Салат з огірків і помідорів на зиму – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Дуже смачний салат з огірків і помідорів з цибулею
Це традиційний салат з мінімальної кількості компонентів з класичним смаком. Овочі в ньому змішуються, вкладаються в банки і стерилізують.
Інгредієнти:
Огірки 0 – 1 кг.
Помідори -1,5 кг
Цибуля ріпчаста – 0,7 кг.
Перець запашний і чорний горошком – по 3 шт. на літрову банку.
Лавровий лист – по 1 шт. на літрову банку.
Масло рослинне – 1 ст. л. на літрову банку.
Кріп сушений – 2 ст. л.
Вода – 2 л
Цукор – ½ ст.
Сіль – 3 ст. л.
Оцет 6% — 150 мл
Процес приготування:
Відібрати міцні помідори середньої величини, їх помити і порізати кружальцями товщиною близько 0,3-0,5 див.
Огірки, як і томати, слід вибирати щільні, не перерослі. Їх також потрібно порізати кружальцями.
Цибулю розрізати на кільця приблизно тієї ж товщини, що і інші овочі.
Помити і обдати окропом банки, так само вчинити з кришками. Дати тарі висохнути.
На дно кожної банки покласти запашні речовини: два види перцю, трохи сушеного кропу і лавровий лист.
Змішати нарізані овочі у великій ємності і рівномірно розподілити суміш по банкам.
Зварити розсіл для салату. Для цього з’єднати 200 мл води з вказаною кількістю солі і цукру, поставити на плиту і довести до кипіння, помішуючи. Поварити на повільному вогні 2 хвилини, а потім влити оцет.
Наповнені овочами банки залити гарячим розсолом доверху, потім в кожну додати по ложці рослинного масла. Прикрити заготовки кришками і відправити на стерилізацію. Банки повинні знаходитися в ємності з водою, налитої до нижньої планки горлечка. Вода навколо банок повинна повільно кипіти. Літрові банки потрібно стерилізувати 10-15 хвилин.
Після закінчення рекомендованого часу банки обережно дістати з води, попередньо вимкнувши плиту. Можна з допомогою ополоника або ковша відлити трохи води з ємності, щоб легше було витягти гарячі заготовки. Закатати під бляшані кришки банки з салатом і дати їм охолонути в перевернутому стані.