Салат з огірків і помідорів на зиму – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Покроковий рецепт салату з огірків і помідорів з морквою
Цей салат не потребує стерилізації. Овочі перед закачуванням тушкують до готовності, а після просто розкладаються в банки. Морква надає салату приємну солодкість і яскравий колір.
Інгредієнти:
Огірки – 1 кг
Помідори – 1 кг
Морква – 500 р.
Цибуля – 350 р.
Рослинна олія – 6 ст. л.
Сіль – 2 ст. л.
Оцет 9% — 2 ст. л.
Перець мелений чорний – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Всі овочі вимити, звільнити від пошкоджених ділянок, почистити, зрізати місця прикріплення плодоніжок.
Моркву потерти на крупній тертці, можна нашаткувати тонко ножем, якщо бажаєте, щоб вона залишалася щільною після варіння.
Огірки нарізати кружальцями товщиною приблизно 0,3-0,5 див. Можна скористатися овочерізкою.
Помідори розрізати на шматочки середньої величини.
Лук порубати ножем на кубики або порізати півкільцями. Його обсяг можна варіювати, оскільки він відіграє роль додаткового інгредієнта.
Змішати цибулю, моркву й огірки в одній великій посудині, де вони будуть гаситися 15 хвилин на середньому вогні. У процесі тушкування овочі кілька разів слід перемішати.
Додати в ємність помідори і продовжити гасіння ще 15 хвилин. Помішувати вміст регулярно, щоб уникнути підгоряння.
Наступним етапом додати до овочів рослинне масло, сіль і мелений перець. Добре перемішані компоненти знову тушкувати близько 15 хвилин. В кінці готування влити оцет і спробувати салат на смак, якщо треба, скорегувати кількість солі.
Банки підготувати способом стерилізації або просто обдати крутим окропом і дати випаруватися вологи. Кришки прокип’ятити. Салатну суміш викласти в банки, герметично закрити за допомогою закаточной машинки. Остиглі в перевернутому положенні банки відправити зберігатися у прохолодне місце.