Салат цезар з куркою класичний – 10 простих рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Вічна класика в кафе і ресторанах, самий популярний салат – салат цезар з куркою. Однак такий шедевр під силу приготувати і на домашній кухні класичного набору продуктів до салату можна втілити кілька простих різновидів цезаря.

Класичний рецепт салату Цезар з куркою в домашніх умовах

Цезар по цьому рецепту має той самий смак, який полюбився багатьом людям: поєднання курячого філе, черрі, тертого сиру та заправки. У класичному рецепті обов’язково присутні сухарики.

Час приготування: 55 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти

  • Для салату:
  • Помідори черрі 200 гр.
  • Куряче філе 420 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 110 гр.
  • Салат Айсберг 1 шт.
  • Батон 1 шт.
  • Олія оливкова 5 ч. л.
  • Часник 2 зубчики
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Для соусу:
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Гірчиця 1 ст. л.
  • Олія оливкова 50 мл
  • Часник 2 зубчики
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 60 гр.
  • Сік лимонний 2 ст. л.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  • Спочатку потрібно приготувати соус, він повинен настоятися і ввібрати аромат часнику. Яйця поварити протягом 1 хв., дістати шумівкою і випустити в чашу блендера. Туди ж вичавити лимонний сік, додати очищений часник, пропущений через прес, і натертий дрібно сир. Пробити блендером до повної однорідності.
  • В заготовку влити олію, покласти гірчицю і посолити. Знову пробити все блендером протягом 1 хв. і відставити, дати настоятися.
  • Щоб отримати сухарі, треба зняти скоринку з білого хліба, сам м’якуш нарізати однаковими невеликими кубиками. Часник почистити і видавити через землянку в сковороду з нагрітою олією. Вимкнути плиту і дати охолонути.
  • Духовку нагріти до 170 градусів. Деко застелити пергаментом або килимком для випічки, розкласти в 1 шар кубики батона, полити часниковим маслом.
  • Прибрати батон в духовку сушитися на 20 хв. до рум’яності.
  • Куряче філе нарізати на бруски близько 10 див. Розжарити в сковороді оливкову олію, обсмажити курятину з обох боків до хорошого рум’яного відтінку. Готові шматочки курки посипати італійськими травами, посолити, поперчити.
  • Дати філе охолонути і нарізати соломкою або скибочками по 4 мм товщиною.
  • Салат сорту Айсберг помити і обсушити на кухонному рушнику. Зверху зняти листя і викинути, інші порвати руками (не різати ножем, щоб уникнути появи гіркоти).
  • Помідори черрі, помити і порізати на 4 частини або навпіл. Сир нарізати на тонкі пластинки.
  • Дно страви встелити порваними листям салату, зверху розкласти курку і сир.
  • Присипати вже остиглими сухарями, полити все часниковим соусом. Нарізані помідори розкласти зверху. Можна посипати тертим пармезаном.

Приємного апетиту!