Салат з огірків і помідорів на зиму – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт салату з огірків і помідорів з морквою

Цей салат не потребує стерилізації. Овочі перед закачуванням тушкують до готовності, а після просто розкладаються в банки. Морква надає салату приємну солодкість і яскравий колір.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1 кг
  • Помідори – 1 кг
  • Морква – 500 р.
  • Цибуля – 350 р.
  • Рослинна олія – 6 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцет 9% — 2 ст. л.
  • Перець мелений чорний – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

  • Всі овочі вимити, звільнити від пошкоджених ділянок, почистити, зрізати місця прикріплення плодоніжок.
  • Моркву потерти на крупній тертці, можна нашаткувати тонко ножем, якщо бажаєте, щоб вона залишалася щільною після варіння.
  • Огірки нарізати кружальцями товщиною приблизно 0,3-0,5 див. Можна скористатися овочерізкою.
  • Помідори розрізати на шматочки середньої величини.
  • Лук порубати ножем на кубики або порізати півкільцями. Його обсяг можна варіювати, оскільки він відіграє роль додаткового інгредієнта.
  • Змішати цибулю, моркву й огірки в одній великій посудині, де вони будуть гаситися 15 хвилин на середньому вогні. У процесі тушкування овочі кілька разів слід перемішати.
  • Додати в ємність помідори і продовжити гасіння ще 15 хвилин. Помішувати вміст регулярно, щоб уникнути підгоряння.
  • Наступним етапом додати до овочів рослинне масло, сіль і мелений перець. Добре перемішані компоненти знову тушкувати близько 15 хвилин. В кінці готування влити оцет і спробувати салат на смак, якщо треба, скорегувати кількість солі.
  • Банки підготувати способом стерилізації або просто обдати крутим окропом і дати випаруватися вологи. Кришки прокип’ятити. Салатну суміш викласти в банки, герметично закрити за допомогою закаточной машинки. Остиглі в перевернутому положенні банки відправити зберігатися у прохолодне місце.
  • Приємного апетиту!