і грибами.
Інгредієнти:
Буряк і морква – по 1 шт.
Картоплю і солоні огірки – 2 шт. по
Зелений горошок – 2 ст. л.
Цибуля – ½ головки.
Свіжа петрушка – 1 пучок.
Для заправки:
Гірчиця і мед – по 1 ч. л.
Соняшникова олія – 2 ст. л.
Яблучний оцет – 1 ст. л.
Сіль за смаком.
Процес приготування:
Відваріть до повної готовності в підсоленій воді промиті картоплю, моркву і буряк. Буряк зваріть в окремій каструльці. Овочі охолодіть.
Потім приготуйте заправку для вінегрету. В окрему миску налийте потрібну кількість соняшникової олії і яблучного оцту.
Додайте до цієї суміші по одній чайній ложечці меду і зернової гірчиці, посоліть і перемішайте, щоб весь мед розчинився.
Петрушку промийте, дрібно наріжте, додайте в заправку і ще раз перемішайте.
Поставте мисочку з заправкою на 30 хвилин у холодильник для настоювання.
Почистіть від шкірки відварені картоплю і моркву і поріжте їх на маленькі однакові кубики.
Таким же чином поріжте очищений від лушпиння цибулю і солоні огірочки.
Ці нарізані овочі покладіть в ємність для приготування вінегрету, додайте до них зелений консервований горошок і залийте їх приготовленої ароматною заправкою, залишивши 1/3 для буряків.
Буряк почистіть і поріжте кубиками, як і інші овочі. Помістіть її в окрему миску і перемішайте з залишилася заправкою.
Потім перекладіть буряк у вінегрет.
Приготований вінегрет акуратно перемішайте, обов’язково охолодіть в холодильнику і, прикрасивши зеленню, подавайте до столу.