Класична оселедець під шубою – 7 покрокових рецептів з фото шарів

Оселедець під шубою – це привіт з Радянського Союзу, де цей салат користувався шаленою популярністю. При можливості це листкове диво кулінарного мистецтва готували на кожне свято, а вже те, що жоден новорічний стіл не обходився без оселедця під шубою – це точно. Багато люблять цей ситний салат і по сей день, тому кожна поважаюча себе господиня повинна знати, як готується оселедець під шубою. З нашою допомогою ви можете вивчити 7 покрокових рецептів приготування оселедця під шубою з фото шарів і навчитися готувати чудовий смачний салат.

Послідовність шарів класичної оселедця під шубою

Класичний салат «Оселедець під шубою» готується із стандартного набору продуктів, який знайдеться в будь-якому будинку. Для салату вам знадобиться взяти наступні інгредієнти:

  • Буряк
  • Морква
  • Ріпчаста цибуля
  • Яйця курячі
  • Оселедець
  • Картопля
  • Майонез

Принадність салату полягає в тому, що всі продукти для нього варяться прямо в шкірці. Вся складність салату полягає тільки в його складанні, а самі продукти купити і приготувати дуже легко. Коли всі овочі будуть готові, а яйця зварені в круту, охолоджуйте овочі і приступайте до нарізці і збірці.

Нарізати овочі можна як завгодно – дрібно або крупно, кубиками або соломкою – це не має вирішального значення на смак оселедця під шубою. А ось послідовність шарів варто було б дотримуватися, для того щоб смак листкового салату був максимально повним.

У широкому або довгастому блюді почніть збирати салат. Для початку вам потрібно викласти шар дрібно нарізаної оселедця, а потім покласти кільця або кубики цибулі. Рибно-цибулевий шар щедро полийте майонезом і почніть збирати другий шар. Викладіть на блюдо картоплю і знову покрийте шар майонезом; після цього йдуть подрібнені яйця і майонез. Після яєць зазвичай кладуть моркву з майонезом і в останню чергу додають в салат буряк. Останній шар салату потрібно рясно полити майонезом, щоб всі верстви добре просочилися.

Ви можете робити по одному товстому шару всіх інгредієнтів, або робити шари тонше і в більшій кількості. Тоді у вас постійно будуть чергуватися шари і продукти. Крім цього можна не просочувати кожен шар майонезом окремо, а відразу поєднати майонез і потрібний продукт перемішати. Збірка салату залежить не тільки від правил, але і від вашої фантазії; головне запам’ятати, що останній шар обов’язково рясно вкривається майонезом і прикрашають свіжою зеленню.