Салат з огірків і помідорів на зиму – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Салат з огірків і помідорів на зиму з баклажанами
У цьому рецепті овочі перед закачуванням смажаться у маслі, тому їх смак виходить більш яскравим і насиченим. Салат виходить ситним, густим і яскравим з вигляду.
Інгредієнти:
Огірки – 700 р.
Помідори – 700 р.
Баклажани – 500 р.
Перець болгарський – 500 р.
Цибуля – 300 р.
Цукор – 3 ст.
Масло рослинне – ½ ст.
Сіль – 2 ст. л.
Оцет – 50 мл
Процес приготування:
Баклажани перед смаженням треба очистити від шкірки, якщо вони великі і жестковатые. Якщо овочі молоді, знімати шкірку необов’язково. Порізати їх кубиками, видаливши насіння і внутрішню в’язку масу. Залити підсоленою водою і дати постояти хвилин 15. За цей час піде небажана гіркоту. Тоді кубики промити і обсушити.
Розігріти в глибокій сковороді або казані рослинне масло і викласти туди спочатку порізану кільцями цибулю.
Після очистити і нарізати частинами у довільній формі болгарські перці, опустити їх в сковороду до цибулі.
Потім додати смажитися подрібнені кубиками огірки.
Баклажанові шматочки викласти в сковороду слідом за огірковим шматочками. Смажити овочеве асорті, помішуючи, не допускаючи пригорання, поки баклажани придбають прозорість.
Після додати в сковороду сіль і цукор, а також розділені на часточки помідори. Лопаткою все перемішати, зробити мінімальний вогонь, закрити сковороду кришкою і згасити 5 хвилин.
Перед вимиканням плити додати до овочів оцет, спробувати салат на смак. Якщо овочі м’які, та концентрація солі, цукру та оцту вас влаштовує, зняти заготовку з плити.
Викласти масу в простерилізовані банки і закатати. Салат можна вживати відразу після приготування, але і зберігається він довгий час.