Класичний вінегрет – 9 покрокових рецептів з фото

Вінегрет давно вважається класикою російської кухні. Цей закусочний салат дуже популярний, і, напевно, у кожної господині є свої секрети приготування, але навіть власний рецепт. Зібрані тут рецепти класичного вінегрету допоможуть вам розібратися у всіх тонкощах приготування цього простого салату.

Класичний вінегрет з горошком і солоними огірками

Це класичний рецепт приготування простого і корисного вінегрету з зеленим горошком і солоними огірочками. Кількість складових продуктів можна змінити по своєму смаку. Рецепт швидкий і доступний.

Час готування – 1 год 40 хв.

Порції – 6 шт.

Інгредієнти

  • Буряк 2 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Картопля 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Яблука 1 шт.
  • Огірки солоні 3 шт.
  • Горошок зелений консервований 1 банка
  • Для заправки:
  • Квашена капуста 1 стакан
  • Олія соняшникова ½ склянки
  • Гірчиця 1 ст. л.
  • Оцет 1 ст. л.
  • Сіль і чорний перець за смаком

Процес приготування:

  • Спочатку зваріть необхідні овочі для вінегрету, лише буряк варіть в окремій каструльці. Час варіння для картоплі і моркви – 30 хвилин, буряків – 90 хвилин. Відварені овочі охолодіть.
  • Овочі можете запекти в духовці. Такий вінегрет буде смачніше і корисніше. Охолоджені овочі почистіть від шкірки.
  • Ножем наріжте підготовлені овочі у вигляді рівних невеликих кубиків.
  • Нарізані овочі покладіть в посуд, в якому будете перемішувати вінегрет.
  • Почистіть цибулю і наріжте її маленькими кубиками. Перекладіть цибулю до інших овочів.
  • Такими ж наріжте кубиками солоні огірочки і додайте їх у вінегрет.
  • Додайте до вінегрету баночку консервованого зеленого горошку, зливши з неї маринад.
  • Почистіть яблуко, також кубиками його нашаткуйте і додайте в салат.
  • В останню чергу покладіть у вінегрет потрібну кількість квашеної капусти.
  • Вінегрет посипте сіллю і перцем за смаком. У чашці добре перемішайте вказане в рецепті кількість олії, оцту і столової гірчиці і отриманою сумішшю залийте вінегрет. Можна заправити вінегрет тільки рослинною олією.
  • Вінегрет ложкою акуратно перемішайте і обов’язково кілька годин охолодіть в холодильнику.
  • Смачне закусочне блюдо приготовлено. Можна подавати до столу.

Їжте на здоров’я!