Салат з огірків і помідорів на зиму – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Асорті з огірків і помідорів пальчики оближеш
Заготівля за цим рецептом відноситься до категорії салатів, але огірки та помідори можуть подаватися окремо, оскільки ріжуться досить великими частинами.
Інгредієнти:
Помідори – 1,5 кг
Огірки – 1,5 кг.
Цукор – 2,5 ст. л.
Сіль – 2 ст. л.
Оцет 9% — 2,5 ст. л.
Масло рослинне – 1 ст.
Цибуля – 0,7 кг.
Лавровий лист, перець горошком.
Кріп – 100 р.
Процес приготування:
Вимиті огірки і помідори нарізати крупно. Огірки – кружками товщиною близько 1 см, а помідори – половинками або четвертинками, в залежності від їх розмірів.
Цибулю нарізати великими кільцями.
Кріп вимити й подрібнити ножем. Можна брати зелень разом з товстими стеблами.
Змішати у великій ємності овочі, кріп, всипати сіль і цукор, а потім масло і оцет. Добре перемішані компоненти залишити для утворення соку приблизно на півгодини. По закінченні відведеного часу всипати спеції. Крім перцю і лаврового аркуша, можна додати пряні трави, наприклад, материнку.
Банки підготувати до наступної стерилізації: вимити їх з миючим засобом, обдати окропом і обсушити. Кришки для закачування прокип’ятити у воді протягом 3 хвилин.
Рівномірно розподілити по банкам салат, розлити накопичився в ємності сік. Прикрити кришками заготовки і поставити стерилізуватися. Вода в ємності для стерилізації повинна закривати мінімум ¾ висоти банок. Після закипання рідини стерилізувати салат 15-20 хвилин. Закатати банки, дати вмісту охолонути і поставити в прохолодне місце.