Салат з огірків і помідорів на зиму – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Салат з огірків і помідорів на зиму з болгарським перцем
У цьому рецепті використовується звична комбінація овочів: помідори, огірки, перець. Салат є універсальною закускою, яку можна подавати до будь-якого гарніру або м’ясної страви.
Інгредієнти:
Огірки і помідори – по 300 р.
Перець болгарський – 200 р.
Цибуля ріпчаста – 150 р.
Часник – 3-4 зубчики.
Кріп (парасольки) – 3-4 шт.
Масло рослинне – 3 ст. л.
Оцет 9% — 30 мл
Сіль – 20 р.
Цукор – 10 р.
Вода – 500 мл
Запашний перець – 6 горошин.
Процес приготування:
Порізати огірки короткою соломкою, помідори і перець крупноватыми кубиками, а цибулю півкільцями.
Літрові банки простерилізувати. Можна і просто добре вимити, потім налити в них окропу, дати постояти кілька хвилин. Вилити воду і дати краплях на склі випаруватися. Бляшані кришки для закачування прокип’ятити 3 хвилини.
Овочі можна змішати разом і розкласти в рівних частках в банки або ж викладати їх шарами. Вони укладаються досить щільно, але не утрамбовували. Потрібно пам’ятати, що повинне залишитися місце для консервуючих речовин: оцту, солі, цукру і т. д.
Поверх овочів у кожну банку покласти по зубчику часнику і парасольки кропу. Можна використовувати сушений кріп.
Потім насипати в банки по 1 ч. л. солі і 0,5 ч. л. цукру, додати по 2 ч. л. оцту і 1 ст. л. рослинного масла.
Закип’ятити воду і залити банки з салатом окропом. Потрібно вжити заходів обережності, щоб не лопнули банки: поставити їх на якусь матерію або підкласти під дно лезо ножа.
Прикриті кришками банки стерилізувати після закипання води 25-30 хвилин. Після закатати і обов’язково перевернути догори дном. Після охолодження відправити на зберігання в прохолодне місце.