Салат з огірків і помідорів на зиму – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Салат з огірків і помідорів на зиму шарами
Салат по цьому рецепту має яскравий вигляд через укладання різнокольорових овочів шарами. Овочі залишаються щільними, хоч і насичуються пряним розсолом.
Інгредієнти:
Помідори – 0,4 – 0,5 кг.
Огірки – 0,5 кг.
Перець болгарський – 200 р.
Цибуля – 2 шт.
Рослинна олія – 2 ст. л.
Цукор – 6 ст. л.
Сіль – 2,5 ст. л.
Оцтова есенція 70% — 1 ч. л.
Перець запашний і чорний горошком – 3 шт. по
Вода – 1 л.
Процес приготування:
Порізати помідори і огірки акуратними кільцями. Для салату краще вибирати овочі середнього розміру. Великі плоди доведеться розрізати півкільцями.
Болгарський перець очистити і теж нарізати кільцями. Можна взяти частину червоного і частина жовтого перцю, щоб салат був ще яскравіше.
Цибулини гострим ножем розрізати на тонкі кільця.
У банки об’ємом 1 літр, заздалегідь простерилізовану, спочатку всипати два види перцю.
Після укладати шарами овочі. Порядок укладання вибирайте самі, важливо, щоб шари чергувалися один з одним кілька разів. Не потрібно утрамбовувати овочі в банку, але трохи додати верствам щільності варто.
Зварити простий маринад з літра води і вказаного в рецепті об’єму цукру і солі. Варка полягає в розчиненні кристалів у воді, для цього досить добре розмішати компоненти і довести розсіл до кипіння.
Залити банки з листковим салатом звареним маринадом, прикрити кришками і почати стерилізацію в ємності з водою. Процес займе 15-20 хвилин з моменту закипання.
Дістати банки з води і в кожну додати по чайній ложці есенції і по столовій ложці рослинного масла. Після цього банки закатати і поставити зберігатися.